نمایشگاه خودرو تهران؛ ویترین لاکچری بدون فرصت خرید
نمایشگاه خودروی تهران در هفتهای که گذشت شاهد عرضه خوردوهای لوکس بدون اعلام هیچ نوع قیمت قطعی یا شرایط خرید بود
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ ششمین نمایشگاه بینالمللی خودروی تهران، با حضور تعداد زیادی از شرکتهای عرضهکننده خودروهای سبک و سنگین و واردکنندگان خودروها از ۹ تا ۱۲ بهمنماه برگزار شد. در این دوره، ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو و کرمان موتور، غایبان بزرگ این نمایشگاه بودند. در عوض شرکتهای تازهکار وارداتی با نمایش تعداد زیادی خودرو فضای سالنها را پر کرده بودند.
در این میان خودروهای نیسان، تویوتا، مزدا، هیوندای و کیا فارغ از مبدأ و مکان مونتاژ متمایز نشان میدادند. دسته دیگر خودروهای برندهای چینی بودند. بی وای دی حضور پررنگتری داشت و توسط چند واردکننده به نمایش درآمد. بهمن موتور، فردا موتور، مجموعه مدیران خودرو تقریباً با تمام قوا به میدان آمده بودند.
اما نهایتاً یک ویژگی خاص نمایشگاه تهران را از دورههای قبل و سایر نمایشگاههای اینچنینی متمایز کرده بود. غالب خودروها در نمایشگاه تهران بدون ارائه هیچ روش خرید و حتی اعلام قیمت تنها به نمایش گذاشته شده بودند. سؤال اغلب بازدیدکنندگان از غرفهدارها پیرامون قیمت خودروها بود که بدون پاسخ روشنی باقی میماند. نامشخص بودن قیمت ارز تخصیصی به واردکنندگان، نامشخص بودن قوانین و مقررات عرضه، وضعیت بغرنج و پیچیده واردات خودرو و عوارض در سال آینده، تمایل اکثر خریداران به خودروهای برندهای غیر چینی و یا تولید شده در سایتهای معتبر، از دلایل عدم اعلام قیمت حتی در حد تخمینی برای خودروهای وارداتی محسوب میشوند.
خودروسازان یا مونتاژکنندگان هم وضعیت بهتری ندارند و حتی خبری از طرح فروش اقساطی آنها هم نبود و ثبتنام جدیدی هم در این زمان اعلام نشد.
بدترین نکته این نمایشگاه را باید حسرت دانست. نه از این بابت که نمایشگاه بیشتر از خودروهای چینی نهچندان ممتاز پر شده بود و حتی در اینجا هم خبری از آخرین مدلهای شیائومی، جیلی، هواوی، زیکر و از این قبیل نبود و نه ازاینجهت که با دیدن همین اندک خودروهای ارزانقیمت و اقتصادی چین هم میتوان به فاصله معنادار خودروسازی ایران با دنیا پی برد و حتی نه از این بابت که بسیاری از این خودروها برای شوآف و پرکردن غرفه نمایش داده شدند و یا بسیاری از آنها اصلاً قرار نیست وارد شوند. بلکه این حسرت بو تأسف بیشتر از این بابت است که اکثر این خودروها برای اکثر مردم قابلدسترس و خرید نیستند. زیرا یا بیش از حد گراناند، یا برای مشتریان خاص وارد خواهند شد، یا واردکننده و پشتیبان معتبری ندارند و یا اصلاً قرار بر واردات آنها نیست.
فاصله وحشتناکی مابین درآمدهای غالب ایرانیان با قیمت خودروها در بازار ایران ایجاد شده که حتی دولت هم اراده و قصدی برای کنترل آن ندارد و مردم ما نهتنها از خرید یک خودروی ارزانقیمت روز دنیا حتی از برندهای درجه سه چینی هم محروم میمانند؛ بلکه مجبور به حمایت از معدود مونتاژکنندگان و تولیدکنندگان و واردکنندگان کنونی هستند.