کدخبر : 18945 تاریخ انتشار :
A

ری‌را رسماََ وارد بازار شد؛ همه‌چیز درباره گران‌ترین خودرو داخلی

ری‌را رسماََ وارد بازار شد؛ همه‌چیز درباره گران‌ترین خودرو داخلی

تحویل ری‌را به خریداران آغاز شد‌ه‌ است

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ امروز ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۳- تحویل ریرا به مشتریان آغاز شد‌.

ریرا اولین خودرو ایرانی در کلاس کراس اوورها است. پلت فرم این خودرو بر گرفته‌ از پلت فرم پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۲۰ است. ریرا از قوی‌ترین پیشرانه تولید داخل با نام EFP توربو استفاده‌می‌کند. این پیشرانه ۱.۷L توربو شارژ توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتون‌متر گشتاور را دارد. همچنین پیشرانه از نوع VVT دوبل است. گیربکس ریرا از نوع ۶ سرعته‌ی خودکار ساخت شرکت DAE است.

تعلیق جلو ریرا از نوع مک فرسون و تعلیق عقب از نوع تیر پیچشی با لول فنر است.  وزن خودرو نیز معادل ۱۴۲۵ کیلوگرم  است. مشخصات فنی ریرا روی کاغذ تا حد زیادی شبیه پژو ۲۰۰۸ است و از نظر امکانات و مشخصات قوای محرکه، رقیب بیشتر کراس اوورهای چینی بازار کشور است.

هوشمندی گیربکس در تست ریرا

گیربکس ریرا نسل هفتم گیربکس DAE است که در واقع کپی و ارزان شده‌ی گیربکس آیسین ژاپن است. یعنی همان نمونه‌ای که در پژو ۲۰۰۸ استفاده‌شده‌است. اما  با کمی راندنِ پژو ۲۰۰۸ در می‌یابید که گیربکس آیسین بسیار هوشمند است . گیربکس آیسین‌پژو پس از برداشتن پا از روی پدال گاز، مانند ریرا دنده را سبک نمی‌کند، بلکه با حفظ دنده‌ی موجود و دور موتور در محدوده‌ی میانه، (حدود ۴۰۰۰ RPM) همیشه گوش به فرمانِ راننده‌است.

برای نمونه در  تست ریرا ،  جاهایی که ریرا با دنده۶ در حال حرکت است، گیربکس پژو ۲۰۰۸ دنده‌چهار و دور موتور ۴۰۰۰ RPM را بر می‌گزیند . به این‌ترتیب شما هرگز حس حرکت با دنده‌مرده را در پژو ۲۰۰۸ تجربه نمی‌کنید. هنگام فشردنِ پدال گاز در این‌حالت و بسته به میزانِ فشردنِ آن، پژو ۲۰۰۸ یا با همان دنده‌چهار و دور بالای موتور به حرکت ادامه‌می‌دهد یا بلافاصله دنده‌سه را انتخاب می‌کند.

اما در این موقعیت مشابه، گیربکس ریرا روی دنده۶ و دور موتور روی حدود ۲۰۰۰ RPM است. هنگام فشردنِ پدال گاز برای سبقت گیری با ریرا، گیربکس باید از دنده۶ به دنده‌چهار یا سه، معکوس بکشد که معمولا انتخاب گیربکس اشتباه‌است. این در حالی است که دور موتور خودرو نیز باید از حدود ۲۰۰۰ RPM به‌حدود ۴۰۰۰ RPM برسد تا خودرو معکوس بکشد. این موارد باعث تاخیر زیاد در معکوس کشی و زور زدنِ بیش از حد خودرو می‌شوند. در یک کلام  رانندگی با ریرا روان نیست و باید بین راندنِ خودرو با دنده‌مرده، و شتاب کم و معکوس کشیدن و ترمز گرفتن‌های پیاپی ، یک گزینه را انتخاب کنید.

لرزش شدید موتور ریرا

هنگام تست ریرا با موضوع عجیبی روبه‌رو شدیم.  پیشرانه خودرو در حالت آرام به شدت دچار لرزش بود،  به‌طوری‌که توانایی نگه‌داشتن یک بطری آب را نداشت! این لرزش با روشن کردنِ سیستم تهویه بیشتر هم می‌شد. خودرو گاهی در دورهای پایین دچار ریپ زدن، و خام‌سوزی می‌شد.

ضعف هندلینگ و سواری

سیستم تعلیق ریرا در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع تیر پیچشی با لول فنر است. تیون فنربندی ریرا در بخش عقب بسیار نرم در نظر گرفته‌شده‌است. به‌طوریکه در  تست ریرا،  هنگام رانندگی در مسیرهای صاف اتوبانی، تعلیق خودرو بسیار نرم عمل می‌کند. اما با رسیدن‌به دست‌اندازهای عمیق یا هنگام ورود به پیچ، نرم بودنِ بیش از حد تعلیق عقب ریرا،  باعث ایجاد تلاطم شدید در بدنه‌ی خودرو می‌شود و خودرو را تا مرز انحراف پیش می‌برد.

به‌نظر می‌رسد فنربندی عقب ریرا هم خیلی نرم است، و هم ضعیف. چرا که فنربندی خودرو توانایی کنترل بازی بدنه، و نیز نگه‌داشتنِ موقعیت کابین را ندارد. به‌این‌ترتیب عقب خودرو حرکات گهواره‌ای و عرضی کنترل نشدنی دارد که نه تنها آرامش سرنشینان به‌ویژه ردیف عقب را به‌هم می‌ریزدِ بلکه باعث کوبش‌های شدید عقب خودرو نیز می‌شود.

هنگام ورود به پیچ با سرعت حدود ۵۵ کیلومتر نیز بدنه خودرو دچار تلاطم شدید شده، و  سیستم کنترل پایداری مدام باید وارد عمل شود  تا جلوی انحراف خودرو را بگیرد. پژو ۲۰۰۸ نیز از سیستم تعلیق مشابهی بهره‌می‌برد، اما نرمی آن به اندازه‌‌ست و خودرو در پیچ‌ها تعادل بسیار خوبی دارد.

در مجموع باید گفت  افزایش ابعاد بدنه، وزن و کاهش فاصله محوری ریرا نسبت به پژو ۲۰۰۸ و همچنین، نرم و ضعیف بودن تعلیق عقب خودرو، باعث به‌هم ریختن راید هندلینگ ریرا شده‌است . بخش زیادی از این مشکلات با اصلاح سیستم تعلیق و فنربندی عقب ریرا با توجه‌به وزن و ابعاد خودرو، قابل رفع است.

بررسی عملکرد ترمز 

ترمزهای ریرا از نوع دیسکی در هر دو چرخ هستند که به ABS و EBD هم مجهزند. اما عملکرد ترمزهای خودرو در  تست ریرا  مناسب نیست و علاوه‌بر نیاز به فشار بیش از حد برای توقف، خلاصی زیاد پدال ترمز نیز آزار دهنده‌است. به‌طوریکه  پدال ترمز وقتی به حدود ۳۰ درصد انتهایی بازه‌ی حرکت خود می‌رسد، عمل می‌کند  و در بخش بالا خلاصی دارد. از این گذشته، رفتار ترمز خودرو هم خطی و یکنواخت نیست و هر بار به یک شکل عمل می‌کند. گاهی  پس از گاز دادن و ترمز ناگهانی، پدال ترمز زیرِ پا خالی می‌شود  و ممکن‌است مربوط به عملکرد پمپ خلا ترمز باشد.

عملکرد فرمان در  تست ریرا

فرمانِ ریرا از نوع برقی است و بسیار نرم عمل می‌کند.  اما موضوع اینجاست که در کمال تعجب در سرعت‌های بالا سفت نمی‌شود . فرمان ریرا در همه‌ی سرعت‌ها نرم است و خلاصی هم دارد. این موضوع باعث تلاطم شدید خودرو هنگام فرمان‌دادن یا لایی‌کشی می‌شود. در صورتی‌که فرمان برقی خودروهای برند، هنگام رانندگی با سرعت‌های پایین و جهت پیچیدن در کوچه‌ها یا پارک کردن، بسیار نرم است. اما با افزایش سرعت سفت شده، و ایمنی خودرو هنگام انجام مانور را بیشتر می‌کند.

مشکلات عایق بندی کابین 

صدای بیش از حد برخورد باد با کابین ریرا در سرعت‌های بالای ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت بسیار به‌چشم می‌آمد. کیفیت عایق‌بندی ریرا چندان مناسب نیست و چیزی مانند دنا پلاس است. در حالی‌که کیفیت عایق‌بندی تارا بهتر است.

ایرادات برقی 

هنگام تست ریرا به ایرادات برقی عجیب و غریبی بر خوردیم. ریموت خودرو خراب شد و دکمه‌های آن به خوبی کار نمی‌کردند. در خودرو با ریموت باز نمی‌شد و باید تنها با استفاده‌از سوییچ اضطراری و با چرخاندن قفل در، آن را باز می‌کردیم. همچنین، قفل‌های داخلی خودرو کیفیت خوبی نداشتند و نیروی زیادی جهت باز و بسته کردن می‌طلبیدند. قفل مرکزی خودرو هم خراب بود.

در صندوق عقب برقی فقط گاهی از روی در صندوق باز می‌شد و باید آن‌را از داخل کابین یا روی ریموت باز می‌کردیم. دسته دنده‌ی خودرو تاخیر داشت و گاهی با چند بار فرمان دادن هم وضعیت گیربکس را تغییر نمی‌داد. مانیتور مرکزی خودرو گاهی اوقات هنگ می‌کرد و روی تصاویر قبلی دوربین قفل می‌ماند. کیک سنسور صندوق عقب عمل نمی‌کرد. نور مخفی‌های کابین قطع و وصل می‌شدند. چراغ دنده‌عقب خودرو نیز اتصالی داشت و گاهی در وضعیت دنده‌عقب چشمک می‌زد.

منبع بیت ران
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین