قیمت بلیت هواپیما چگونه محاسبه میشود؟
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود که نظارت عالیه بر روند فعالیت شرکتهای هواپیمایی به ویژه در بخش قیمت بلیتها انجام میدهد که در این زمینه انجمن شرکتهای هواپیمایی گفتهاند نرخ بلیت براساس قیمت تمام شده تعیین میشود.
در حالی که از هفته گذشته روند آزادسازی بلیت هواپیما توسط دیوان عدالت اداری مطرح شد و از همان بازه زمانی قیمتها در برخی از مسیرهای داخلی تغییر کرد بحث آزادسازی و عدم تخصیص سوخت یارانهای به شرکتهای هواپیمایی مطرح شد به طوری که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران از برگزاری جلسه و ارائه پیشنهاد به دولت و شورایعالی ترابری برای تغییر نرخ سوخت هواپیما خبر داد.
بیشتر بخوانید: قیمت بلیت هواپیما تهران – مشهد چراغ خاموش گران شد
وی با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشور نظارت عالیه بر روند فعالیت شرکتهای هواپیمایی دارد گفت: سازمان هواپیمایی همچنان در حوزه ایمنی و امنیت پروازها نظارتهای مستقیمی دارد و در حوزه قیمتگذاری بلیت هم به طور قطع نظارت خواهد داشت و اجازه گران فروشی در پروازهای داخلی را نمیدهد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشور تاکید کرد: به هیچ عنوان به شرکتهای هواپیمایی اجازه رهاسازی بلیت هواپیما را نمیدهیم و به طور قطع متناسب با شرایط و مسئولیت هایی که شرکتهای هواپیمایی دارند اجازه رهاسازی و افسار گسیختگی بلیتهای پروازها را نمیدهیم.
او تاکید کرد: بررسی هایی که انجام دادهایم نشانی از قیمتهای نجومی و یا افسار گسیخته در پروازهای داخلی نیست اما با این وجود نظارتهای خود را افزایش خواهیم داد.
همچنین هادیانفر معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری درباره آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، تصریح کرد: سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه یارانه سوخت ۶۰۰ تومانی هواپیما داده میشود که پروازهای خارجی ایرلاینها که مشمول نرخگذاری نبوده با همین سوخت یارانهای انجام میشود و علاوه بر این، ارز نیمایی و سایر یارانهها نیز داده میشود اما در نرخ گذاری، دیوان عالی عدالت اداری رأی به آزادسازی داد.
این در حالی است که امروز انجمن شرکتهای هواپیمایی اعلام کرد: یارانه سوخت برای مسافران در نظر گرفته شده، شرکتهای هواپیمایی ازپائین بودن نرخ سوخت سود نمیبرند.
این انجمن گفت: جلسه کمیته بازرگانی انجمن شرکتهای هواپیمایی در تاریخ ۴/۴/و با حضور معاونان شرکتهای هواپیمایی برگزار شد.
در این جلسه چگونگی اجرای رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد شرکتهای هواپیمایی نرخهای خود را با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و با توجه به قیمت تمام شده هر ساعت صندلی در محدوده مشخصی تعیین و برای آگاهی مسافران در وبسایتهای خود قراردهند.
ضمنا در خصوص پروازهای چارتری نیز مطابق با مقررات سازمان هواپیمایی کشوری اقدام نمایند.
در این جلسه همچنین تاکید شد که نرخ بلیت شرکتهای هواپیمایی در مسیرهای مختلف پروازی بر اساس نرخ سوخت ۶۰۰ تومان شرکت پخش فرآوردههای نفتی محاسبه شده و شرکتهای هواپیمایی هیچ گونه یارانه سوختی دریافت نمیکنند.
لازم به ذکر است که پایین بودن نرخ سوخت بر اساس یارانهای است که دولت برای مسافران هوایی در نظر گرفته و شرکتهای هواپیمایی هیچ گونه درآمدی از این بابت کسب نمیکنند.
در این جلسه برای پایش و کنترل بازار و جلوگیری از فروش بلیت به بالاتر از نرخهای اعلام شده شرکتها در شبکه توزیع، تصمیماتی اتخاذ گردید.
براساس این گزارش حال باید منتظر ماند و دید روند قیمتی بلیت هواپیما به چه سمت و سویی خواهد رفت.