کدخبر : 20131 تاریخ انتشار :
A

اختلاف قیمت دو میلیاردی خوردوهای وارداتی/ از کیا و آئودی تا تویوتا

اختلاف قیمت دو میلیاردی خوردوهای وارداتی/ از کیا و آئودی تا تویوتا

اگر می‌خواهید با پرسودترین خودروهای وارداتی و عوامل تأثیرگذار روی میزان سود این خودروها آشنا شوید، در این مطلب همراه ما باشید

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ عوامل مختلفی روی اختلاف قیمت و سوددهی خودروهای وارداتی تأثیرگذار است و ازاین‌رو، در ادامه قصد داریم در ابتدا به این عوامل بپردازیم و سپس با خودروهایی آشنا شویم که بیشترین اختلاف قیمت بازار و نمایندگی را دارند.

عوامل مؤثر بر سود خودروهای وارداتی

در ادامه به‌تفصیل به عواملی خواهیم پرداخت که روی میزان سود و اختلاف قیمت بازار و نمایندگی خودروهای وارداتی تأثیر می‌گذارند.

نرخ ارز

طبیعی است که قیمت خودروهای وارداتی وابستگی مستقیمی به نرخ ارز در کشور داشته باشد و درنتیجه با هرگونه افزایش در نرخ ارز، قیمت خودروهای وارداتی هم بیشتر می‌شود. درنتیجه، قیمت دلار در کشور تأثیر مستقیمی روی میزان سود خودروهای وارداتی دارد.

میزان تقاضا و محبوبیت برند

یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیرگذار روی سود خودروهای وارداتی، محبوبیت برند خودرو در بین خریداران ایرانی است. به‌عنوان‌مثال، خودروهای کره‌ای کیا و هیوندای در کشورمان محبوبیت زیادی دارند و این باعث شده قیمت اکثر مدل‌های این دو برند در بازار اختلاف زیادی با قیمت نمایندگی داشته باشد ولی از سوی دیگر، برندهای چینی خصوصاً مدل‌های کمتر شناخته‌شده مثل ونوسیا محبوبیتی در بازار ندارند و حتی قیمت برخی از این خودروها در بازار از قیمت نمایندگی کمتر است.

هزینه‌های نگهداری و خدمات پس از فروش

در دور جدید واردات خودرو، وزارت صمت بدون هیچ‌گونه بررسی فنی، به شرکت‌های فراوانی مجوز واردات داده است که این باعث شده شرکت‌های نوپا و ناشناختهٔ زیادی اقدام به واردات خودرو کنند. شرایط بسیاری از این شرکت‌ها اما از بابت تأمین قطعات یدکی و ارائهٔ خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی خود مشخص نیست و درنتیجه این موضوع که باعث بی‌اعتمادی خریداران می‌شود، روی سود خودروها تأثیر می‌گذارد. این یعنی خودروهایی که توسط شرکت‌های باسابقه و شناخته‌شده وارد می‌شوند، معمولاً در بازار اختلاف قیمت بیشتری پیدا می‌کنند

شهرت و محبوبیت خودرو

علاوه بر برند، مدل خودرو هم روی میزان سود تأثیرگذار است و مدل‌هایی که قبلاً در بازار کشورمان حضور داشته‌اند و بین خریداران شناخته‌شده‌تر هستند معمولاً اختلاف قیمت بیشتری در بازار پیدا می‌کنند. علاوه بر این، خریداران خودروهای وارداتی در ایران عمدتاً به خودروهای بزرگ‌تر، قوی‌تر و مجهزتر علاقه دارند و به خودروهای خیلی اقتصادی و کوچک با پیشرانه‌های کم‌توان و آپشن‌های اندک حتی از برندهای معتبر چندان روی خوشی نشان نمی‌دهند. به‌عنوان‌مثال، درحالی‌که کیا اسپرتیج در بازار اختلاف قیمتی بیش از ۲.۳ میلیارد تومان دارد، اختلاف قیمت کراس‌اوور کوچک کیا سونت تنها حدود ۴۰۰ میلیون تومان است.

سود خودروی وارداتی

خودروهای وارداتی که بیشترین سود را دارند

در جدول زیر، با ۱۰ خودرویی آشنا خواهیم شد که در حال حاضر در بازار برای خرید در دسترس هستند و طبق لیست قیمت روز خودروهای وارداتی، بیشترین اختلاف قیمت را با قیمت نمایندگی دارند.

رتبه برند مدل قیمت نمایندگی قیمت بازار میزان سود
۱۰ بی‌وای‌دی سانگ پلاس ۲,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۳,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۹ فولکس‌واگن ID.۴ ۲,۵۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ۳,۸۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۳۳۰,۰۰۰,۰۰۰
۸ هیوندای کُنا ۲,۵۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۴۶۰,۰۰۰,۰۰۰
۷ اشکودا سوپرب ۲,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۶ تویوتا کرولا کراس ۲,۳۴۵,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۸۰۵,۰۰۰,۰۰۰
۵ هیوندای توسان ۲,۴۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۹۵۰,۰۰۰,۰۰۰
۴ میتسوبیشی اوت‌لندر ۲,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۹۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲,۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰
۳ کیا اسپرتیج ۲,۸۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ۵,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲,۳۷۰,۰۰۰,۰۰۰
۲ کیا ۲,۷۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ۵,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲,۵۳۰,۰۰۰,۰۰۰
۱ آئودی Q۵ E-Tron ۳,۹۲۳,۰۰۰,۰۰۰ ۷,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۳.۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰

نکات مهم هنگام خرید خودروهای وارداتی برای سوددهی بیشتر

با توجه به مواردی که بیان شدن و جدول فوق، هنگام خرید خودروهای وارداتی نکات زیر توجه داشته باشید تا بتوانید بیشترین سود ممکن را از سرمایه‌گذاری در این بازار کسب کنید.

انتخاب برندهایی با خدمات پس از فروش قوی

همان‌طور که توضیح دادیم، خدمات پس از فروش یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار روی میزان سوددهی خودروهای وارداتی محسوب می‌شود و بنابراین هنگام خرید خودروهای وارداتی سراغ شرکت‌های واردکنندهٔ شناخته‌شده‌تر بروید که خدمات پس از فروش بهتری را ارائه می‌کنند.

انتخاب خودروهایی که ارزش خود را در بازار دست‌دوم حفظ می‌کنند

هنگام خرید خودروهای وارداتی، سراغ برندهای معتبرتر کره‌ای و ژاپنی بروید زیرا این خودروها در طول سال‌ها ارزش خود را بیشتر حفظ می‌کنند همان‌طور که امروز می‌بینیم نمونه‌های وارداتی این خودروها که قبلاً تا مدل ۲۰۱۸ به ایران آمدند هنوز با قیمت‌های بالایی خریدوفروش می‌شوند. از سوی دیگر، برندهای چینی از این لحاظ شرایط خیلی خوبی نخواهد داشت و ممکن است با افت قیمت زیادی مواجه شوند.

توجه به سال ساخت و مدل خودرو

برای خرید خودروهای وارداتی سراغ جدیدترین مدلی که در بازار موجود است بروید حتی اگر اختلاف قیمت قابل‌توجهی با یک مدل قدیمی‌تر داشته باشد زیرا هرچه مدل خودرو جدیدتر باشد طی سال‌های بعد کمتر دچار افت قیمت خواهد شد. به‌عنوان‌مثال، در حال حاضر برخی خودروهای وارداتی با مدل‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در بازار قابل خریداری هستند و اگر قصد خرید دارید مدل جدیدتر را انتخاب کنید.

انتخاب خودروهای محبوب‌تر

اگر تصمیم به خرید خودروی وارداتی دارید، سراغ خودروهایی بروید که قبلاً در بازار ایران حضور داشته‌اند و بین خریداران شناخته‌شده هستند. خودروهای کمتر شناخته‌شده حتی از برندهای معتبری مثل کیا و هیوندای هم سود کمتری را به دنبال دارند. به‌عنوان‌مثال، خودروهایی مثل هیوندای توسان، کیا اسپرتیج، کیا اپتیما (K5) و میتسوبیشی اوت‌لندر سابقهٔ زیادی در بازار ایران دارند و درنتیجه بین خریداران محبوب و پرتقاضا هستند.

منبع پدال
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین