تکذیب یک شایعه نگرانکننده برای بازنشستهها!
خبر حذف بیمه تکمیلی بازنشستگان بسیاری را از بازنشستگان را در شوک فرو برد؛ با این حال وزیر کار در واکنش به آن از حل این مسئله خبر داد
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی، ابتدای آذرماه امسال در بیانیهای به اعضای تحت پوشش خود هشدار داد به دلیل عدم تمدید قرارداد بیمه تکمیلی با شرکت طرف قرارداد، از این پس در مراجعه به مراکز درمانی مراقب هزینههای خود باشند. این خبر زمینه نگرانی ۴.۳ میلیون بیمه شده بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی را فراهم کرد.
به نقل از تریبون اقتصاد، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کوتاهترین زمان ممکن به این خبر واکنش نشان داد و اعلام کرد که مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی حل شده است. میدری گفت: «دیشب با بیمه مربوطه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صحبت شده که موضوع همان دیشب حل شد و قرارداد جدید به زودی منعقد میشود، لذا مشکلی برای بازنشستگان ایجاد نمیشود چرا که مشکل حل شد.»
بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان با نگاه ویژه به بیماران خاص
پیگیریها درباره جزئیات قرارداد جدید توسط رسانهها ادامه داشته است. علیاصغر بیات دبیر کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: بیمه تکمیلی بازنشستگان با شرکت آتیه سازان تمدید شده است. حق بیمه در قرارداد جدید 430 هزار تومان است. 50 درصد را سازمان تامین اجتماعی و 50 درصد را هم بیمه شده میپردازد یعنی سهم بازنشسته از این پرداخت، 215 هزار تومان است.
بیات درباره میزان پرداخت بازنشستگان در سال گذشته گفت: سال گذشته سهم بیمه شده 152 هزار و 500 تومان و کل حق بیمه هم 305 هزار تومان بود.
به گفته وی، در بیمه جدید ارائه خدمات به بیماران خاص خیلی خوب دیده شده است. جراحی تخصصی 85 میلیون تومان است و جراحی عمومی هم در آن لحاظ شده است. یک پکیچ پاراکلینیکی برای بازنشستگان در نظر گرفته شده است. این خدمات در گذشته هم بود.
دبیر کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی درباره تفاوت پکیج جدید و قدیم با توجه به افزایش تعرفه پرداختی از سوی بازنشستگان توضیح داد: قاعدتا تعرفههای پزشکی هر سال بالا میرود و هیات وزیران این قیمتها را تغییر میدهد. حتی اگر میخواستیم همان پکیج سال قبل را هم بگیریم، باید 30 تا 40 درصد هزینهها را افزایش میدادیم زیرا تعرفهها بالا میرود، پول پرسنلی و هزینههای جاری تغییر میکند.
سقف ارائه خدمات در قرارداد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان
برای اینکه بدانیم آیا خدمات ارائه شده در سال جاری نسبت به گذشته تغییری داشته یا خیر، باید جزئیات بیمه جدید با خدمات گذشته بررسی شود اما بر اساس اطلاعات منتشر شده، سقف تعهد در قراداد جدید بیمه تکمیلی جدید که از ابتدای آذرماه امسال تا پایان آبان سال آینده اعتبار دارد، در بخش بستری فوق تخصصی ۸۵ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. براساس توافق سازمان تامین اجتماعی با بیمه آتیه سازان حافظ و براساس جدول اعلام شده در این رابطه برای بیماران خاص و صعب العلاج ۳۵ میلیون تومان، سقف بستری عمومی ۴۰ میلیون تومان، خدمات پاراکلینیکی و خدمات تشخیصی، درمانی و سرپایی شش میلیون تومان، خدمات تشخیصی درمانی- سرپایی چهار میلیون تومان، خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، رفع عیوب انکساری چشم شش میلیون تومان برای یک چشم و ۱۲ میلیون تومان برای دو چشم، آمبولانس داخل شهری دو میلیون تومان و آمبولانس بین شهری سه میلیون تومان است.
مراکز تحت قرارداد با بیمه تکمیلی بازنشستگان
غیر اقتصادی شدن بیمههای درمانی به دلایل مختلف از جمله افزایش هزینهها و ... سبب شده است که بسیاری از شرکتهای بیمهگذار زیر بار تمدید بیمههای مرتبط با درمان نروند یا حداقل این بیمه را در قالب پکیجهای متنوع بیمهای با سهم سود مناسب برای شرکت بیمهای به مشتری بفروشند.
این مسئله سبب شده که هر سال بخشی از خدمات تحت پوشش بیمههای درمانی آب برود اما این بار گویا درباره بیمه بازنشستگان حداقل دخل و تصرف انجام شده است. درباره جزئیات قرارداد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان، علیرضا نمازی مدیرعامل آتیه سازان حافظ اطلاعاتی را ارائه کرده که نشان میدهد تا سقفی معین، خدمات مطلوبی برای بازنشستگان در نظر گرفته شده است.
علیرضا نمازی، با اشاره به اینکه بیش از نه هزار و هفتصد مرکز درمانی و تشخیصی طرف قرارداد آتیه سازان حافظ در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به بازنشستگان و خانوادههای آنها هستند، درباره تعهدات قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: براساس قرداد منعقد شده، سقف تعهدات بستریهای فوق تخصصی شامل درمان جراحی سرطان (تومورهای بدخیم)، اعمال جراحی مغز و اعصاب و نخاع، قلب، آنژیوپلاستی قلب و آنژیوپلاستی عروق محیطی (کرونر و کاروتیدوآئورت و...)، پیوند ریه، پیوند قلب، پیوند کلیه و پیوند مغز استخوان و کبد و کلیه اعمال جراحی لگن، فمور و مفصل زانو، تنگی کانال نخاع، دیسک و ستون فقرات و جبران هزینههای پروتز اعمال مذکور، درمان سرطان (بیماران خاص) گامانایف (مرتبط با جراحی تومورهای بدخیم)، تأمین هزینههای شیمی درمانی (اعم از بستری و سرپایی)، انواع رادیوتراپی، تأمین هزینه داروهای اختصاصی درمان و داروهای جانبی و داروهای عوارض ناشی از درمان بیماریهای سرطان، تالاسمی ماژور هموفیلی، دیالیزی و بیماران پرهلوسمی، MS، بیماریهای ضعف عصب و عضله (از جمله ALS.MLS پولی میوزیت و دوشن و...) و داروهای درمان پیوند کلیه و کبد و پیوند مغز استخوان، پارکینسون، آرتریت روماتوئید، لوپوس پمفیگوس، بیماریهای پوستی، پسوریازیس، نوروپاتی، پری لوسمی، تویروس اسکلروزیس، پری کانسر، تزریق BCG.IVIG کلیه خدمات بیماری کرونا و کلیه آزمایشات رادیولوژی، ویزیت و سایر خدمات مرتبط با بیماریهای خاص و صعبالعلاج ۸۵ میلیون تومان است.
نمازی، خدمات بستری عمومی را شامل هزینههای درمانی بیمارستانی و اعمال جراحی به شرط بستری شدن در بیمارستان و مراکز جراحی محدود Day Care)با بیشتر از شش ساعت بستری در بخش غیر اورژانس)، آنژیوگرافی قلب، جراحی چشم (پیوند قرنیه، ویترکتومی و دکولمان رتین و...، به غیر از رفع عیوب انکساری)، لاپاراسکویی، پت اسکن، گامانایف (تورمورهای خوش خیم)، انواع سنگشکن، کورتاژ (تشخیصی، درمانی و تخلیهای)، دارو و تزریق ماده فارماکولوژیک داخل هر دو چشم مانند (آواستین، لوسنتیس، ایلا و سایر موارد مشابه)، لیزرتراپی هر دو چشم،ERCP به تنهایی یا توأم با استنتگذاری، بلوکاژ اعصاب منطقهای، انواع آندوسونوگرافی، سیتی آنژیوگرافی عروق کرونر، تصویربرداری تحت گاید، انواع آندوسکوپی و کولونوسکوپی و سیستوسکوپی و سایر موارد مشابه عنوان و سقف تعهدات بستری عمومی را تا ۴۰ میلیون تومان اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات مدیر عامل بیمه آتیه سازان حافظ، خدمات آمبولانس داخل شهری و بین شهری برای فوریتهای پزشکی که منجر به بستری در بیمارستان یا نقلوانتقال بیمار در زمان بستری به سایر مراکز تشخیصی و درمانی طبق دستور پزشک شود نیز برای داخل شهری دو میلیون تومان و برای بینشهری سه میلیون تومان است.