افزایش قیمت گوشت قطعی شد
بررسی ها نشان می دهد که با حذف ارز ترجیحی قیمت گوشت و فرآورده های گوشتی در سال آینده افزایش پیدا خواهد کرد
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ علی اصغر ملکی، رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در تشریح آخرین وضعیت بازار این کالا گفت: به دلیل مطلوب بودن بارشها در نیمه دوم سال گذشته و وجود خوراک کافی و ارزان برای دامها در سال جاری اکنون عرضه گوشت گوسفندی در بازار قوی است و حتی قیمتهای کنونی نسبت به دو ماه گذشته کاهش داشته است اما کاهش قدرت خرید خانوار سبب شده تقاضا با عرضه برابری نکند بنابراین عرضه گوشتهای وارداتی تنظیم بازاری همچنان به قوت خود باقی است.
وی افزود: دام زنده سبک اکنون هر کیلو ۳۰۰هزار تومان و لاشه گوسفندی درب کشتارگاه ۵۷۰ هزار تا ۵۸۰ هزار تومان قیمت دارد.
منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور نیز مازاد عرضه بر تقاضای گوشت قرمز را تایید کرد و اظهار کرد: عرضه گوشت قرمز تا جایی افزایش یافته که خرید شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از دامداران آغاز شده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا میتوان به تدریج از واردات گوشت قرمز صرفنظر کرد، گفت: هدف از واردات حمایت از مصرفکننده است زیرا افزایش تولید هنوز به کاهش قیمتها نینجامیده به این دلیل که هزینه تولید گوشت در کشور همچنان بالاست بنابراین وارادات گوشت منجمد و گرم و عرضه آن در محدوده قیمتی ۳۰۰هزار تومان در هر کیلو همچنان برقرار است.
وی تصریح کرد: متاسفانه سیاستهای اخیر ارزی و پولی دولت تولیدکننده و مصرفکننده گوشت را متضرر خواهد کرد، گوشت قرمز منجمد تاکنون با ارز نیمایی وارد میشده است و حذف این ارز و جایگزین شدن با ارز بازار توافقی سبب میشود نرخ ارزی که در آینده به واردات این گوشت اختصاص پیدا میکند افزایش یابد و دیگر امکان عرضه گوشت منجمد وارداتی با قیمت تنظیم بازاری از بین برود. در واقع این ارز ابزار عرضه گوشت تنظیم بازاری است اما اکنون دولت دارد این ابزار را از واردکننده میگیرد و حتی این نگرانی وجود دارد در سال آینده قیمت نهاده دامی نیز با سیاستهای جدید ارزی دولت افزایش پیدا کند و هزینه تولید بیش از پیش بالا رود.
پوریان خاطرنشان کرد: گوشتهای منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد میشود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانههای تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز استفاده میشود و اگر این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت منجمد وارداتی که از هند وارد میشود به عنوان ماده اولیه تولید استفاده کنند به دام ماده به ویژه مادههای پیر روی میآورند و این اتفاق کاهش ذخایر دام مولد در کشور را در پی خواهد داشت در حالی که تولید به حفظ این ذخایر ماده گره خورده است.
وی افزود: در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده سوسیس و کالباس از مصرفکنندگان بزرگ گوشت منجمد وارداتی محسوب میشوند.