کدخبر : 13063 تاریخ انتشار :
A

مقایسه ام‌جی GT و جی‌ای‌سی امپو؛ تقابل سدان‌های اسپرت چینی

مقایسه ام‌جی GT و جی‌ای‌سی امپو؛ تقابل سدان‌های اسپرت چینی

ام‌جی GT و جی‌ای‌سی امپو دو سدان اسپرت هستند که در دور جدید واردات در کشور عرضه می شوند

ام‌ جی GT و جی ای سی امپو دو مورد از سدان‌های جذاب اسپرت وارداتی چینی هستند که به دلیل برخورداری از قابلیت‌های مشابه و کلاس بدنه یکسان، رقیب مستقیم یکدیگر محسوب می‌شوند. در این مطلب به مقایسه ام‌ جی GT و گک امپو پرداخته و نقاط ضعف و قوت این دو سدان چینی فست‌بک را برای علاقه‌مندان و خریداران احتمالی این دو خودرو بررسی کرده‌ایم.

درباره ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

برند ام‌جی اصالت بریتانیایی دارد، اما طی سال‌های اخیر به تملک کمپانی چینی سایک موتور درآمده و در واقع توسط این شرکت شرقی احیا شده است. ام‌ جی GT یک سدان کامپکت محسوب می‌شود که تاکنون دو نسل از آن به بازار آمده است. اگرچه نسل دوم ام جی جی تی در سال ۲۰۲۱ معرفی شد، اما در واقع این خودرو از سال ۲۰۲۰ به عنوان نسل دوم ام‌جی ۵ به برخی دیگر از بازارها راه پیدا کرده بود. شرکت فردا موتورز نیز ام‌جی GT نسل دوم را برای واردات به بازار ایران در سال ۱۴۰۳ انتخاب کرد و آن را در نمایشگاه های مختلف به نمایش درآورد.

 

ام‌ جی GT

در طرف دیگر، شرکت راسا موتور خاورمیانه به سراغ برند چینی GAC یا همان گک رفته و علاوه بر دو محصول کراس‌اوور، یک سدان اسپرت با نام امپو را به لیست خودروهای وارداتی خود اضافه کرده است. جی ای سی امپو یک سدان تقریباً کامپکت با فرم بدنه فست‌بک است که در سال ۲۰۲۱ رونمایی شده و یکی از پرشتاب‌ترین خودروهای وارداتی بنزینی به کشورمان محسوب می‌شود.

جی‌ ای‌ سی امپو

مقایسه طراحی بدنه ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

خودروهای چینی امروزه در زمینه طراحی بدنه بسیار پیشرفت داشته‌اند و طرح‌های نوین و تا حدودی خلاقانه را در محصولات جدید خودروسازان کشور چین شاهد هستیم. ام‌ جی GT و جی‌ای‌سی امپو نیز طرح بدنه بسیار جذاب و قابل قبولی ارائه می‌دهند که باعث می‌شود در این مورد امتیاز بالایی به دست آورند.

 اما اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین طرح بدنه این دو سدان چینی داشته باشیم، باید اشاره کنیم که اصولاً بدنه ام‌ جی GT کمی حجیم‌تر به نظر می‌رسد و از خطوط منحنی بیشتری استفاده می‌کند. اما المان‌های بدنه، به ویژه طرح نمای جلو در گک امپو، حالت شکسته و خشن‌تری ارائه می‌دهد که در کنار نوع شیب سقف و زاویه ستون‌ها، فرم اسپرت‌تری برای این خودرو به وجود می‌آورند.

مقایسه طراحی ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

بنابراین بسته به سلیقه مشتری، هر دو سدان چینی جذابیت‌های بصری بسیار بالایی دارند، اما فرم بدنه گک امپو کمی اسپرت و خشن‌تر به نظر می‌رسد و اصطلاحاً تا حدودی جوان‌پسندتر است. از سوی دیگر، ام‌جی GT نیز طراحی ظریف‌تر و با انحناهای بیشتر ارائه می‌دهد که می‌تواند ظاهر آن را در عین اسپرت بودن، کمی خانوادگی‌تر نشان دهد.

مقایسه امکانات ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

مقایسه مشخصات فنی ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

مقایسه ام جی GT و جی ای سی امپو در مبحث مشخصات فنی نشان می‌دهد که این دو سدان اسپرت چینی دارای ترکیب فنی مشابهی هستند؛ یعنی هر دو از موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ تزریق مستقیم و گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه استفاده می‌کنند.

مقایسه فنی ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

با این حال، توان تولید شده در پیشرانه دو خودرو یکسان نیست؛ چرا که موتور جی ای سی امپو قدرتی معادل ۱۷۷ اسب بخار و ۲۷۰ نیوتن‌متر تولید می‌کند، اما پیشرانه ام جی GT قابلیت تولید حداکثر توان ۱۷۳ اسب بخار و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور را دارد.

مقایسه گیربکس ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

با تکیه بر چنین ترکیب فنی، گک امپو می‌تواند شتاب صفر تا صد معادل ۶.۹۵ ثانیه را به ثبت برساند، اما محصول ام‌جی به حدود ۸.۵ ثانیه زمان برای ثبت رکورد شتاب صفر تا ۱۰۰ نیاز دارد. این در حالی است که گک امپو حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم وزن دارد، اما ام‌جی GT معادل ۸۲ کیلوگرم سبک‌تر از حریف است.

در رابطه با میزان مصرف سوخت، اختلاف میان این دو ماشین چینی وارداتی خیلی زیاد نیست؛ چرا که میزان متوسط مصرف سوخت امپو برابر ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و ام‌جی GT نیز به ۵.۹ لیتر سوخت برای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر مسافت نیاز دارد.

نکته مثبت گک امپو در زمینه سیستم تعلیق، به کارگیری سامانه مولتی‌ لینک مستقل برای بخش عقب است که نسبت به نمونه محور پیچشی یکپارچه موجود در ام‌جی GT می‌تواند نقش پررنگ‌تری در حفظ تعادل و پایداری خودرو ایفا کند.

خودرو جی ای سی امپو ام جی GT
موتور ۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ ۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۵ لیتر
توان خروجی ۱۷۷ اسب بخار – ۲۷۰ نیوتن متر ۱۷۳ اسب بخار – ۲۵۰ نیوتن متر
گیربکس ۷ دنده دوکلاچه اتوماتیک ۷ دنده دوکلاچه اتوماتیک
انتقال قدرت محور جلو محور جلو
شتاب ۰-۱۰۰ ۶.۹۵ ثانیه ۸.۵ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی ۶ لیتر در۱۰۰کیلومتر ۵.۹ لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت ۲۰۰ کیلومتربرساعت ۲۱۵ کیلومتربرساعت
وزن ۱۴۰۰ کیلوگرم ۱۳۱۸ کیلوگرم
حجم باک ۴۷ لیتر ۵۰ لیتر
ابعاد بدنه ۱۴۳۲-۱۸۵۰-۴۷۰۰ میلیمتر ۱۴۸۰-۱۸۴۲-۴۶۷۵ میلیمتر
فاصله محوری ۲۷۳۶ میلیمتر ۲۶۸۰ میلیمتر
حجم صندوق ۵۴۳ لیتر ۴۰۱ لیتر

مقایسه کابین و فضای داخلی

با نگاهی به طرح داشبورد و سایر متعلقات فضای داخل کابین این دو سدان چینی، می‌توان متوجه شد که طراحی داخلی آنها نیز بر اساس المان‌های جوان‌پسندانه و اصطلاحاً اسپرت انجام گرفته است. در این بین، طرح فضای داخلی ام جی GT کمی شلوغ‌تر به نظر می‌رسد ولی زیبایی و جذابیت بالایی ارائه می‌دهد. داخل کابین گک امپو نیز با یک طراحی کمی ساده‌تر و اصطلاحاً پخته‌تر طرف هستیم که تأکید بیشتری روی ارگونومی سرنشینان داشته است. می‌توان این نکته را از ارتفاع بالاتر قسمت بازویی درها و پنل جعبه‌دنده یا نوع طرح جذاب و البته ساده‌تر شیفتر دنده مشاهده کرد.

مقایسه کابین ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

استفاده از متریال نرم و روکش‌های چرمی در بخش‌های پرلمس داشبورد و پنل درهای این دو خودرو نیز باعث ارتقای کیفیت کابین آنها شده است. در مجموع، هر دو خودرو طراحی اسپرت و زیبایی در فضای داخلی ارائه می‌دهند، اما به نظر می‌رسد که سادگی و ارگونومی بهتر در کابین گک امپو می‌تواند تا حدودی دلنشین‌تر به نظر برسد.

مقایسه طراحی داخلی ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

میزان فضای صندلی‌ها، به ویژه در ردیف عقب، برای گک امپو کمی جادارتر است که دلیل آن را می‌توان در فاصله محوری بیشتر این سدان چینی جستجو کرد. اگر ظرفیت صندوق عقب بزرگتری می‌خواهید، به طور قطع محصول جی ای سی انتخاب اول شما خواهد بود؛ چرا که گنجایش صندوق امپو حدود ۵۴۳ لیتر عنوان شده، در حالی که صندوق عقب ام جی GT فردا موتور حدود ۴۰۱ لیتر ظرفیت دارد.

مقایسه امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

با توجه به فهرست تجهیزات و امکانات موجود در ام جی GT و گک امپو، می‌توان گفت که اگرچه تجهیزات محصول ام‌جی نیز قابل قبول و مناسب است، اما امپو آپشن‌های رفاهی و ایمنی بیشتری ارائه می‌دهد که از جمله آنها می‌توان به کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، تنظیم برقی صندلی‌های جلو با سردکن، رادار تابلوخوان، رانندگی خودکار بین خطوط، شارژر وایرلس تلفن همراه و… اشاره کرد.

خودرو  جی ای سی امپو   ام جی GT
کروز کنترل دارد (تطبیقی) دارد (معمولی)
کنترل پایداری دارد دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد دارد
رادار خط خوان – تابلوخوان دارد دارد – ندارد
سیستم کمک رانندگی بین خطوط دارد ندارد
سنسور پارک عقب دارد دارد
سنسور باران دارد دارد
سنسور باد تایرها دارد دارد
ترمز ABS دارد دارد
ترمز EBD دارد دارد
ترمز پارک برقی و اتوهلد دارد دارد
دیلایت دارد دارد
اتولایت دارد دارد
فرمان برقی دارد دارد
دکمه های کنترل روی فرمان دارد دارد
نمایشگر مالتی مدیا دارد دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد ندارد
کیسه هوا دارد (شش عدد) دارد (شش عدد)
تهویه اتوماتیک دارد دارد
تنظیم برقی صندلی راننده دارد دارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو دارد ندارد
سردکن صندلی جلو دارد ندارد
شارژر وایرلس دارد ندارد
آینه‌های تاشو برقی دارد ندارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبی دارد دارد
سانروف دارد دارد
سقف پانوراما ندارد ندارد

نتیجه‌گیری: ام‌جی GT ارزنده‌تر است یا جی‌ای‌سی امپو؟

با توجه به مباحثی که در مطلب مقایسه ام‌جی GT و گک امپو به آن اشاره کردیم، می‌توان نتیجه گرفت که اگر به دنبال خودرویی با ظاهر اسپرت و جوان‌پسندتر، امکانات متنوع‌تر، شتاب بیشتر، طراحی داخلی کمی دلنشین‌تر و صندوق عقب بزرگتر هستید، بهتر است جی‌ای‌سی امپو را انتخاب کنید.

مقایسه مشخصات ام‌ جی GT و جی‌ ای‌ سی امپو

در سوی دیگر، ام‌جی GT ظاهر کمی خانوادگی و در عین حال اسپرت ارائه می‌دهد. طراحی داخلی آن جذاب و زیبا به نظر می‌رسد، کیفیت ساخت مناسبی دارد و به عنوان یک سدان خانوادگی با چاشنی اسپرت، می‌تواند مورد توجه مشتریان ایرانی قرار گیرد.

طراحی ام‌ جی GT

ضمن آنکه مراکز خدمات پس از فروش فردا موتور نسبت به شرکت حریف گسترده‌تر بوده و از این جهت، احتمالاً مالک خودرو ام‌جی GT دردسرهای نگهداری و خدماتی کمتری نسبت به گک امپو را تحمل خواهد کرد.

منبع آخرین خودرو
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین