کدخبر : 16733 تاریخ انتشار :
A

کی‌ام‌سی X5؛ جایگزین جک S5 چقدر ارزش خرید دارد؟

کی‌ام‌سی X5؛ جایگزین جک S5 چقدر ارزش خرید دارد؟

کی‌ام‌سی X5 از روی پلتفرم جک جک S5 طراحی شده است و در واقع می‌توان آن را فیس لیفت این خودرو درنظر گرفت

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ کی ام سی X۵  را می توانیم  میراث دار جک S۵  در ایران قلمداد کنیم. در اواخر سال ۱۳۹۳ خودروی  جک S۵  پرتیراژترین محصول  کرمان موتور  به بازار عرضه شد.  S۵  در زمان عرضه به بازار اولین خودروی تولیدی در کشور با گیربکس شش دنده دستی و موتور ۲۰۰۰ سی سی توربوشارژ بود. در راستای تکمیل سبد محصولات و با توجه به احساس نیاز مشتریان به خودروی اتوماتیک در اواخر سال ۹۴ خودروی  جک S۵  با گیربکس اتومات و سطح امکاناتی بیش‌تر نسبت به مدل دستی معرفی شد و به این ترتیب، یکی از محبوب ترین کراس اوورهای چینی پا به بازار گذاشت. 

جک S۵  با پیشرانه ۲ لیتری تا سال ۹۹ روی خط تولید بود تا این‌که بالاخره در همین سال  جک S۵  با تغییرات جدید در سیستم پیشرانه به‌روزرسانی شد. استفاده از تکنولوژی جدید TGDI موجب بهبود راندمان، کاهش مصرف سوخت و هماهنگی مناسب تر موتور و گیربکس در نسل جدید این خودرو شده بود و نمای جلوی آن نیز تغییرات اندکی را در بخش جلوپنجره و سپر جلو به خود می دید. سر انجام در سال ۱۴۰۲  کرمان موتور  پس از فروش بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه  جک S۵ ، خط تولید این مدل را متوقف و خودروی  کی ام سی X۵  را جایگزین آن کرد.

کی‌ام‌سی X۵  از همان پلتفرم  جک S۵  بهره گرفته و حتا همان موتور معروف ۴GC و همان گیربکس شش سرعته DCT را با خود به همراه دارد، اما نمای جلو، عقب و همچنین کابین آن نسبت به  S۵  کاملاً متمایز شده است.

ظاهر کی ام سی X۵

KMC X5 - کی ام سی X5

KMC X5 - کی ام سی X5

کراس اوور  KMC X5  در اصل نمونه فیس لیفت و ارتقا یافته  S5  است، که در نمای جلو، نمای عقب و طراحی کابین نسبت به نسخه قبلی تغییرات چشم‌گیری را تجربه کرده است. وقتی به صورت مستقیم به دماغه خودرو نگاه کنید، به زحمت می‌توان شباهتی بین  KMC X5  و  جک S5  پیدا کرد.

محصول جدید، صرفاً در قسمت فریم درها و پنجره‌ ها و برش چراغ عقب روی گلگیر، شباهت‌ به مدل قدیمی دارد. سبک طراحی دماغه  KMC X5  اگرچه از ترندهای روز نظیر پکیج چراغ های دوقسمتی و جلوپنجره بزرگ پیروی می کند، اما این سبک را شرکت  جک  از شرکت چینی  Nio  که شریک هم نیز به حساب می آیند، به عاریت گرفته است و مثال واضح آن را می توان شباهت بی چون و چرای  KMC X5  و  جک X8  به  Nio ES8  دانست.

در نمای کناری  X5 ، رینگ ها و آینه ها تغییر کرده اند، اما ستون های خودرو، درها و گلگیر عقب نسبت به نسخه قبلی، دست نخورده حفظ شده اند. در بخش عقب خودرو هم چراغ‌ های عقب  KMC X5  اگرچه ساختار به هم پیوسته دارند، اما چندان متفاوت از  جک S5  نیستند و این مورد در بخش انتهایی چراغ ها نمود بیش تری دارد. نکته آخر آن‌که گرافیک داخلی چراغ های عقب هم واقعاً زیبا و ظریف کار شده است.

کابین و امکانات کی ام سی X۵

کابین KMC X5 - کی ام سی X5

کابین  کی ام سی X5  درست همان بخشی است که شما اصلاً فکر نمی کنید این خودرو ارتباطی با  جک S5  داشته باشد. یک مانیتور بزرگ در مرکز داشبورد نصب شده و کلاستر هم به نمونه دیجیتالی تبدیل شده است. اکثر کاربری های خودرو نیز به سیستم مالتی مدیای آن منتقل شده و کلیدهای فیزیکی تا حد امکان کاهش یافته اند. فضای پا و سر در هر دو ردیف خوب است و صندوق نیز برای یک خانوار ایرانی فضای مناسبی را در اختیار می گذارد.

برای  کی ام سی X5  شاهد به‌کارگیری امکانات ایمنی و رفاهی همچون سقف پانوراما، چهار عدد ایربگ، تهویه اتوماتیک دوگانه، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، رینگ آلومینیومی، فرمان برقی، ترمز پارک برقی، یخ‌زدای مستقل شیشه جلو، کنترل حرکت در سربالایی و سراشیبی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، مانیتور، تریم داخلی چرم مصنوعی، سامانه کنترل پایداری، صندلی برقی راننده با حافظه، سنسور نور و باران، کامپیوتر سفری، دی لایت، کروز کنترل، اپل کارپلی و اندروید اتو، گرم‌کن صندلی های جلو و… هستیم.

مشخصات فنی

موتور KMC X5 - کی ام سی X5

مپ پیشرانه کراس اوور  KMC X5  تا حدود زیادی مشابه  KMC J7  شده است. این یعنی  X5  برخلاف  S5new  که از پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو GDI در حالت یورو ۵ تنها ۱۶۱ اسب بخار قدرت دریافت می کرد، اکنون از پیشرانه مذکور توانی معادل با ۱۷۲ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۲۸۰ نیوتن متر دریافت می کند. گیربکس این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته دوکلاچه تر است.  کی ام سی X5  با مشخصات مذکور شتاب و توانایی حرکتی بالاتری را نسبت به جک  S5new  ارائه می کند. مصرف سوخت این خودرو نیز در حالت ایده آل، عددی در محدوده ۷.۵ لیتر به ازای صد کیلومتر خواهد بود.

تجربه رانندگی

تجربه رانندگی KMC X5 - کی ام سی X5

کی ام سی X5  نسبت به  جک S5  سواری نرم تری دارد و تکان های شدیدی را به هیچ وجه در آن احساس نمی کنید. ارگونومی داشبورد مناسب بوده و فضای کافی در کابین را در هر دو ردیف جلو و عقب در اختیار دارید، اما صندلی های جلوی این خودرو همچنان کوچک هستند و به صورت طولی، پاها را در هنگام نشستن به خوبی در بر نمی گیرند.

سیستم کنترل پایداری  X5  عملکرد مناسبی دارد و همین امر سبب می شود که در عبور از چاله های کم عمق (مسیر های خارج جاده بسیار سبک)، خودرو موفق عمل کند و در پیچ ها نیز پایدار باشد. البته کمی خودرو هنگام پیچ زدن با سرعت بالا کش می آید که مورد خاصی نیست. عدم برخورداری  X5  از حالت تعویض دستی دنده ها ممکن است موردی باشد که برای جوان ترها یک نقص محسوب شود، اما برای کاربران میان‌سال قطعاً به هیچ وجه به چشم نمی آید‌. ضمن این‌که بهره مندی  X5  از سیستم کنترل حرکت در سراشیبی سبب می شود که این خودرو به طور هوشمند هنگام قرارگیری در شیب رو به پایین، از سبک کردن دنده ها و شتاب‌گیری بیش از حد خودرو خودداری نماید که به این ترتیب نیاز به تعویض دستی را کاهش می دهد. نکته دیگر آن‌که مود اسپرت خودرو هم کاملاً برنامه ریزی متفاوتی دارد و به طور ملموسی تعویض ها و دور موتور و همچنین صدای پیشرانه، متفاوت از حالت عادی می شود. ترمزهای خودرو نیز عملکرد خوبی دارند و صد به صفر  X5  به مسافتی حدود ۴۵ متر نیاز دارد که البته می تواند با اعمال برخی تغییرات بهتر از این نیز باشد. به عنوان نکته آخر در خصوص این خودرو هم می توان به کمبود آپشن های آن به‌خصوص در مورد اقلامی همچون رادار نقطه کور و درِ صندوق برقی اشاره کرد.

منبع اسب بخار
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین