کدخبر : 22064 تاریخ انتشار :
A

فولکس واگن T-Roc؛ ملاقات با شاسی‌بلند کاریزماتیک آلمانی

فولکس واگن T-Roc؛ ملاقات با شاسی‌بلند کاریزماتیک آلمانی

شاسی‌بلند تیراک یکی از وارداتی‌های جدید و جذاب بازار است که توسط ماموت خودرو به بازار داخلی عرضه شده است

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ در سال های نچندان دور، فولکس واگن توارگ و بعد از آن تیگوان، تنها خودروهای SUV بودند که توسط این خودروساز آلمانی عرضه می شدند و در کنار هاچبک های جذاب پولو و گلف، بخشی از سبد محصولات فولکس واگن را تشکیل می داند. اما با گذشت زمان و افزایش عرضه و تقاضا برای کراس اوورها، این سگمنت به بخش اصلی سبد محصولات فولکس واگن تبدیل شد، بطوری که در یک دهه گذشته، خانواده کراس اوور ها و SUV های این برند، به بیش از ده عضو رسیده است.

مدل T-Roc یکی از کراس اوور های جذاب این برند است که اولین بار در سال ۲۰۱۴ و در قالب یک مدل کانسپت با همین نام و البته بدنه ای کوپه به عنوان پیش نمایشی از نسخه تولیدی T-Roc معرفی شد که به رهبری کلاوس بیشوف «Klaus Bischoff» طراحی شده بود.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

در سال ۲۰۱۷ نیز، اولین نمایش رسمی فولکس واگن تیراک اتفاق افتاد که به عنوان یک کراس اووری جمع و جور و کوچک که بر پایه پلتفرم MQB معروف گروه فولکس واگن طراحی و توسعه پیدا کرده بود، معرفی شد. در واقع این مدل به عنوان نسخه بلند قامت شده گلف شناخته می شود و در سبد محصولات کراس اوور فولکس واگن، در جایگاهی بین T-Cross و تیگووان قرار می گیرد و با توجه به طراحی پویا تر و البته ماجراجویانه تر ان، توانسته به یکی از موفق ترین محصولات این خودروساز آلمانی در زمینه فروش دست یابد. به گفته کلاوس بیشوف، T-Roc یک نقطه عطف در کلاس کراس اوورها به شمار می آید و با ارائه یک سبک متفاوت و اسپرت، استایل و طراحی این رده از خودروها را غنی تر می کند.

اما به تازگی شرکت ماموت خودرو، این کراس اوور جذاب المانی را به بازار ایران عرضه کرده است و در ادامه مطلب، به سراغ نقد و بررسی طراحی ظاهری و کابین T-Roc می پردازیم تا ببینیم که این کراس اوور خوش آتیه، همانطور که ادعا می شود زیبا و جذاب است یا خیر.

طراحی فولکس واگن T-Roc در نمای بیرونی

نمای بیرونی و‌ نمای داخلی T-Roc, محصول تفکر و ایده پردازی فرناندو جیومنتارو «Marco Giumentaro» ایتالیایی به عنوان طراحی بیرونی و فرناندو هیلمن «Fernando Hillman» آرژانتینی به عنوان طراح داخلی می باشد. این دو فرایند طراحی T-Rock  را کار آسانی نمی دانند. چرا که باید در ابتدا طرح اصلی از میان ۴۰ طرح انتخاب شده و سپس مسیر اصلی که تیم طراحی باید طی می کردند تعیین می شد.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

به گفته مارکو جیومنتارو که در تیم طراحی نسخه مفهومی تی راک نیز حضور داشته است، ” در فولکس واگن سادگی مهمترین چیز است و طراحی خالص و تمیز، فلسفه اصلی فولکس واگن است. بخصوص قسمت جلویی خودرو که باید منحصر به فرد، ساده و به راحتی قابل تشخیص باشد.” بر همین اساس در طراحی بیرونی، T-Roc خطوط پیوسته و منظم خود را که مشخصا الهام گرفته و بیانگر سبک طراحی فولکس واگن است را حفظ می کند. بنابراین در عین حال که T-Roc کاراکتر متمایز خود را به نمایش می گذارد، اما DNA طراحی سایر کراس اوور های فولکس واگن مانند توارگ نیز به وضوح در آن به چشم می آید.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

در اولین برخورد با  T-Roc، با نمای جلویی روبه رو می شویم که از عناصر طراحی کاریزماتیکی بهره مند شده است که شخصیتی قدرتمند و پویا را به نمایش می گذارد. اولین عناصری که چنین کاراکتری را در نمای جلو ایجاد کرده است، جلو پنجره چند ضلعی به همراه چراغ ها کشیده جلو هستند که الگوی روشنایی LED ان ها که از طریق یک نوار نوری باریک از گوشه ها به سمت لوگوی فولکس واگن امتداد یافته است، ضمن دادن عرض بصری بیشتر به این نما، نگاه ها را بیش از پیش به سمت نشان فولکس واگن متمرکز می کند. همچنین این الگوی روشنایی در ترکیب با المان های کرومی بدنه، جلوه ای گیراتر و چشمگیرتری را به این کراس اوور جمع و جور بخشیده است.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

طراحی سپر و ورودی های هوای آن، بر خاص تر شدن چهره T-Roc کمک کرده است. دو ورودی هوای شش ضلعی در گوشه های سپر که چراغ های روشنایی در روز، به صورت LED های پله ای و با حالت عمودی درون آن ها قرار گرفته اند، توسط یک نوار مشکی براق که تا مرکز سپر امتداد پیدا کرده، احاطه شده اند که به نوعی قرینه و مکمل نوارهای نوری چراغ ها و جلو پنجره می باشد و حالتی جذاب تر را در این نما ایجاد کرده است. در ادامه ورودی هوای مرکزی سپر، با فرمی ذوزنقه شکل تکمیل کننده این قسمت می باشد که اگر دقیق به آن دقت کنیم می بینیم که یک عدم تقارن جذاب، اما حساب شده ای را با جلو پنجره ایجاد کرده است. ضمن اینکه فراموش نکنیم که مدل عرضه شده در بازار ایران از نسخه R-Line است که در المان های سپر و برخی جزئیات دیگر بدنه، چهره ای به مراتب پویا تر و اسپرت تری را در مقایسه با نسخه معمولی به نمایش می گذارد.خطوط دقیق و سطوح تمیز ایجاد شده بر روی کاپوت نیز، به خوبی بیانگر فلسفه طراحی فولکس واگن که در سادگی و خلوص خلاصه شده است، می باشد.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

در نمای جانبی تناسبات پویا که شامل اوورهنگ کوتاه جلو و عقب که به ترتیب ۸۳۱ و ۸۰۰ میلی متر می باشد و ارتفاع سقف کوتاه تر که در نتیجه عرض بیشتر و البته مرکز ثقل پایین تر و در نتیجه هندلینگ بهتری را نیز به همراه داشته، ظاهری جذاب را به نمایش گذاشته است.این جذابیت در کنار خطوط جانبی بلند و کشیده که تحت تاثیر عناصر کرومی متمایز تر شده اند، دو چندان شده است. یک نوار کرومی که از ستون A تا ستون C، در کل خط سقف جانبی امتداد پیدا کرده است، توانسته به نمای جانبی یک شخصیت پویا و متمایز ببخشد که فرم کوپه مانندی را تداعی می کند.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

علاوه بر این استفاده از یک روف رک نقره ای و ستون های به رنگ مشکی، تضاد بصری جذابی را به وجود آورده است و در کنار مواردی که پیش تر به آن اشاره شد، باعث شده تا T-Roc پایین تر از آنچه که هست به نظر بیاید و خب همین در دینامیک تر شدن بیشتر این نما کمک کرده است.

بر روی پنل جانبی بدنه، خطوط کمر و شانه شارپ و هندسی می باشند که در سمت چپ و راست نمای جانبی, به قوس چرخ های عضلانی برخورد می کنند و یک قسمت عضلانی در شعاع قوس گلگیر عقب ایجاد شده است. این حالت عضلانی ایجاد شده در کنار قطعات تزئینی با پوشش پلاستیکی مشکی رنگ که بر روی قوس چرخ ها و رکاب های جانبی قرار گرفته، شخصیتی قدرتمند تر به این کراس اوور جمع و جور داده است. طراحی رینگ ها نیز در کنار سایز مناسب رینگ و لاستیک، توانسته در تکامل تناسبات و زیبایی نمای جانبی T-Roc تاثیرگذار باشد.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

در نمای عقب، طرح افقی بدنه در سه سطح ساخته شده است. به عبارتی با نگاه از بالا به پایین، در ابتدا نحوه انتقال خط سقف به اسپویلر سقفی و شیشه ها قرار دارد. سپس سطح میانی با چراغ های LED یک تکه و گرافیک سه بعدی و لوگو VW و نوشته کرومی T-ROC وجود دارد و در نهایت سپر عضلانی قرار گرفته است. درواقع این سه سطح در نمای عقب، به T-Roc ظاهری خوابیده تر، عریض تر و اسپرت تری بخشیده است.

چراغ های عقب که از طریق یک نوار باریک به یک دیگر متصل شده اند، علاوه بر ایجاد تمایز در این نما، قرینگی جذابی را با چراغ های جلو ایجاد کرده اند. در کنار این موارد، سپر عضلانی قرار دارد که همانند چراغ ها، قرینگی خاصی را با عناصر نمای جلو ایجاد کرده است.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

چراغ های مه شکن عمودی، محفظه پلاک ذوزنقه ای شکل و قراری گیری دیفیوزر مشکی در پایین محفظه پلاک که دو سر اگزوز ذوزنقه‌ای شکل کرومی داخل آن به یک دیگر متصل شده اند، عیناً یادآور عناصر سپر نمای جلو می باشند و این ویژگی در کنار نظم و اصولی که در طراحی خطوط و جزئیات بدنه رعایت شده است، چهره ای زیبا و جذاب از T-Roc را به نمایش گذاشته است که نمی توان ایراد خاصی را به آن وارد کرد.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

طراحی فولکس واگن T-Roc در نمای داخلی

همانطور که اشاره کردیم، طراحی داخلی T-Roc توسط فرناندو هیلمن آرژانتینی طراحی شده است. به نظر او، مهم ترین ویژگی طراحی T-Roc  که آن را دوست داشتنی تر کرده است هماهنگی عالی بین نمای بیرونی و داخلی است. با ورود به فضای داخلی، نظم و اصولی بودن عناصر استفاده شده همانند نمای بیرونی در اولویت قرار داشته است تا ارتباط بهتری میان کاربر و پنل ابزار داخلی ایجاد شود.  فرم پردازی و جایگذاری عناصر، به دور از پیچیدگی و در عین حال تا حدی متمایز بوده تا علاوه بر ایجاد ارگونومی مناسب، فضای داخلی جادارتر از آن چیزی که هست به نظر بیاید.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

تقریبا تمامی جزئیات کابین به صورت افقی اجرا شده است تا همانطور که اشاره شد هارمونی مناسبی میان نمای داخلی و بیرونی ایجاد شود. همچنین این فرم پردازی داخلی، علاوه بر سادگی و اراِئه شخصیت یک SUV، بر مدرن تر بودن کابین به عنوان یک کراس اوور تاکید دارد.ضمن اینکه کیفیت متریال داخلی نیز در کنار جزئیات طراحی شده، مناسب بوده و دوخت متمایز پنل داشبورد, صندلی و سایر قسمت ها، فضای باکیفیت تری را در کابین T-Roc ایجاد کرده است.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

طراحی پنل رودری ها نیز، در عین حال که از یک طراحی ساده بهره می برد، کاملا ارگونومیک و با کیفیت به نظر می رسد که همانند سایر قسمت های کابین، فضای قرارگیری مناسبی را برای اشیا, به واسطه همین طراحی و ساختار منظم ایجاد کرده است. ضمن اینکه از نظر بصری نیز توانسته مکمل خوبی برای سایر قسمت های کابین باشد.

ارگونومی و راحتی صندلی ها نیز در جایگاه مناسبی قرار می گیرد. به عبارتی می توان فضای داخلی T-Roc را اینگونه توصیف کرد که با یک طراحی اصولی و هماهنگ روبه رو هستیم که تمامی اجزا در بهترین حالت خود و به دور از شلوغی ها و یا دیجیتال سازی های اغراق آمیزی که امروزه به یک ترند تبدیل شده است، اجرا شده اند و همین امر سبب ایجاد یک فضای راحت و البته ساده و مدرن برای سرنشینان, با وجود ابعاد جمع و جور ان شده است.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

کلام آخر

در یک نگاه کلی، طراحی فولکس واگن T-Roc همانطور که در طول مطلب به آن اشاره کردیم, توانسته با بهره‌گیری از یک ساختار منظم و اصولی در نمای بیرونی و داخلی، ظاهری جذاب، پویا و البته اسپرتی را به نمایش بگذارد که در عین حال که با ترند روز طراحی هماهنگ شده، از ساختار و DNA طراحی محصولات فولکس واگن نیز فاصله نگرفته است.

نقد و بررسی طراحی فولکس واگن T-Roc ؛ کراس اورری کاریزماتیک

علاوه بر این، در کنار این ساختار منظم در ظاهر و کابین، در طراحی جزئیات و عناصر طراحی شده، دقت و وسواس خاصی بکارگرفته شده است، به طوری که ما در T-Roc با وجود اینکه با ظاهر و کاراکتری پیچیده و عجیب و غریب روبه رو نیستیم، اما در نهایت قرارگیری درست عناصر بدنه درکنارهم، سبب زیباتر شدن بیشتر T-Roc و ارائه یک کاراکتر کاریزماتیک و با وقار و در کنار ویژگی های پویا و مدرن آن شده است و خب قطعا به غیر از این هم از فولکس واگن انتظار نمی‌رود.

منبع خودرو بانک
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین