کدخبر : 3717 تاریخ انتشار :
A

سود چند‌صد میلیونی واردکنندگان از هر تریلی حبوبات

سود چند‌صد میلیونی واردکنندگان از هر تریلی حبوبات

نظارت دقیقی بر قیمت‌های بازار حبوبات وجود ندارد

قیمت ۳۶۰-در حال حاضر نظارت دقیقی بر قیمت‌های بازار حبوبات وجود ندارد. به همین دلیل هر از چندی مصرف‌کنندگان شاهد افزایش نامتعارف قیمت حبوبات در بازار هستند. این موضوع را اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران تایید می‌کند. طبق اعلام این اتحادیه اکنون واردکنندگان حبوبات چند ۱۰۰ میلیون تومان در هر بار تریلی سود می‌کنند.

طبق اعلام اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، اکنون در واحدهای بنکداری قیمت عدس ۸۳۰۰۰ تومان است و در خرده‌فروشی‌ها با قیمت حدود ۹۵۰۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. قیمت لوبیا قرمز با افزایش بیش از ۳۰ درصدی از ۷۰۰۰۰ تومان به ۹۴۰۰۰ تومان در بنکداری رسیده است. قیمت نخود تغییر نکرده و همچنان با قیمت ۵۰۰۰۰ تومان در بنکداری عرضه می‌شود. لپه با افزایش ۱۰ درصدی با قیمت ۶۴۰۰۰ تومان در بنکداری عرضه می‌شود. لوبیا سفید هم افزایش قیمت داشته و از ۶۵۰۰۰ تومان به ۱۰۵۰۰۰ تومان رسید.واحدهای خرده فروشی این اقلام را با ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت به مصرف‌کننده می‌فروشند.

 حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درباره اینکه واردکنندگان حبوبات چگونه می‌توانند عرضه حبوبات را محدود و یا قیمت آن را افزایش دهند، گفت: مشکلی که در رابطه با واردکنندگان حبوبات وجود دارد اینست که این افراد علاوه بر واردات امر توزیع را هم به طور مستقل از اتحادیه بنکداران مواد غذایی در اختیار دارند و اتحادیه امکان نظارت بر آنها را ندارد.

او افزود: عدس، نخود، لپه، لوبیا سفید حبوباتی هستند که از طریق واردات تامین می‌شوند و به طور ویژه بیشتر عدس موجود در بازار ایران وارداتی است. به نقل از ایلنا، فرهادی ادامه داد: واردکنندگان امروز به تعیین‌کننده قیمت در بازار حبوبات تبدیل شده‌اند زیرا برخی از آنها حبوبات را با قیمت موردنظر خود به بنکداران می‌فروشند، اما فاکتور رسمی فروش را با قیمت مصوب تنظیم و بنکدار را موظف می‌کنند مابعدالتفاوت قیمت واردکننده و قیمت مصوب را در حسابی غیر از حساب رسمی واردکننده واریز کند. بنکدار هم که حبوبات را با قیمت واردکننده خریده ناچار است آن را با همان قیمت به اضافه سه درصد سود بنکداری به خرده‌فروش بفروشد.  

عضو هیات رئیسه اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: واردکنندگان انبار فروش ندارند و هیچ نظارتی بر نحوه فروش آنها نیست، بازرسان هم که واحدهای صنفی را بازرسی می‌کنند بنکداری که حبوبات را با قیمتی بیش از قیمت مصوب خریده و به ناچار بالاتر از این قیمت می‌فروشد را متخلف شناسایی می‌کنند.

او افزود: این نبود نظارت بر قیمت‌هایی که واردکنندگان برای بنکداران تعیین می‌کند سودهای چند صد میلیون تومانی را در هر بار تریلی نصیب آنها می‌کند.فرهادی گفت: راهکار اتحادیه برای حل مشکل اینست که واردکننده به امر توزیع وارد نشود و این امر در اختیار اتحادیه بنکداران تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد.

 

منبع اکوایران
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین