مقایسه مزدا 3 و اشکودا اکتاویا؛ نبرد سدانهای آسیایی و اروپایی
مزدا ۳ وارداتی جدید و اشکودا اکتاویا دو سدان جدید وارداتی در بازار کشورمان هستند که اخیرا توسط نمایندگانشان در ایران وارد شدند
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ واردات خودرو در سال های اخیر دوباره از سر گرفته شده تا پس از چند سال وقفه مجدد شاهد حضور برندهای بزرگ و مطرح در بازار کشورمان باشیم. در این میان خودروهای سدان تا کنون سهم بسیار بیشتری از باقی سگمنت ها داشته و دو محصول مزدا ۳ وارداتی و اشکودا اکتاویا از جمله این خودروها هستند که پایشان به کشور باز شده است.
مزدا ۳ را تمام ایرانی ها می شناسند، خودروی سدان اسپرتی که تا قبل از این و پس از مزدا ۳۲۳ در دو نسل متوالی توسط گروه بهمن در دهه ۸۰ و ۹۰ شمسی وارد کشورمان شد. این خودروی ژاپنی جذاب به دلیل عملکرد بسیار خوب در کنار چهره چشم نوازش توانست سهم فروش بسیار خوبی در ایران بدست آورد و حالا با جدیدترین نسل خود با مدل ۲۰۲۴ توسط آفتاب خودرو به ایران وارد شده است.
اشکودا اما برخلاف خودروی رقیب شاید چندان برای ایرانیان شناخته شده نباشد، برندی اهل کشور چک که سال هاست به یکی از زیرمجموعه های فولکس واگن آلمان تبدیل شده و واقعا محصولات جذاب و درستی را تولید می کند. اکتاویا یکی از محبوب ترین تولیدات این برند بوده که تاکنون در چهار نسل از اواسط دهه ۹۰ میلادی تولید شده و حالا برای اولین بار توسط نماینده اشکودا در ایران یعنی پارس ساتر هوشمند مهمان جاده های کشورمان شده است.
طراحی ظاهری
همیشه در مقایسه ها این مورد ذکر شده که نظر در مورد طراحی خودروها امری سلیقهای محسوب می شود. بنابراین نظر در مورد اینکه کدام خودرو برنده بخش طراحی است حداقل در میان این دو محصول جذاب واقعا سخت و دشوار است.
مزدا ۳ وارداتی جدید با اینکه چهره بسیار اسپرت و خشنی دارد اما طراحی آن بدون هیچ خط و خطوط تندی صورت گرفته و در نمای جلو با پوزه کشیده خود و چراغ های اصلی باریک در آمیخته با جلو پنجره عریض و بزرگش چهرهای بسیار جسورانه را به خود گرفته است. در نمای عقب هم که همچنان چراغ های اصلی نسبتا باریک و کشیده طراحی شده اما بسیار گرافیک زیبایی دارند. در این بخش سادگی همچنان اولویت کار بوده اما دو خروجی واقعی انتهای سپر جذابیت را دو چندان کرده است.
اشکودا اکتاویا اما چهرهای به مراتب رسمیتر اما همچنان جذاب و خشنی داشته و در نمای جلو چراغ ها به صورت مستطیلی و متصل به جلوپنجره طراحی شده و خط و خطوط و حجم پردازی های زیادی را در کل خودرو شاهدیم. در نمای عقب اما چهره اکتاویا به سبب طراحی چراغ های کشیده و تند و تیز کمی اسپرت تر شده و همچنان همان حجم پرداری ها هم ادامه پیدا کرده است.
از نظر ابعاد و اندازه اما اشکودا اکتاویا کشیده تر از مزدا ۳ وارداتی بوده و نشان از این است که اکتاویا یک سدان خانوادگی تر از مزدا ۳ جوان پسند است. البته که این مورد در مزدا ۳ ها از همان ابتدا وجود داشت و خودرو چندان بلند و کشیده نبود.
کابین و طراحی داخلی
در بخش کابین هم اشتراکاتی که میان این دو سدان وارداتی جذاب وجود دارد کیفیت ساخت بسیار بالا و مونتاژ دقیقی است که البته از یک خودروی ژاپنی و یک محصول اروپایی چیزی غیر از این هم نباید انتظار داشت. با اینکه هر دو محصول در فول ترین حالت ممکن وارد نشدهاند اما کیفیت چرم صندلی ها، متریال داشبورد و رودری و البته ارگونومی در هر دو رقیب بسیار خوب و قابل قبول است.
مزدا ۳ مدل ۲۰۲۴ در داخل کابین خود همچنان همان سادگی بیرونی را ادامه داده و این را علاوه بر طراحی داشبورد از تریم تک رنگ مشکی که تنها خطوطی کرومی بر روی آن به کار رفته می توان دریافت. در داشبورد سیستم مالتی مدیا به سبک کلی مزدا از داشبورد بیرون زده طراحی شده و خوشبختانه پنل تهویه مطبوع هم به صورت جداگانه و البته فیزیکی در میانه داشبورد قرار گرفته است.
کلاستر نیز به صورت دوگانه آنالوگ دیجیتال بوده و ظاهر بسیار جذابی دارد. مزدا ۳ جدید وارداتی از نظر فضای کابین اما خصوصا در ردیف عقب چندان جادار و بزرگ نیست و تنها برای چهار سرنشین فضای کافی وجود دارد.
اشکودا اکتاویا هم در این سوی میدان رقابت داخل کابین خود با اینکه داشبورد نسبتا سادهای دارد اما تریم دو رنگ کابین سبب شده تا کمی جذابیت بصری بیشتری داشته باشد. صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا با ابعادی بزرگ در بالاترین بخش داشبورد میانی تعبیه شده و پس از آن هم چند کلید و دریچه های تهویه قرار گرفتهاند.
مقابل راننده هم یک کلاستر تمام دیجیتال وجود داشته و یک فرمان دی کات مولتی فانکشن هم در این خودرو حضور دارد. فضای کابین برخلاف خودروی رقیب خصوصا در بخش عقب بسیار جادار و مناسب بوده و برای مسافت های طولانی اصلا خسته کننده نخواهد بود.
مشخصات فنی
پر بخش فنی بیشترین تفاوت میان این دو خودرو وجود دارد. همچنان نمی توان گفت که کدامیک برنده خواهند بود چرا که هر کدام در هر بخش مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
مزدا ۳ وارداتی جدید در بخش فنی به یک موتور ۲ چهار سیلندر تنفس طبیعی البته با تکنولوژی SkyActive-G مزدا مجهز شده که می تواند ۱۵۲ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را به چرخ های جلو ارسال کند. گیربکس این سدان ژاپنی هم از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AT است که جذابیت رانندگی را دو چندان خواهد کرد.
اکتاویا هم که تبعا از پیشرانه های فولکس واگن بهره مند شده و نسخه وارداتی پارس ساتر به یک پیشرانه ۱.۴ لیتری توربوشارژ مجهز شده که قبلا بر روی جتاها و دیگر محصولات فولکس دیده بودیم. این پیشرانه می تواند ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک جعبه دنده ۷ سرعته دو کلاچه خشک به چرخ های جلو ارسال کند.
مزدا ۳ به مراتب بخاطر اتمسفریک بودن یا همان تنفس طبیعی بودن پیشرانهاش حساسیت چندانی به بنزین ندارد در صورتی که در اکتاویا حتما باید از بنزین سوپر استفاده شود. در حالی که اکتاویا شتاب بالاتری نسبت به مزدا ۳ جدید داشته اما همچنان بخاطر دو کلاچه بودن گیربکس قطعا استهلاک بالاتری هم نسبت به خودروی رقیب خواهد داشت.
امکانات رفاهی و ایمنی
مزدا ۳ وارداتی جدید در بخش امکانات به مواردی همچون ۶ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، ترمز اضطراری اتوماتیک، سیستم پایش فشار تایرها (TPMS)، رادار هشدار برخورد از جلو، رادار بین خطوط فعال، رادار تابلو خوان، کروز کنترل تطبیقی، رادار نقطه کور، اتولایت، سنسور نور، سنسور باران، فرمان کمکی برقی، سیستم تشخیص خستگی، مولتی مدیا با ۶ بلندگو، اپل کارپلی و اندروید اتو، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دنده پشت فرمان، استارت بدون کلید، ورود بدون کلید، سنسور پارک عقب، شارژ وایرلس، دوربین دنده عقب، سیستم تهویه اتوماتیک دو کاناله، صندلی راننده برقی ۶ جهته با مموری، AFS، خروجی تهویه ردیف عقب، کلاستر دیجیتال، صندلی ایزوفیکس، آینه الکتروکرومیک، سانروف، و آینه های جانبی تاشو برقی و گرم کن دار مجهز است.
اشکودا اکتاویا اما این سوی میدان به آپشن هایی نظیر سانروف برقی، صندلی های برقی جلو، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، درب صندوق عقب برقی، تریم داخلی چرم مصنوعی، نورپردازی کابین، نمایشگر لمسی، تهویه اتوماتیک دو کاناله، پاکسازی هوای کابین، کروز کنترل تطبیقی، دستیار کمکی رانندگی بین خطوط، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دسته دنده الکتریکی، شارژر بیسیم تلفن همراه، جلو آمپر دیجیتال، تنظیم حالت رانندگی، استارت دکمه ای، فرمان کمکی برقی، فناوری LED چراغ ها، سنسور نور، سنسور باران، شش کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، ترمز اضطراری اتوماتیک، اخطار برخورد از جلو و رادار خط خوان تجهیز شده است.