80 میلیون شغل در آینده از بین میرود
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای سهم زیادی در توانمندسازی مردم و مطالبات آنان در حل مسأله اشتغال دارد.
نیروی انسانی یکی از مهمترین ارکان هر جامعه پویا است که اگر این نیروی انسانی ماهر و توانمند باشد به جهش تولیدی کشور میتواند کمک چشم گیری داشته باشد.
موضوعی که امسال به نام شعار سال برگزیده شده و برای تحقق جهش تولیدی باید نیروی کار در جامعه ماهر و توانمند شوند که این موضوع جز با آموزشهای فنی و حرفهای امکان پذیر نیست.
هر چند با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای نوین در دنیا باید این آموزشها به روز و مطابق با سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان باشد.
بر اساس بررسیهای انجام شده توسط دانشگاههای معتبر جهان تا چند سال آینده میلیونها شغل از بین خواهد رفت و شغلهای جدید جای آنها را خواهد گرفت.
مهرداد عظیمی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: تعداد مجوزهایی که برای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفهای در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوزهای صادره یا تمدید شده برای تأسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده است که این آمارها نشان دهنده رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز تأسیس آموزشگاه فنی و حرفهای در دولت سیزدهم است.
وی در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در واگذاری امور به بخش خصوصی گفت: ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار، مأموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است که رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه آزاد و ارائه بیش از ۶۰ درصد از آموزشهای مهارتی توسط بخش خصوصی نشان از مشارکت مردم در امر مهارت آموزی و واگذاری حقیقی مأموریت اصلی این مجموعه به مردم دارد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای عضو سازمان بین المللی کار (ILO) میباشد اظهار کرد: حدود ۸۰ میلیون شغل از مشاغل و مهارتهای موجود در چند سال آینده دچار تغییر شده و یا از بین خواهند رفت و بیش از ۹۰ میلیون حرفه در حوزه فناوریهای نو جایگزین مشاغل گذشته خواهند شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با اشاره به عصر پیشرفت شتابان تکنولوژی و فناوری اطلاعات، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای با داشتن ۶۵۸ مرکز، ۴۸۰۰ کارگاه، بیش از ۴۰ هزار مربی دولتی و غیر دولتی، ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد فعال، بیش از ۴ هزار مرکز جوارکارگاهی، سهم زیادی در توانمندسازی مردم و مطالبات آنان در حل مسأله اشتغال دارد.