پیش بینی بورس؛ مسیر صعودی متوقف میشود؟
بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشته با افزایش 70 درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و ورود جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود. روند صعودی با شروع هفته جدید تداوم خواهد داشت؟
بورس تهران در روز ابتدای این هفته شاهد ورود ۷۷۰ میلیارد تومانی پول حقیقی به سهام و خروج هزار و ۵۱ میلیارد تومانی سرمایه حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در انتهای هفته قبل در تراز ۲ همتی قرار داشت؛ در روز ابتدایی این هفته افزایش ۱۶۶ درصدی داشت و روز یکشنبه تراز ۶ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومانی را تجربه کرد.
روز سهشنبه این هفته سطح ارزش معاملات خرد سهام تا ۵ هزار و ۸۶ میلیارد تومان کاهش یافت. در این هفته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۷۰ درصد افزایش به نسبت هفته قبل تا سطح ۵ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومانی بالا آمد.
در اولین هفته فروردین شاهد ورود ۴۹۴ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به سهام بودیم. در هفته دوم فروردین بار دیگر بازار سهام با خروج ۸۷۲ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی از سهام مواجه بود و در سومین هفته فروردین ماه، خروج پول حقیقی از بازار سهام تا سطح هزار و ۶۸۹ میلیارد تومان افزایش داشت.
هفته گذشته نیز شاهد خروج ۲ هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی بودیم و در اولین هفته اردیبهشت با ورود پول حقیقی در هر پنج روز معاملاتی، شاهد افزایش هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان به مالکیت کدهای حقیقی بودیم.
تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته قبل ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۲۱۴ واحد بسته شد و در روز انتهایی این هفته تا سطح ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحدی افزایش داشت و بازدهی مثبت ۴.۳۶ درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هموزن بورس تهران نیز در این هفته چیزی نزدیک به ۵.۵۴ درصد افزایش داشت و در تراز ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی ایستاد.
بورس تهران در این هفته شاهد بهبود شرایط بازار سهام با افت تنشهای سیاسی و نظامی خاورمیانه بود. کاهش ریسک بازار در این هفته با استقبال کدهای حقیقی همراه شد و بورس تهران بعد از مدتها با ورود پول حقیقی متداوم در هر پنج روز معاملاتی هفته مواجه شد. اقبال حقیقی به موقعیتهای سهامی در این هفته فاتح سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی شاخص کل بود.
شرایط بازار سهام؛ قبل از آغاز دومین هفته اردیبهشتماه
بورس تهران هفته دوم اردیبهشت ماه را با سطح حمایتی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی شاخص کل و سطح مقاومتی ۷۷۰ هزار واحدی شاخص هموزن آغاز خواهد کرد. بازار سهام هفتههای اسفند ماه و هفته اول فروردین را با شکلگیری موج صعودی شاخص کل همراه بود اما این روند صعودی نتوانسته بود سطح ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را فتح کند و در گیر اصلاح زمانی شده و با تشدید تنشهای خاورمیانه، بازار سهام با موجی از رکود مواجه بود. کاهش تنشهای سیاسی در کنار اعلام اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳نیز یکی از محرکهای این هفته شاخصهای سهامی به شمار میرفت.
بورس تهران قبل از آغاز دومین هفته اردیبهشت ماه با شرایط بهتری نسبت به هفتههای گذشته مواجه است. با کاهش تنشهای سیاسی و نظامی در خاورمیانه ریسک سیستماتیک اوراق سهام کاهش یافته است. از سوی دیگر تأثیر مثبت میان مدت افزایش نرخ ارز بر معاملات سهام در کنار ورود سرمایه به بازار نیز فشار تقاضا را به خودی خود بالا برده است.
با این اوصاف احتمال تشدید ارزش معاملات خرد در هفته پیشرو بالا رفته است ولی امکان بازگشت به زیر سطح 2 میلیون و 300 هزار واحدی شاخص کل نیز در صورت تشدید تنشهای سیاسی وجود دارد. روند عرضه و تقاضای روز شنبه میتواند شدت واکنش بازار سهام به چالشهای موجود را مشخص کند.