کدخبر : 20615 تاریخ انتشار :
A

چهار شوک اقتصادی در دی‌ماه 1403

چهار شوک اقتصادی در دی‌ماه 1403

قیمت چهار کالای ضروری در یک ماه گذشته افزایش پیدا کرد. در این مطلب به بررسی افزایش قیمت این چهار کالا خواهیم پرداخت

قیمت ۳۶۰- افزایش قیمت نان دی‌ماه امسال برای اولین‌بار از سوی خبرگزاری فارس منتشر شد. کمتر از دو هفته از اعلام خبر افزایش قیمت نان، بحث گرانی روغن مطرح شد و همزمان رسانه‌ها از گرانی دارو خبر دادند. دی‌ماه امسال هنوز به پایان نرسیده و حالا توجه‌ها به اخبار مربوط به افزایش قیمت لبنیات معطوف شده است.

در ادامه با قیمت ۳۶۰ همراه باشید تا به بررسی افزایش قیمت چهار قلم کالای اساسی بپردازیم.

افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت اقلام دارویی!

2394214_947

بنا بر گزارش قیمت ۳۶۰، چند روز پیش لیستی از قیمت جدید اقلام دارویی منتشر شد که هر مخاطبی را تا چند ساعت در شوک فرو برد. برخی داروها افزایش ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصدی و بعضا تا ۵۰۰ درصد را تجربه کرده‌اند.

بیشترین درصد رشد قیمت‌های اقلام دارویی مربوط به شرکت‌های داروسازی سینادارو با یک قلم به میزان ۵۰۶ درصد و داروسازی زهراوی به نرخ ۴۱۵ درصد بوده است. در لیستی که شرکت داروسازی زهراوی منتشر کرده، بیش از نیمی از محصولات ازجمله آمپول‌های جنتامایسین، اوندازو از ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصد در روز‌های اخیر، افزایش قیمت داشته‌اند.

در شرکت سینادارو نیز قیمت بیش از نیمی از محصولات از ۱۵۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش پیدا کرده که عمدتاً شامل انواع قطره‌ها و محصولات چشمی و کرم‌های موضعی است؛ برخی شرکت‌های داروسازی قیمت محصولات پرکاربرد که عمدتاً بدون نسخه در اختیار مردم قرار می‌گیرند را افزایش داده‌اند. ازجمله شرکت رازک که قیمت قرص ایبوپروفن، لووفالکسین، شربت والپروات سدیم، سیتریزین، آلپروزام را از ۳۰ تا ۳۲۰ درصد افزایش داده است.

روغن بالاخره گران شد

ماجرای گرانی روغن با انتشار نامه‌ای مبنی بر افزایش قیمت روغن خوراکی تا 15 درصد آغاز شد. البته این خبر نیز مانند تجربه‌های گذشته با تکذیب‌های مکرر از سوی مقامات مرتبط مواجه شد.

در نهایت اما لیستی از قیمت مصوب انواع روغن نباتی منتشر شد. دقیقا با 15 درصد افزایش قیمت روغن خوراکی مصرف خانوار!

بنابراین، با توجه به بررسی‌های قیمت ۳۶۰، روغن مایع ۹۰۰ و ۱۸۰۰ گرمی به قیمت ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۱۹ هزار و ۹۵۰ تومان قابل خریداری است.

گرانفروشی نانوایی‌ها و گرانی نان سنتی

تلاش‌های نان برای پیشروی در این ماراتن نیز بی‌نتیجه نماند و توانست خارج از قیمت مصوب، جایگاه ویژه‌ای میان کالاهای گران‌قیمت پیدا کند. کسب این جایگاه را هم مدیون گرانفروشان و کم‌فروشانی است که آرد دولتی را با قیمت بالاتر در بازار آزاد می‌فروشند و مابه‌التفاوت آن را از مشتری طلب دارند.

بنابراین، درحالیکه قیمت مصوب نان از 3هزار به 5هزار تومان افزایش یافته است، نانوایی‌ها بدون اعلام رسمی اتحادیه، قیمت‌ها را تا 10هزار تومان افزایش داده‌اند و حتی شاهد فروش نان 20هزار تومانی در برخی نانوایی‌ها هستیم؛ 

افزایش دوباره قیمت لبنیات در سه ماه!

2264990_619

جالب است بدانید قیمت‌گذاری محصولات لبنی از حوزه اختیارات ستاد تنظیم بازار خارج بوده و تولید آن بر پایه مواد خام یارانه‌ای صورت می‌گیرد. به‌طوری که خوراک دام دامداران برای تولید شیر خام و حتی برخی داروهای آنها از طریق یارانه تامین می‌شود و با وجود این، شاهد عدم رعایت قیمت مصوب لبنیات به ‌بهانه‌هایی از قبیل اضافه کردن ویتامین‌دی، گران‌فروشی و کاهش چربی این محصولات هستیم.

بنا بر بررسی‌های قیمت ۳۶۰، نکته قابل توجه درباره قیمت لبنیات در سه ماه گذشته، افزایش محصولات در دو مرتبه متوالی مهر و دی ماه است. هرچند که افزایش قیمت‌های ماه جاری به پای ۳۰ درصد مهر ماه نمی‌رسد اما جای این پرسش را باقی می‌گذارد که واقعا وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت و انجمن صنایع لبنی از این مسئله غافلند؟

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که خامه ۱۰۰گرمی که در تابستان امسال ۱۶ هزار و پانصد تومان تا ۱۹ هزار تومان بود، اکنون به‌قیمت ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت شیرموز و شیرکاکائو پاکتی کوچک نیز در روزهای اخیر افزایش یافته و از ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان و قیمت شیر پاکتی کوچک گاومیش از ۱۷ هزار تومان به ۱۹.۵ هزار تومان رسیده است. همچنین شیرکاکائو بطری کوچک که تا اواسط دی‌ماه به‌قیمت ۱۸ هزار تومان فروخته می‌شد، اکنون با قیمت مصرف‌کننده ۱۹ هزار تومان در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود.

خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین