کدخبر : 12619 تاریخ انتشار :
A

مقایسه ساینا صفر با رانا دست‌دوم؛ بهترین سدان با بودجه زیر 500 میلیون

مقایسه ساینا صفر با رانا دست‌دوم؛ بهترین سدان با بودجه زیر 500 میلیون

ساینا S صفر و رانا دست‌دوم هر دو در بازه قیمتی 400 تا 450 میلیون تومان فروخته می‌شوند

معمولاً برای اکثر خریداران در بازار دوراهی مهمی وجود دارد: خرید یک خودروی صفرکیلومتر با مشخصات و توانایی‌های پایین‌تر یا خودروی دست‌دوم و کارکرده با تجهیزات بهتر و اغلب پیشرانه ای قوی‌تر.


بیشتر بخوانید: طرح اجباری تبدیل ۱۴ محصول ایران‌خودرو؛ مدل‌های جایگزین معرفی شدند


همین دوراهی برای افرادی با بودجه ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان نیز وجود دارد چراکه در این بخش بازار دو خودروی ساینا S صفرکیلومتر و رانا دست‌دوم حضور دارند و شاید برخی افراد خرید خودرویی صفرکیلومتر ولو با مشخصات ضعیف‌تر را به محصولی کارکرده ترجیح دهند. البته برخی خریداران نیز عکس این قضیه عمل می‌کنند و خرید خودرویی قوی‌تر را انتخابی منطقی‌تر می‌دانند. به‌هرحال در این مقاله راهنمای خرید پدال می‌خواهیم مقایسه ساینا S صفرکیلومتر با رانا دست‌دوم را داشته باشیم و بتوانیم به خریداران بالقوه این دو خودرو کمک نماییم.

مقایسه ساینا S صفرکیلومتر با رانا دست‌دوم

طراحی ظاهری

ساینا

ساینا S نسخه فیس لیفت ساینا معمولی است، خودرویی که بر پایه تیبا شکل گرفته و بنابراین نباید انتظار چندانی از طراحی آن داشت. ساینا S در نمای جلو از چراغ‌هایی مشابه کوییک استفاده می‌کند اما فرم جلوپنجره و سپر آن متفاوت است و در مجموع می‌توان آن را پذیرفتنی دانست. پروفایل جانبی این خودرو کاملاً مشابه تیباست و از این نظر چنگی به دل نمی‌زند. در بخش عقب نیز چراغ‌های ساده‌ای را می‌بینیم که اگرچه هماهنگ‌تر و بهتر از ساینا معمولی هستند اما ما را به یاد پراید می‌اندازد. طراحی ظاهری ساینا S را تنها در مقایسه با خودروهایی همچون پراید و تیبا می‌توان بهتر دانست و در مقایسه با خودروهای روز دنیا هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

رانا نیز محصولی است که بر پایه ۲۰۶ صندوقدار تولید شده و اگرچه طراحی آن سال‌ها پس از سدان پژو انجام شده اما خروجی کار را نمی‌توان جذاب‌تر از ۲۰۶ دانست. در نمای جلوی این خودرو چراغ، جلوپنجره و سپر کاملاً ساده‌ای را مشاهده می‌کنیم که هیچ هیجانی را به بیننده القا نمی‌کنند. نمای جانبی این خودرو نیز تفاوتی با ۲۰۶ صندوقدار ندارد و همان طراحی دهه ۹۰ میلادی حکم فرماست.

در نمای عقب هم چراغ‌ها و سپر ساده‌ای کار شده و نمای یک خودروی اقتصادی و ارزان‌قیمت را به نمایش می‌گذارد. البته ایران‌خودرو در سال‌های اخیر نسخه ارتقا یافته رانا با پسوند پلاس را نیز با برخی تغییرات ظاهری معرفی کرده اما از آنجایی که در بازه قیمتی ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان نمی‌توان رانا پلاس را انتخاب کرد بنابراین برای این مقایسه ما رانا معمولی را در نظر گرفته‌ایم. در مجموع باید دانست طراحی ظاهری هر دو خودرو فرسنگ‌ها با محصولات روز دنیا فاصله دارند و الزاماً نمی‌توان یکی را بر دیگری برتر دانست هرچند شاید از برخی زوایا همچون نمای جلو ساینا S اندکی زیباتر جلوه کند اما در پروفایل جانبی رانا طراحی بهتری خواهد داشت.

طراحی داخلی

در بخش طراحی داخلی نیز اوضاع همانند بدنه است. ساینا S با اینکه از داشبورد و متعلقات ساینا معمولی و کوییک استفاده می‌کند اما برخی تغییرات در آن صورت می‌گیرد تا حس و حال بهتری داشته باشد. از جمله مهم‌ترین بهبودهای کابین این مدل می‌توان به پشت آمپرهای جدید و فرمان دی کات اشاره کرد که باعث شده ساینا S طراحی بهتری داشته باشد. البته از نظر جنس متریال بکار رفته جای هیچ بحثی نیست و در جای‌جای کابین شاهد پلاستیک‌های خشک و ارزان‌قیمت خواهید بود.

رانا معمولی نیز در همان اوایل تولید به خاطر کابین پلاستیک و ارزان‌قیمت خود با انتقادات زیادی مواجه شد و از نظر کیفیت و طراحی نمی‌توان آن را خیلی برتر از ساینا S دانست هرچند به نظر می‌رسد چیدمان اجزای داشبورد و دکمه‌ها منظم‌تر و بهتر از رقیب خود صورت گرفته است. در مقایسه ساینا S صفرکیلومتر و رانا دست‌دوم از نظر طراحی داخلی هر دو خودرو تقریباً در یک سطح قرار دارند و از نظر کیفیت متریال و سر و صدای اتاق انتظارات را برآورده نمی‌سازند.

تجهیزات و امکانات

از آنجایی که ساینا S صفرکیلومتر به استانداردهای ۸۵ گانه مجهز شده بنابراین تجهیزات نسبتاً بیشتری در مقایسه با رانا دست‌دوم دارد. همین موضوع می‌تواند یکی از معیارهای خریداران برای انتخاب خودروی خود باشد. در جدول زیر می‌توانیم تجهیزات و امکانات هر دو خودرو را به تفکیک مشاهده کنیم.

تجهیزات و امکانات ساینا S (استاندارد ۸۵ گانه)

  • مجهز به سیستم ترمز ABS/ESC-EBD
  • کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  • سیستم ضد سرقت
  • سیستم هشداردهنده امنیتی
  • چراغ‌ترمز اضطراری Ess Function
  • سیستم هشدار نبستن کمربند راننده SBR
  • نمایش دمای هوای بیرون
  • سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک
  • نمایشگر تعویض دنده GSI
  • آینه‌های جانبی با قابلیت تنظیم برقی و تاشو دستی
  • سنسور پارک دنده‌عقب
  • سیستم محاسبه سفر
  • صندلی راننده ۶ حالت دستی
  • صندلی سرنشین جلو ۴ حالت دستی
  • صندلی عقب مجهز به نگه‌دارنده صندلی کودک Isofix
  • قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو
  • مه شکن جلو و عقب
  • چراغ‌های جلو همراهی‌کننده
  • چراغ روشنایی روز Day Light
  • چراغ اتوماتیک جلو Auto Light
  • درگاه USB با قابلیت شارژ موبایل
  • صندلی با روکش پارچه‌ای
  • رادیوپخش بلوتوث+USB+AUX
  • نمایشگر دیجیتال چندمنظوره MFD
  • سیستم نمایش کنترل باد تایرها TPMS

تجهیزات و امکانات رانا

  • سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه‌ای
  • کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  • فرمان هیدرولیک
  • سیستم تهویه مطبوع با تنظیم دستی
  • رادیوپخش
  • چراغ مه شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل، سیستم روشنایی ترک خودرو
  • آینه‌های جانبی برقی راهنمادار هم‌رنگ بدنه
  • شیشه‌بالابر برقی درهای جلو و عقب
  • تریم مشکی، روکش پارچه‌ای صندلی
  • ایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، فرمان تلسکوپی، سنسور دنده‌عقب، سیستم قطع خودکار سوخت
  • رینگ ۱۴ اینچی فولادی
  • صندلی راننده و سرنشین جلو دستی، پشت‌سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم
  • بازکن در صندوق‌عقب از داخل اتاق، صفحه نمایشگر روی داشبورد، نمایشگر دمای محیط

قوای محرکه

موتور ساینا

مقایسه ساینا S صفرکیلومتر با رانا دست‌دوم به یکی از بخش‌های تعیین‌کننده در انتخاب خریداران یعنی قوای محرکه می‌رسد. محصول اقتصادی سایپا از پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری با ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتون متر گشتاور استفاده می‌کند. این پیشرانه نیروی خود را از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی راهی چرخ‌های جلو می‌کند. البته باید دانست ساینا S با گیربکس اتوماتیک نیز تولید شده اما قیمت آن بالاتر است و ما فقط نسخه دستی آن را با رانا مقایسه می‌کنیم. مصرف سوخت ساینا S در سیکل ترکیبی نیز حدود ۷.۲ لیتر در صد کیلومتر خواهد بود.

در مقابل باید گفت رانا به پیشرانه مشهور TU۵ که در طیف وسیعی از محصولات ایران‌خودرو نصب شده استفاده می‌کند. این پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتون متر گشتاور را از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو تحویل می‌دهد. رانا نیز در حالت ترکیبی مصرف سوخت حدود ۷.۳ لیتری دارد. در جدول زیر می‌توانیم مشخصات فنی هر دو خودرو را مشاهده کنیم.

  ساینا S رانا LX
پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی
قدرت/گشتاور (اسب بخار/نیوتون متر) ۸۷/۱۲۸ ۱۰۵/۱۴۲
تعداد سوپاپ ۸ ۱۶
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت (ثانیه) ۱۳ ۱۱.۶
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) ۱۷۵ ۱۹۰
مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر) ۷.۲ ۷.۳
طول/عرض/ارتفاع (میلی‌متر) ۴۲۱۵/۱۶۶۳/۱۴۸۵ ۴۲۹۲/۱۶۸۴/۱۴۵۳
فاصله بین محوری (میلی‌متر) ۲۴۱۰ ۲۴۴۵
حجم صندوق بار (لیتر) ۳۷۰ ۴۰۰

سواری و هندلینگ

مهم‌ترین اختلاف ساینا S صفرکیلومتر با رانا دست‌دوم در این بخش ظاهر می‌شود. ساینا S به دلیل پیشرانه ای کم‌توان‌تر بیشتر مناسب ترددهای شهری است و از سواری نسبتاً نرم و بی حاشیه‌ای سود می‌برد. علاوه بر این سدان کوچک سایپا مصرف سوخت قابل قبولی در مقایسه با خودروهای دیگر دارد؛ اما از جمله نقاط ضعف این خودرو می‌توان به پیشرانه پر سر و صدا، لرزش خودرو در شروع به حرکت و توان ضعیف پیشرانه در جاده به ویژه هنگام استفاده از کولر و حضور سرنشینان در کابین اشاره کرد. از نظر ایمنی نیز نمی‌توان ساینا S را خودرویی قابل‌قبول دانست چراکه ساختار آن به چند دهه قبل تعلق دارد. همچنین هندلینگ خودرو جای تعریفی ندارد و با اندکی تغییر جهت ناگهانی فرمان پایداری آن به هم می‌خورد بنابراین در زمان عبور از پیچ‌ها باید به این نکته دقت داشت.

در مقابل مهم‌ترین مزیت رانا نسبت به ساینا S را می‌توان پیشرانه ای قوی‌تر و نرم‌تر دانست. همین امر سبب می‌شود رانا در جاده و پیچ‌ها دست برتر را داشته باشد. سواری رانا اندکی خشک‌تر از ساینا S است و مهم‌ترین عیب آن به فضای کم صندلی‌های عقب مربوط می‌شود که اصلاً مناسب افراد بزرگ‌سال نخواهد بود. همچنین هرچه دور پیشرانه بالا رود صدای ورودی به کابین نیز بیشتر خواهد شد. هندلینگ رانا اندکی بهتر از ساینا S ارزیابی می‌شود اما پایداری آن نیز با مانورهای ناگهانی زیر سؤال خواهد رفت. ایمنی رانا بهتر از رقیب خود است و این موضوع به ساختار نسبتاً به‌روزتر در مقایسه با ساینا مربوط می‌شود.

قیمت

در حال حاضر ساینا S صفرکیلومتر در کارخانه حدود ۳۴۶ میلیون تومان قیمت دارد درحالی‌که بهای بازار آن به ۴۲۸ میلیون تومان می‌رسد. با این مبلغ می‌توان رانا دست‌دوم مدل ۹۴ تا ۹۸ را بسته به کارکرد، تمیزی بدنه و فنی و… خریداری کرد. 

قضاوت نهایی

ساینا S

همانند مقایسه هر خودروی صفرکیلومتر و دست‌دوم دیگر، فاکتورهای مشخصی برای انتخاب وجود دارد که اولویت‌های خریدار مهم‌ترین موضوع خواهد بود. اگر خودروی خود را به مدت چند سال نگهداری خواهید کرد و بیشتر در شهر تردد می‌کنید و خواهان خودرویی صفرکیلومتر با گارانتی هستید و حوصله دردسرهای یک محصول دست‌دوم را ندارید ساینا S صفرکیلومتر می‌تواند انتخاب خوبی باشد. این خودرو از سواری نرم و پیشرانه ای نسبتاً کم‌مصرف استفاده می‌کند و تجهیزاتش نیز بیشتر شده است. هرچند مشکلاتی همچون کیفیت ساخت نامطلوب و پیشرانه ای پر سر و صدا نیز دارد.

در مقابل رانا دست‌دوم از پیشرانه ای قوی‌تر و نرم استفاده می‌کند و موضوع افت قیمت یک خودروی صفرکیلومتر نیز درباره آن صدق نخواهد کرد. همچنین این خودرو مصرف سوخت کمی دارد و قطعات آن نیز به وفور در بازار پیدا می‌شود. در مقابل مشکلاتی همچون استهلاک یک خودروی دست‌دوم و هزینه‌های نگهداری بالاتر نسبت به ساینا S نیز وجود دارد که در درازمدت با آن مواجه خواهید شد. از طرف دیگر فضای بخش عقب کابین رانا اصلاً مناسب افراد بزرگ‌سال نیست و شاید گزینه خوبی برای یک خانواده نباشد. با در نظر گرفتن همه این موارد، نظر شما کدام خودروست، ساینا S صفرکیلومتر یا رانا دست‌دوم؟

منبع پدال
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین