مقایسه تویوتا لوین و فونیکس آریزو 8/ بهترین سدان با بودجه زیر سه میلیارد
در این مطلب به بررسی ویژگی های مقایسه تویوتا لوین و فونیکس آریزو 8 و ارزش خرید هر کدام خواهیم پرداخت
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ در حال حاضر سه شرکت معین خودرو، برساوش و آریاک کار لوین را به صورت وارداتی به بازار عرضه می کنند و خدمات آن را هم ارائه می دهند.
در طرف مقابل آریزو ۸ را می بایست لوکس ترین سدان مونتاژی بازار به حساب آورد که توسط مدیران خودرو تولید و به فروش می رسد. در بخش ظاهری باید گفت با دو سدان کاملا جذاب مواجه هستیم. لوین در کارخانه GAC چین به تولید می رسد. تویوتا لوین در بخش ظاهری درست برخلاف برادر تنی خود یعنی کرولا ، طراحی بسیار جذاب تر و مدرن تری دارد. در قسمت دماغه لوین با چراغ هایی کشیده مواجه هستیم که در مقایسه با چراغ کرولا جذابیت بیشتری دارد و سپر با یک ورودی هوای بزرگ سبب شده است تا خودرو اسپرت تر از سگمنت اقتصادی خود جلوه کند.
آریزو ۸ را می بایست اولین گام چری برای ورود به سگمنت سدان های بزرگ به حساب آورد. اگر پیگیر خودروهای چینی باشید، با اولین نگاه به آریزو ۸ در می یابید که سبک طراحی دماغه این خودرو متشکل از چراغ ها، سپر و جلوپنجره Xشکل و همچنین نمای عقب و چراغ های پیوندیاش را پیش از این در خودروی تیگو ۸ پرو فیس لیفت دیده بودید. پیکره کلی خودرو تراشخورده به نظر می رسد و تقریباً در هیچ نمایی نمی توان به آن ایراد خاصی را وارد دانست. البته باید گفت به کارگیری مه شکن های دایره ای در نمای جلو که اکثر خطوط تیز و شکسته هستند، چندان در نگاه اول جذاب به نظر نمی رسد. گرافیک جلوپنجره نیز به طور کلی می توانست بهتر از آنچه اکنون است، باشد.
در بخش پشتی لوین طراحی بسیار ساده ای را داریم. چراغ ها شکل فیزیکی و گرافیک بسیار ساده ای دارند و با یک نوار مشکی به یکدیگر متصل هستند. سپر نیز با یک دیفیوزر بزرگ، بسیار ساده طراحی شده است. در نمای پشتی آریزو اما وضعیت بسیار بهتر است. چراغ ها با ظرافت خاصی طراحی شده اند و به هم پیوستگی مابین آن ها نیز بسیار زیبا و ظریف جلوه می کند. خروجی های اگزوز نیز به همراه دیفیوزر اسپرت، به زیبایی این نما افزوده اند.
طراحی داخلی و امکانات لوین و آریزو ۸
در بخش داخلی لوین متریال کابین پلاستیک بوده و باید گفت از کیفیت متوسطی بهره می گیرد. داشبورد خودرو ارگونومی مناسبی دارد و خبری از ترند های روز نظیر کلاستر و مانیتور یکپارچه در آن نیست. مانیتور در بالاترین نقطه داشبورد تعبیه شده و پایین آن پنل مربوط به دریچه ها و تنظیمات سیستم تعبیه جانمایی شده است. این پنل به رنگ مشکی پیانویی بوده که سبب جذابیت بیشتر کابین شده است. غربیلک فرمان سه شاخه نیز اگرچه خوشدست و زیبا است اما طرح دی کات در آن به کار نرفته است.
طراحی کابین آریزو ۸ برای ما آشناست و دلیل آن هم شباهت زبان طراحی داخلی این خودرو به خودروهایی همچون تیگو ۸ و سایر محصولات جدید چری است. این خودرو در جلو یک پنل یکپارچه دارد که در آن، دو صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا و کلاستر دیجیتال قرار گرفته اند. طراحی داخلی کاملاً بهروز جلوه می کند و متریال مصرفی در کابین نیز کیفیت مناسبی دارند. همچنین توجه به جزییاتی همچون دستگیره های داخلی درها، محل تنظیمات صندلی های جلو، نشیمنگاه عقب و… سبب شده است کاملاً احساس کنید که در کلاسی بالاتر نسبت به دیگر خودروهای سری آریزو قرار گرفته اید.
هفت ایربگ (زانویی راننده)، ترمز پارک برقی، سیستم پایش فشار تایرها، کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، ترمز کمکی، آنتی ترپ شیشه ها و سانروف، صندلی ایزوفیکس، سیستم هشدار و جلوگیری تصادف از جلو با تشخیص عابر پیاده، کروز کنترل، رادار بین خطوط فعال، نور بالا اتوماتیک، سیستم ورودی بدون کلید، استارت دکمه ای، سیستم تهویه دستی، اپل کارپلی و اندروید اتو و… از امکانات مهم لوین بنزینی اند.
از جمله امکانات ایمنی و رفاهی آریزو ۸ که در کاتالوگ شرکت مدیران خودرو ذکر شده است، می توان به مواردی همچون فرمان برقی، رینگ های ۱۸ اینچی، ده عدد کیسه هوا (کیسه هوای ردیف جلو ۲ عدد، کیسه هوای زانویی راننده و سرنشین جلو ۲ عدد، کیسه هوای کناری ردیف جلو ۲ عدد، کیسه هوای کناری ردیف عقب ۲ عدد، کیسه هوای پرده ای ۲ عدد)، دوربین ثبت وقایع، ایزوفیکس، سیستم ضد سرقت موتور و بدنه، دوربین ۳۶۰ درجه با کیفیت HD، دوربین و سنسور پارک عقب، سنسور پارک جلو، سنسور باران، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم کنترل پایداری بوش ۹.۳، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم رانندگی خودکار ADAS، دی لایت، کروز کنترل، چراغ مشایعت، خروجی اگزوز چهارگانه، اپل کارپلی و اندروید اتو، ۱۲ اسپیکر، فرمان برقی مجهز به گرمکن، ترمز پارک برقی و اتوهلد، صندلی راننده ۶ حرکته برقی به همراه حافظه سه حالته، صندلی سرنشین چهارجهت برقی، گرمکن صندلی های ردیف جلو و عقب، سردکن صندلی های جلو، مجهز به کول باکس و هات باکس، سیستم کنترل صوتی، سیستم تهویه دوگانه، سیستم کنترل کیفیت هوای کابین، نورپردازی کابین، ورود و استارت بدون کلید، آینه های کناری برقی مجهز به گرمکن و حافظه، آینه وسط الکتروکرومیک و… اشاره کرد.
مشخصات فنی
تویوتا لوین بنزینی وارداتی مانند کرولا دارای یک پیشرانه ۱۲۰۰ سی سی ۴ سیلندر توربوشارژ است. حداکثر قدرت این پیشرانه ۱۱۶ اسب بخار و بیشینه گشتاور آن ۱۸۵ نیوتن متر اعلام شده است. قدرت تولیدی پیشرانه لوین توربو هم از طریق یک جعبه دنده اتوماتیک CVT با تعویض مصنوعی ۱۰ سرعته به چرخ های جلوی این خودرو انتقال می یابد.
فونیکس آریزو ۸ به پیشرانه ۲ لیتر توربو TGDi (پیشرانه تیگو ۸ پرومکس) مجهز است. پیشرانه ۲ لیتری توربو در این خودرو توان تولید نهایت قدرت ۲۵۴ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۹۰ نیوتن متر را دارد و قدرت از طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر به چرخ های جلو خواهد رسید. تعلیق جلوی آریزو ۸ از نوع مک فرسون و عقب آن مولتی لینک است. وزن خودرو ۱۵۳۹ کیلوگرم و شتاب صفر تا صد آن در کاتالوگ شرکت، ۷.۶ ثانیه ذکر شده است.