کدخبر : 21778 تاریخ انتشار :
A

سریع‌ترین خودروهای کلاسیک دهه 90/ ازسیزتا و جگوار تا لامبورگینی

سریع‌ترین خودروهای کلاسیک دهه 90/ ازسیزتا و جگوار تا لامبورگینی

در این مطلب با 10 خودرو از سریع‌ترین خودروهای دهه 90 آشنا خواهید شد

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ بسیاری دههٔ ۹۰ را عصر طلایی توسعهٔ خودرو می‌دانند زیرا این دهه دوران شکل‌گیری نوآوری‌های عظیمی در تکنولوژی بود و پیشرفت‌های زیادی در زمینهٔ فناوری پیشرانه، آیرودینامیک و متریال سبک‌وزن صورت گرفت. این جهش تکنولوژیک باعث شد سوپراسپرت‌ها سریع‌تر و قوی‌تر از همیشه شوند. درنتیجه، در دههٔ ۹۰ سوپراسپرت‌هایی ساخته شدند که می‌توانستند به سرعت‌هایی دست پیدا کنند که همتایان دهه ۷۰ و ۸۰ فقط می‌توانستند رؤیای آن را داشته باشند.

خودروهایی که در ادامه خواهید دید، همگی جاده‌ای و تولیدی هستند و مدل‌های تک ساخت یا مخصوص پیست در لیست ما جایی نخواهند داشت.

پورشه ۹۱۱ GT۱

حداکثر سرعت: ۳۰۷ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۳.۲ لیتری H۶ توئین توربو
قدرت ۵۴۴ اسب بخار
گشتاور ۶۰۰ نیوتن متر

پورشه ۹۱۱ GT1 برای حضور در کلاس جدیدی از مسابقات طراحی شده بود ولی به خاطر قوانین سری GT1، باید حداقل ۲۵ نمونهٔ جاده‌ای هم از آن ساخته می‌شد. درنتیجه، پورشه نسخهٔ جاده‌ای ۹۱۱ GT1 را با پسوند Strassenversion تولید کرد. این درواقع یک خودروی مسابقه‌ای برای جاده بود که قطعات زیادی را از همتای لمان خود گرفته بود. ۹۱۱ GT1 در آزمایش نشریات مستقل توانست به سرعت ۳۰۷ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

آستون‌مارتین ونتیج V۶۰۰ لمان

حداکثر سرعت: ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۵.۳ لیتری V۸ دو سوپرشارژ
قدرت ۶۰۰ اسب بخار
گشتاور ۸۱۳ نیوتن متر

آستون‌مارتین در سال ۱۹۹۹، برای بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی در مسابقهٔ لمان ۱۹۵۹، نسخهٔ ویژه‌ای از ونتیج را با نام V600 لمان معرفی کرد که تنها در ۴۰ دستگاه ساخته شد. این نسخه هرچند از همان پیشرانهٔ ۳ لیتری V8 دو سوپرشارژ ونتیج معمولی استفاده می‌کرد ولی خروجی موتور حالا از ۵۵۰ به ۶۰۰ اسب بخار افزایش پیدا کرده بود تا V600 لمان بتواند به سرعتی بیش از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

فراری F۵۰

حداکثر سرعت: ۳۲۵ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۴.۷ لیتری V۱۲
قدرت ۵۲۰ اسب بخار
گشتاور ۴۷۰ نیوتن متر

F50 هرچند شاید شهرت F40 یا انزو را نداشته باشد ولی یکی از افسانه‌ای‌ترین ساخته‌های فراری محسوب می‌شود. ظاهر این ماشین هنوز هم پس از سه دهه چشمگیر است و غرش نیروگاه V12 تنفس طبیعی آن هوش از سر می‌برد. F50 همچنین از پرفورمنس فوق‌العاده‌ای هم برای زمان خود برخوردار بود و می‌توانست به حداکثر سرعت ۳۲۵ کیلومتر بر ساعت برسد تا یکی از سریع‌ترین خودروهای دههٔ ۹۰ لقب گیرد.

سیزتا V۱۶T

حداکثر سرعت: ۳۲۸ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۶.۰ لیتری V۱۶
قدرت ۵۵۰ اسب بخار
گشتاور ۵۴۰ نیوتن متر

سیزتا V16T یکی از جالب‌ترین سوپرکارهای دههٔ ۹۰ محسوب می‌شود. این خودرو از طریق همکاری مهندس سابق لامبورگینی «کلودیو زامپلی» و سازندهٔ موسیقی «جورجیو مورودر» طراحی و ساخته شد. جذاب‌ترین ویژگی سیزتا پیشرانهٔ آن بود. این سوپرکار ایتالیایی تا قبل از معرفی بوگاتی توربیون، تنها خودروی تولیدی جهان با پیشرانهٔ V16 محسوب می‌شد. این موتور که از طریق اتصال دو پیشرانهٔ V8 لامبورگینی اوراکو ساخته شده بود، حداکثر سرعت فوق‌العاده‌ای را برای V16T فراهم می‌کرد.

لامبورگینی دیابلو GT

حداکثر سرعت: ۳۳۸ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۶.۰ لیتری V۱۲
قدرت ۵۷۵ اسب بخار
گشتاور ۶۳۰ نیوتن متر

دیابلو GT که در سال ۱۹۹۹ به بازار آمد، قوی‌ترین و سریع‌ترین نسخهٔ جاده‌ای سوپرکار پرچم‌دار دههٔ ۹۰ لامبورگینی محسوب می‌شد. هرچند این نسخه عضوی از خانوادهٔ سری فیس‌لیفت دیابلو بود که چراغ‌های جلوی مخفی جذاب را حذف کرد ولی پرفورمنس چشمگیری داشت. دیابلو GT با حداکثر سرعت ۳۳۸ کیلومتر بر ساعت، یکی از سریع‌ترین خودروهای تولیدی جهان در سال ۱۹۹۹ به‌حساب می‌آمد.

جگوار XJ۲۲۰

حداکثر سرعت: ۳۴۳ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۳.۵ لیتری V۶ توئین توربو
قدرت ۵۵۰ اسب بخار
گشتاور ۶۴۵ نیوتن متر

جگوار XJ220 داستان پرماجرایی داشت. این خودرو در ابتدا قرار بود به پیشرانهٔ V12 تنفس طبیعی و سامانهٔ چهارچرخ محرک مجهز باشد اما نهایتاً با موتور V6 توئین توربو و محرک عقب تولید شد. این تغییر اما لطمه‌ای به پرفورمنس XJ220 نزد و این سوپرکار بریتانیایی با دستیابی به سرعت ۳۴۳ کیلومتر بر ساعت، برای مدتی رکورد سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان را در اختیار گرفت.

مرسدس بنز CLK GTR

حداکثر سرعت: ۳۴۳ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۶.۹ لیتری V۱۲
قدرت ۶۳۰ اسب بخار
گشتاور ۷۳۰ نیوتن متر

مرسدس CLK GTR هم یکی دیگر از خودروهایی است به خاطر قوانین مسابقات GT1 ساخته شد. بسیاری از قطعات این خودرو مثل شاسی مونوکوک فیبر کربنی و گیربکس شش سرعته دستی سکوئنشال از نسخهٔ مسابقه‌ای گرفته شد ولی از پیشرانهٔ V12 بزرگ‌تری نسبت به همتای مسابقه‌ای خود استفاده می‌کرد. ترکیبی از قطعات سبک‌وزن نسخهٔ مسابقه‌ای و پیشرانهٔ V12 قدرتمند باعث شد CLK GTR بتواند به سرعت ۳۴۳ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

بوگاتی EB۱۱۰ SS

حداکثر سرعت: ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۳.۵ لیتری V۱۲ چهار توربو
قدرت ۶۱۲ اسب بخار
گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر

هرچند بوگاتی بیشتر به خاطر رکوردشکنی‌های ویرون و شیرون شهرت پیدا کرده ولی این برند فرانسوی حتی پیش از ویرون هم هیولایی خلق کرده بود. این خودرو EB110 نام داشت که در زمان خود به‌اندازهٔ ویرون خارق‌العاده به نظر می‌رسید. در سینهٔ EB110 یک نیروگاه V12 چهار توربو قرار گرفته بود که در نسخهٔ قوی‌تر SS، خروجی فوق‌العادهٔ ۶۱۲ اسب بخاری داشت. این بوگاتی توانست به حداکثر سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت برسد و برای چند سال سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان لقب گرفت.

راف CTR۲

حداکثر سرعت: ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۶.۳ لیتری H۶ توئین توربو
قدرت ۵۲۰ اسب بخار
گشتاور ۶۸۵ نیوتن متر

راف برای پورشه مثل برابوس برای مرسدس است. این شرکت قدرت و پرفورمنس پورشه‌های استاندارد کارخانه‌ای را به سطحی چشمگیر افزایش می‌دهد. یکی از بهترین ساخته‌های راف، CTR2 است. این مدل، پورشه ۹۱۱ نسل ۹۹۳ را به چیزی تبدیل کرد که از اکثر سوپرکارهای زمان خود سریع‌تر بود. درواقع، CTR2 برای مقطعی رکورد سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان را در اختیار داشت.

مک‌لارن F۱

حداکثر سرعت: ۳۸۶ کیلومتر بر ساعت

پیشرانه ۶.۱ لیتری V۱۲
قدرت ۶۲۷ اسب بخار
گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر

مک‌لارن F1 یکی از افسانه‌ای‌ترین خودروهای تاریخ محسوب می‌شود. این اولین خودروی تولیدی بود که از شاسی مونوکوک فیبر کربنی استفاده کرد و استانداردی را بنیان گذاشت که سوپرکارهای بعدی از آن بهره بردند. علاوه بر این، برای آیرودینامیک F1 هم اقدامات هوشمندانه‌ای صورت گرفته بود. این‌ها در کنار پیشرانهٔ V12 ساخت ب‌ام‌و، باعث شد F1 بتواند به حداکثر سرعت ۳۸۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند و رکورد سریع‌ترین خودروی تولیدی جهان را بشکند. این رکورد تا زمانی که توسط بوگاتی ویرون شکسته شد همچنان پابرجا بود. بااین‌وجود، F1 هنوز هم سریع‌ترین خودروی تنفس طبیعی جهان محسوب می‌شود.

منبع پدال
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین