کدخبر : 12614 تاریخ انتشار :
A

میتسوبیشی ASX 2014؛ کراس اوور ژاپنی ارزش خرید دارد؟

میتسوبیشی ASX 2014؛ کراس اوور ژاپنی ارزش خرید دارد؟

میتسوبیشی ASX 2014 در حال حاضر به عنوان یکی از مناسب‌ترین کراس اوورهای بازار است؛ این خودرو را از نظر کیفیت ساخت می‌توان رقیب تیگو ۸ پرومکس دانست

امروزه در بازار داخلی کشور ما، کمتر خودرویی پیدا می‌شود که بتواند تمام نیازهای یک خانواده را به‌خوبی بر طرف کند؛ خودرویی که هم کیفیت و هم آپشن‌های مناسب داشته باشد و درعین کم‌استهلاک بودن، به همراهی بی‌دردسر برای خانواده تبدیل شود.


بیشتر بخوانید: مقایسه X۲۲ پرو و فردا SX۵؛ تقابل ارزان‌ترین شاسی‌بلندهای مونتاژی در ایران


بسیاری از خانواده‌ها برای پاسخ به نیازهای یادشده به خرید یک کراس‌اوور فکر می‌کنند. این محصولات نسبتا بلندقامت در بازار امروزی کشور ما بیش‌ازپیش محبوب شده‌اند و بازار پر رونقی هم دارد؛ همین مسئله باعث شده تا تقریبا تمام برندهای خودروسازی مطرح برای کسب سهمی در آن، یک کراس‌اوور را معرفی کنند.

برند ژاپنی میتسوبیشی هم از این قاعده مستثنا نیست و با معرفی مدل ASX سعی کرده تا خودرویی همه‌کاره بسازد؛ اما آیا در این کار موفق شده‌ است؟ در ادامه به بررسی تخصصی نسخه ۲۰۱۴ تیپ ۴ (فول) این خودرو خواهیم پرداخت و می‌بینیم که چه دلایلی می‌تواند یک خریدار بالقوه را به خرید این کراس‌اوور ژاپنی نزدیک کند؟ آیا دلایلی هم برای دوری کردن از ASX وجود دارد؟ ما باور داریم یک دلیل اصلی خرید این خودرو را غیرمنطقی جلوه می‌دهد… . پیش از پاسخ به این سوالات، بهتر است به ورود ASX به ایران نگاهی داشته باشیم.

ASX وارد ایران می‌شود…

ASX نخستین بار در سال ۲۰۱۰ روانه بازار شد تا برند سازنده‌اش، سهمی از بازار پر تب‌وتاب کراس‌اوورها داشته باشد. این خودرو که راه برند میتسوبیشی را در سال ۲۰۱۲ به ایران باز کرد، تا سال ۲۰۱۵ در دو تیپ ۲ (نیمه‌فول) و ۴ (فول) در بازار داخلی کشور عرضه شد؛ تا اینکه سال ۲۰۱۷ دومین فیس‌لیفت آن وارد کشور شد.

طراحی میتسوبیشی ASX

نمای جلو ASX چهره آشنایی برای ما دارد. استفاده از چراغ‌های چند ضلعی، امضای جلوپنچره بزرگ و بخش هم‌رنگ بدنه میانه آن، سه‌لوزی کرومی لوگوی این برند، زیر سپر پلاستیکی و چراغ‌های مه‌شکن دایره‌ای باعث ایجاد چهره‌ای ساده اما زیبا شده است که با گذر زمان، خسته‌کننده نمی‌شود. با حرکت به سمت عقب خودرو، از طاق نسبتا برآمده چرخ‌های جلو و نمای جانبی ساده ASX عبور می‌کنیم و به ستون C می‌رسیم؛ جایی که ارتفاع سقف در مقایسه با جلو کمتر شده است و درکنار کمک به چهره بهتر، فرم یک هاچبک بلندقامت را به آن داده است.

نمای عقب هم ساده اما کاملا هدفمند طراحی شده است و خبری از خطوط اضافه در آن نیست. از چراغ‌های نسبتا کشیده و اسپویلر کوچک سقفی گرفته تا زیرسپر پلاستیکی و مه‌شکن، همه‌چیز سر جایش قرار گرفته است. خوشبختانه زبان طراحی میتسوبیشی کاملا بالغ و پخته انجام شده و از این نظر یکی از زیباترین کراس‌اوورهای بازار به شمار می‌رود.

کابین میتسوبیشی ASX

درهای ASX ضخامت درهای یک سدان لوکس را ندارند اما وزن آن‌ها حس اطمینان را به سرنشینان القا می‌کند. با نشستن در این خودرو، نخستین نکته‌ای که جلب توجه می‌کند فضای زیادی است که در اختیار تک‌تک سرنشینان قرار می‌گیرد. هر چقدر که ASX از دور کوچک به نظر می‌رسد، از داخل کابین حس یک خودروی کاملا جادار را به راننده مننقل می‌کند؛ درحالی‌که طول، عرض و ارتفاع این خودرو به‌ترتیب برابر ۴,۲۹۵، ۱,۷۷۰ و ۱,۶۲۵ میلی‌متر است.

کیفیت ادوات داخل کابین خوب و مقاوم ارزیابی می‌شود و همه‌چیز خیلی خوب سر جای خود تعبیه شده است؛ از فرمان بزرگ و خوش‌دست آن گرفته تا دکمه‌های چرخشی زیر نمایشگر و سردنده که در بخش میانی خودنمایی می‌کنند. متاسفانه تمام بخش‌ها و پنل‌های داشبورد از جنس پلاستیک خشک ساخته شده‌اند که با توجه به قیمت فروش این محصول ممکن است کمی توی ذوق بزند. درست است که کیفیت ساخت و مونتاژ این بخش‌ها قابل‌قبول ارزیابی می‌شود اما بازار امروزی چیز دیگری را طلب می‌کند.

موقعیت قرار گرفتن راننده پشت فرمان مناسب است و دسترسی خوبی به نمایشگر مرکزی، دو جالیوانی کناری و دستگیره در دارد. هر چند پشتیبانی صندلی‌های ASX با یک سدان هم‌قیمت برابری نمی‌کند اما در میان کراس‌اوورها یکی از بهترین‌ها به شمار می‌رود. فضای سرنشینان عقب هم کافی به نظر می‌رسد و می‌تواند یک انسان بالغ را با قد ۱۸۰ سانتی‌متر به‎‌راحتی در خود جای دهد. تنها خورده‌ای که می‌توان از بخش عقب گرفت، زاویه صندلی‌های تاشوی است ممکن است برای برخی از کاربران بیش‌ازاندازه عمودی باشد.

روی‌هم‌رفته، فضای داخلی ASX که به سقف پانورامیک هم مجهز شده، به‌ویژه در میان کراس‌اوورها و شاسی‌بلندها برای خانواده‌ها کاملا راحت خواهد بود و به‌خوبی می‌تواند نیازهایشان در مسافرت‌ها را مرتفع کند.

امکانات میتسوبیشی ASX

هر چند تعداد آپشن‌های ASX برای یک کراس‌اوور امروزی کمی محدود به نظر می‌رسد اما همچنان تجهیزات خوبی دارد که می‌تواند پاسخگوی نیازهای روزمره سرنشینانش باشد. ازجمله امکانات این خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم ورود بدون کلید، دکمه فشاری روشن/ خاموش
  • چراغ‌های خودکار زنون پرنور
  • تنظیم خودکار ارتفاع نور
  • چراغ شور
  • دکمه‌های کنترلی روی فرمان
  • ۴ بلندگوی باکیفیت
  • نمایشگر ۷ اینچی مرکزی سیستم چندرسانه‌ای نه‌چندان به‌روز اما کارآمد
  • نمایشگر رنگی کامپیوتر سفری میان نشانگرهای سرعت و دورسنج
  • دوربین دید عقب
  • سیستم تهویه خودکار بسیار توانمند
  • تنظیم برقی آینه‌ها و صندلی‌ راننده
  • تنظیم زاویه صندلی‌های جلو
  • گرمکن صندلی‌های جلو
  • خروجی ۱۲ ولتی، USB و بلوتوث
  • شیشه بالابر آنتی‌ترپ

تجربه رانندگی، عملکرد و فرمان‌پذیری میتسوبیشی ASX

نخستین چیزی که توجه راننده را به خود جلب می‌کند، حجم بالای بدنه است؛ ASX به‌گونه‌ای طراحی شده است که حس یک شاسی‌بلند را به راننده القا می‌کند. با شروع حرکت این حس کم‌کم از بین می‌رود و راننده خیلی راحت‌ با محدودیت‌های این خودرو آشنا می‌شود. عملکرد گیربکس CVT آن در استفاده‌های شهری کاملا یکدست و یکپارچه ارزیابیی می‌شود و نمی‌توان از آن خرده گرفت. شتاب اولیه خودرو برای گذر از مسیرهای شهری و سبقت کافی به نظر می‌رسد و می‌تواند بسته به نیاز راننده، عملکردی قدرتمند یا آرام داشته باشد؛ اما وقتی حرف از شتاب‌گیری اسپرت و محکم‌فشردن پا روی پدال گاز باشد، ASX کمی کند عمل می‌کند. همین ویژگی باعث شده که برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به بیش از ۱۰ ثانیه زمان نیاز داشته باشد؛ حتی اگر از حالت دنده دستی شبیه‌سازی شده و پدال شیفترهای باکیفیت پشت فرمان استفاده کنید.

در این خودروی ۱۹۷ نیوتن متری که ۱۴۸ اسب بخار قدرتش را از پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر دریافت می‌کند، خبری از حالت‌های مختلف رانندگی نیست اما می‌توان از میان سه حالت توزیع قدرت مانند دیفرانسیل جلو، دو دیفرانسیل و دو دیفرانسیل با قفل الکترونیکی، یکی را انتخاب کرد. متاسفانه استفاده از حالت دو دیفرانسیل هم تاثیر محسوسی روی شتاب‌گیری خودرو ندارد؛ پس استفاده از آن تنها در شرایط آفرودی و مسیرهای نسبتا صعب‌العبور توصیه می‌شود.

عملکرد فرمان برقی حساس به سرعت کاملا دقیق است و خودرو را در همان جهتی حرکت می‌دهد که راننده می‌خواهد؛ فرمان‌پذیری ASX یکدست است و هر راننده‌ای می‌تواند از رانندگی با آن لذت ببرد. تنها مسئله این قسمت، ارتفاع بالای بدنه است که درکنار مزایای یک کراس‌اوور، امکان مانورهای اسپرت سنگین را از ASX می‌گیرد؛ از آنجایی که این خودرو هرگز برای چنین کاری ساخته نشده است، می‌توان از این مورد چشم‌پوشی کرد.

میتسوبیشی ASX یک کراس‌اوور شهری به شمار می‌رود اما عملکرد سیستم تعلیق آن ما را به یاد مدل‌های سدان می‌اندازد. سرنشینان ASX از بابت راحتی نگرانی ندارند و می‌توانند به سیستم تعلیق آن اعتماد کنند. راننده می‌تواند از پستی و بلندی‌ها به‌راحتی گذر کند، سیستم چهارچرخ محرک را در مسیرهای آفرودی ملایم به چالش بکشد و همچنان از کیفیت سواری راضی باشد؛ البته هرگز نباید آن را با خودروهای آفرود قدرتمند مانند پرادو یا… اشتباه گرفت. پس از مدتی رانندگی تصمیم گرفتیم پارک این خودرو را در خیابان‌های متراکم شهر بجنورد به چالش بکشیم. پارک کردن با ASX به‌لطف بهره‌مندی از آینه‌های بزرگ و دوربین دید عقب به‌خوبی انجام می‌شود اما نمی‌توان روی دید مستقیم شیشه عقب آن حساب باز کرد.

روی‌هم‌رفته، ASX در بخش فنی نمره قبولی خوبی می‌گیرد. هرگز نباید آن را با یک محصول بالارده مانند اوت‌لندر یا… اشتباه گرفت؛ اگر همین نکته را پیش از خرید در ذهن داشته باشید، این کراس‌اوور هم برای شما کم‌وکثری نخواهد گذاشت.

ایمنی میتسوبیشی ASX

مشخصا استاندارد ایمنی از زمان معرفی این خودرو تا به امروز تغییر کرده؛ با این وجود ASX به تمام امکانات به‌روز زمان خود مجهز شده است: از دوربین دید عقب و ۶ کیسه هوا گرفته تا سیستم توزیع نیروی ترمز. ازدیگر ویژگی‌های ایمنی این خودرو می‌توان به کروز کنترل، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، سنسورهای باران و برخورد از عقب، سیستم ESC و TCS، کنترل ایستایی در سربالایی (HSA) و دوربین دید عقب اشاره کرد. این خودرو از موسسه «انکپ استرالیا» ۵ ستاره ایمنی را هم دریافت کرده است که می‌تواند مهری بر اعتبار بین‌المللی برند ژاپنی سازنده آن باشد.

قیمت و نتیجه‌گیری

میتسوبیشی ASX 2014 یک کراس‌اوور جادار، راحت، قابل اطمینان و توانمند است. هر چند سازنده، آن را به‌عنوان خودرویی میان‌رده عرضه کرده بود اما بهره‌مندی آن از سیستم چهار چرخ محرک، فضای مناسب سرنشینان و بار، صندلی‌های باکیفیت، طراحی زیبا و… آن را به یک گزینه‌ عالی برای خانواده تبدیل می‌کند. اگر بتوان از جنس ادوات داخلی و شتاب نه‌چندان هیجان انگیز آن گذر کرد (که ممکن است برای بسیاری مسئله خاصی هم نباشد)، ASX 2014 به یکی از بهترین‌های کراس‌اوورهای کشور تبدیل می‌شود.

اما پاشنه آشیل این خودرو، قیمت آن محسوب می‌‎شود. کیفیت ساخت بالای میتسوبیشی آن را در برابر رقبای چینی بزرگ‌تر مانند تیگو ۸ پرومکس هم ارزشمند کرده است اما هرگز نمی‌توان این نکته مهم را نادیده گرفت که ASX یکی از مهم‌ترین قربانی‌های قیمت‌گذاری ناعادلانه در بازار ایران شده است. خرید این خودرو در بازه قیمتی ۲ میلیارد تومان کاری منطقی به نظر می‌رسد اما انجام آن به‌خاطر رقبای پر زرق‌وبرق زیر سوال رفته است. اگر توان مالی خرید بدون دغدغه این خودرو را دارید، چرا که نه! هر چه باشد این خودرو در سطحی بالاتر از انتظار درحال رقابت است.

منبع پدال
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین