کدخبر : 16248 تاریخ انتشار :
A

سهم مالیات در تامین هزینه‌های جاری کشور واقعا چقدر است؟

سهم  مالیات در تامین هزینه‌های جاری کشور واقعا چقدر است؟

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت درسال‌های اخیر به طور متوسط ۴۴ تا ۴۵ درصد هزینه های جاری کشور از محل مالیات تامین شده است

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ سید محمد هادی سبحانیان در دومین همایش امنیت اقتصادی که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: علیرغم همه اختلاف نظرهایی که بین اقتصاددانان مختلف وجود دارد در خصوص مسائل اقتصادی مثلا در رابطه با تک نرخی بودن یا چند نرخی بودن ارز اما بر سر این موضوع که باید مخارج جاری کشور را از مالیات تامین کنیم اتفاق نظر وجود دارد.
 
اساسا یکی از مسائل اصلی کشورمان و همین تورمی که امروز کشور دچار آن شده و بی‌ثباتی که کشور از محل رشد افسارگسیخته قیمت‌ها با آن از سال قبل مواجه هستیم این است که اتکای منابع بودجه‌ای ما به نفت بوده است. رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: وقتی قیمت نفت بالا رفته، درآمدهای نفتی را تبدیل به ریال می کردیم و می‌ریختیم در جامعه و وقتی قیمت آن کاهش می‌یافته هزینه‌ها کاهش نمی‌یافته و با استفاده از استقراض از بانک مرکزی تامین مال می کرده ایم و لذا وابستگی بودجه به نفت باعث رشد بسیار بالای نقدینگی در کشور شده است.
 
وی افزود: البته در سنوات اخیر، علیرغم اینکه به طور متوسط ۴۴ تا ۴۵ درصد هزینه های جاری کشور از محل مالیات تامین شده در اکثر جاها و در بیشتر کشورهای دنیا کل هزینه های جاری از محل مالیات تامین می شود. ما در سنوات اخیر رشد قابل توجهی در نسبت درامدهای مالیاتی به هزینه جاری شاهد هستیم و این عدد در سال گذشته به بیش از ۵۵.۷ درصد رسیده است.
 
رییس سازمان مالیاتی کشور بیان داشت: در سال گذشته رشد حدود ۷۲ در رشد درآمد مالیاتی نسبت به سال قبل از آن داشتیم و در سال جاری هم به نظر می رسد رشد ۵۱ درصدی در این زمینه داشته باشیم.
 
سبحانیان افزود: در خصوص رشد مالیات نسبت به جی دی پی هم باید بگویم که در اکثر کشورهای دنیا این نسبت در حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش می یابد ما در سنوات اخیر در این زمینه رشد داشته ایم و این رشد هم حاکی از آن است که کشور در مسیر درست خود در حوزه مالیاتی قدم بر می دارد ولی همچنان در این خصوص با استانداردهای دنیا فاصله بسیاری داریم البته در دنیا پرداخت هایی که مردم بابت تامین اجتماعی دارند و همچنین به شهرداری ها در این نسبت قرار می گیرد که اگر ما آن را هم محاسبه کنیم نسبت مالیات به جی دی پی کشور حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد است.
 
وی گفت: بر این اساس ما در راستای اسناد بالا دستی خودمان حرکت می کنیم و باید بر اساس منابع نظری به سمت کاهش مخارج جاری دولت حرکت کنیم. سبحانیان اظهار داشت: ما باید سطح تمکین مردم را برای پرداخت مالیات افزایش دهیم، مردم می پرسند که مالیات پرداختی نا کجا هزینه می شود و این سوال به جا است و باید محترم شمرده شود و باید جواب قانع کننده ای به آن داد.
1815719_600
 
وی بیان داشت: یکی از اقدامات خوب انجام شده در سال جاری ان است که امکان مشخص کردن محل هزیته کرد مالیات را برای اشخاص حقیقی فراهم کرده ایم یعنی اصناف و کسبه می توانند که انتخاب کنند مالیات پرداختی شان صرف کدام پروژه عمرانی شود. وی افزود: بر این اساس تاکنون حدود ۳۵۰ نفر از مودیان انتخاب کرده اند که محل هزینه کرد مالیات هایشان کجا باشد.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: من معتقدم مالیات باید کنک کننده و تسهیل کننده فعالیت اقتصادی باشد نباید مالیات ابزاری برای چوب لای چرخ گذاشتن تولید باشد. نظام مالیاتی باید شریک راهبردی فعال اقتصادی باشد.وی بیان داشت: باید هزینه وصول مالیات را پایین آورد نباید مالیات با چالش حذف شود و این کار با راهبردی امکان پذیر است نه توصیه و لذا باید حسابرسی به صورت سیستمی انجام شود.
 
سبحانیان اظهار داشت: ما معتقدیم نباید وقت آن مالیاتی ما در سازمان های مالیاتی هدر رود و باید مالیاتی ستانی به گونه ای انجام شود که مودی بدون مراجعه به سازمان مالیاتی تکالیف خود را انجام دهد. وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد بسیاری از بی عدالتی ها و تخلفات را نشان مالیاتی کنار گذاشته می شود و لذا مسیر باید به گونه‌ای هموار شود که باب تخلف بسته شود و لذا باید مالیات ستانی سیستمی شود.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: ما تلاش کردیم در سال جاری سقف استفاده از ماده صد را افزایش دهیم و در حالی که بسیاری معتقدند که تبصره ماده صد به معنای فرار مالیاتی اما ما به هیچ عنوان این اعتقاد را نداریم.رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: آنچه در سامانه مودیان رقم خواهد خورد این است که مالیات ارزش افزوده را سامانه تعیین کند و اگر شما تکالیف خود را در سامانه مودیان انجام دهید مبنی بر اینکه مابه ازای فروش کالا فاکتور الکترونیک صادر کنید من به عنوان سازمان امور مالیاتی حق ورود به حساب و کتاب شما را نداریم جز یک درصد قلیلی که قانون تعیین کرده است.
 
وی بیان داشت: اگرچه اقدامات پلیسی لازم است اما امنیت برای فعالان اقتصادی با اقدامات پلیسی ایجاد نمی شود. ما در سامانه مودیان برای تمام کالاهای مشمول ارزش افزوده بصورت پیش بینی نرخ گذاری ارزش افزوده انجام داده ایم.
سبحانیان بیان داشت: ما قائل بر این هستیم که نظام مالیاتی باید به یک قاعده برای دادن اعتبار به افراد تبدیل شود. مگر می شود کسی که مالیات خود را پرداخت نکرده است وام یا ارز ترجیحی و ... بگیرد و باید ارائه خدمات حاکمیتی بر اساس مبنای مالیاتی پرداختی افراد صورت گیرد.
 
لذا شاقول بسیاری از ارائه امتیازاتی که در کشور انجام می شود باید براساس پرداخت مالیات افراد باشد. رئیس سازمان امور مالیاتی بیان داشت: ما یک همکاری با پلیس امنیت انجام می دهیم برای مقابله با افرادی که مالیات خود را به نظام مالیاتی پرداخت نمی کنند. وی افزود: راهبرد اصلی ما در مالیات ستانی استفاده از تحولات تکنولوژیکی است اما در همه جای دنیا با معدود متخلفین برخورد پلیسی و قضایی می شود لذا معتقدم هستیم اگر در هر دو این زمینه اقدامات پیشگیرانه و اقدامات پسینی را انجام دهیم می توانیم تامین مستمر مالیات برای کشور داشته و عدالت را اجرا کنیم.
منبع فارس
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین