کدخبر : 21788 تاریخ انتشار :
A

سه روایت کاملا واقعی درباره برنج هاشمی

سه روایت کاملا واقعی درباره برنج هاشمی

کاشف برنج هاشمی تصورش را هم نمی‌کند که چنین محصول مرغوبی را در اختیار مصرف‌کننده قرار دهد. در این مطلب به برنج هاشمی و چند نکته دیگر درباره قیمت برنج خواهیم پرداخت

قیمت ۳۶۰- برنج هاشمی را همه می‌شناسند. یکی از باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین برنج‌های ایرانی که بوی عطرش تمام کوچه را برمی‌دارد.

آنچه برنج هاشمی را از دیگر برنج‌ها متمایز می‌کند، مقاومت در برابر آفات و کرم ساقه‌خوار است. به همین دلیل، در کشت برنج هاشمی از سموم کمتری استفاده می‌شود. در ادامه با این برنج و ویژگی‌های آن آشنا خواهید شد.

کاشف برنج هاشمی را می‌شناسید؟

یوسف هاشمی را عنوان پدر معنوی برنج هاشمی می‌شناسند. او که نهایتا دار فانی را وداع گفت و آرزوی ثبت مالکیت تجاری این برنج را هم با خود برد.

به گزارش قیمت ۳۶۰، صبح یکی از روزهای سال ۱۳۶۴، زمانی که آقای هاشمی مشغول شالیکاری بود، توجهش به برخی خوشه‌های طلایی شلتوک (ساقه برنج) جلب شده و آن‌ها را جداگانه می‌پروراند. دستچین کردن شلتوک‌ها همان و کشف بهترین نوع برنج ایرانی همان.

پس از آنکه برنج هاشمی را مرغوب‌ترین نوع برنج خواندند، آقای هاشمی در صدد شد تا مالکیت تجاری این محصول را به نام خود ثبت کند که از هر درس به بن‌بست رسید.

در ابتدا وسع مالی خانواده هاشمی به این اقدام نرسید، سپس مسئولان مربوطه آن را مشمول زمان شمرده و می‌گویند «برای چنین موضوع بی‌اهمیتی می‌خواهید وقت وزیر را بگیرید؟» در نهایت نیز ضمن تقدیر و تشکر از شالیکار گرامی به او هدایای می‌دهند. ۳۰۰ هزار تومان پول، دو سکه بهار آزادی و یک پلوپز ۱۸ نفره!

قیمت برنج صعودی شد

قرعه گرانی کالای اساسی این‌بار به نام برنج درآمده است. تقصیر افزایش قیمت برنج نیز پس از طی فراز و نشیب‌ها گردن ارز توافقی افتاد. در حالی که این مسئله مربوط به کالای وارداتی شده و باید تنها برنج خارجی را تحت‌الشعاع قرار دهد. با وجود این، شاهد رشد قیمتی هم در بازار برنج داخلی و هم خارجی هستیم.

از دلایل گرانی برنج می‌توان به ناترازی عرضه و تقاضا و عدم عرضه کالا در بازار و احتکار آن اشاره کرد. در این راستا رئیس اتحادیه برنج بابل ادعای دیگری را مطرح می‌کند که مربوط به خرید ارزان‌تر برنج از تولیدکننده در ابتدای فصل است که سود حاصله مستقیم وارد جیب عرضه‌کننده می‌شد.

جمع این عوامل، عاملی شد برای گرانی برنج و خارج شدن نوع مرغوب آن از دسترس خانوار.

آمارهای رسمی از افزایش قیمت برنج

مرکز آمار ایران در گزارش ماهانه خود از درصد جهش قیمت برنج در دو نوع ایرانی و خارجی پرده برداشت. به گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی درجه یک در دی ماه 1403 نسبت به ماه گذشته رشد 2.9 درصدی را تجربه کرده است. این رقم با توجه به یک سال گذشته، در نهایت به 21.8 درصد رسیده و متوسط قیمت برنج ایرانی درجه یک را 131 هزار تومان اعلام می‌کند.

متوسط قیمت برنج خارجی درجه یک نیز از ماه گذشته تاکنون 1.9 درصد گران شده است. برنج خارجی با رشد 21.7 درصدی طی یک سال به متوسط قیمت 71 هزار تومان رسیده است.

خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین