سیر تا پیاز جنجال در بازار روغن خوراکی
در این مطلب به بررسی ماجرای افزایش قیمت روغن خوراکی خواهیم پرداخت
قیمت ۳۶۰- روغن طبق آمارهای رسمی جزو معدود خوراکیهایی است که از یک سال پیش به این طرف گران نشده. همین کالا اما چند روزی است که به سوژه بازار مواد خوراکی بدل شده و مردم را به تکاپو انداخته است.
خبر افزایش قیمت روغن
به گزارش قیمت ۳۶۰، ماجرا از جایی آغاز شد که رسانهها اقدام انتشار نامهای که خبر از گرانی روغن میداد، کردند. این نامه که به امضای مدیرعامل شرکت صنایع غذایی کورش رسیده بود، درخواست افزایش ۱۵ درصدی قیمت روغن خوراکی مصرف خانوار و ۲۱ درصد افزایش قیمت روغن صنف و صنعت را داشت؛ دلیل این درخواست نیز افزایش جهانی قیمت روغن خام عنوان شده بود.
بذر این شایعه را اما دو ماه پیش، وزارت کشاورزی کاشت. زمانی که آقای وزیر درباره تامین و بازار روغن، تغییراتی جزئی در قیمتگذاری روغن را اعلام و دلیل آن را نیز افزایش جهانی قیمت عنوان کرد.
انتشار این خبرها همزمان موجی از تشویش به راه انداخت و مردم را روانه فروشگاهها کرد تا حداقل برای چند ماه مصرفشان آیندهنگری کنند.
خبری که تکذیب شد
خبر افزایش قیمت روغن خوراکی اما سه روز بعد (امروز) تکذیب شد. انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران طی اطلاعیهای، هرگونه خبر مبنی بر گرانی روغن خوراکی را تکذیب و اعلام کرد که تولید روغن نباتی در مقایسه با سال گذشته، افزایش قابل ملاحظهای داشته است. در این اطلاعیه حتی پیش بینی شد که تولید روغن خوراکی سال جاری از ۲.۲ میلیون تن فراتر خواهد رفت.
قیمت روغن نباتی طبق آمارهای رسمی
بنا بر بررسیهای قیمت ۳۶۰، جالب است بدانید که قیمت روغن طی دو سال گذشته نه تنها افزایش نیافته، بلکه کاهشی بوده است. اتفاقی که کمتر کالایی آن را تجربه میکند.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت روغن مایع ۹۰۰ گرمی در آبان ۱۴۰۳، برابر با ۶۳ هزار و ۱۹۹ تومان است. این رقم در آبان ۱۴۰۲ تا ۶۸ هزار و ۶۴۴ تومان بیشتر بود.
البته لازم به ذکر است که تا تاریخ اردیبهشت ۱۴۰۱، قیمت روغن ۲۱ هزار و ۵۹۱ تومان بود و در ماه خرداد ناگهان به ۷۲ هزار تومان رسید.