صدور احکام رتبهبندی برای بیش از ۷۳ هزار معلم/ ساعت تدریس معلمان تغییر کرد
سخنگوی کمیسیون آموزش از صدور احکام رتبهبندی بیش از ۷۳ هزار نفر از معلمان بازنشسته سال 1402 خبر داد
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ احسان عظیمیراد، نماینده مردم مشهد و کلات و سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در توئیتی نوشت: در پیگیریهای تلفنی خود با دکتر فرهادی، معاون محترم وزیر آموزش و پرورش، اطلاع یافتم که بخشنامه بکارگیری معلمان حقالتدریس کددار جامانده برای برخی استانها صادر شده و به تدریج برای سایر استانها نیز صادر خواهد شد. از مدیران کل استانهایی که هنوز لیست معلمان عزیز را ارسال نکردهاند، درخواست میشود که هر چه سریعتر اقدام کنند.
احکام جدید رتبه بندی معلمان صادر شد
رضا فیضینژاد در این زمینه اظهار کرد: احکام رتبهبندی بیش از ۷۳ هزار نفر از معلمانی که در سال ۱۴۰۲ بازنشسته شدهاند، به همراه احکام اصلاحی رتبهبندی بیش از ۲۰ هزار نفر از معلمانی که پیشتر به رتبهبندی خود اعتراض کرده بودند، پس از بررسی مجدد، اصلاح و رتبههای بالاتری برای آنها اعمال شده است.
به گفته وی، فایل اطلاعات بازنشستگان مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش به تعداد ۱۲۶ هزار و ۲۶ معلم بازنشسته به صندوق بازنشستگی کشوری ارائه شد و صندوق نیز براساس اطلاعات دریافتی از وزارت متبوع، احکام آنها را صادر کرد و پس از آن، معوقه و مبلغ ناشی از رتبهبندی به صورت یکجا به حساب آنها واریز شد.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در حال حاضر نیز احکام براساس نظام رتبه بندی برای معلمانی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ بازنشسته شدهاند صادر شده و معوقات پرداخت شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
تصویب قانون ۳۰ ساعته شدن تدریس معلمان
پیش تر رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، با اشاره به اینکه معلم باید بخشی از فضاهای آموزشی و پرورشی خود را در خارج از مدرسه به مطالعه و پژوهش بپردازد تا در کلاس درس حرف برای گفتن داشته باشد، تصریح کرد: به همین دلیل ساعات تدریس معلمان را نمیتوان با معیارهای قانون کار و کارمندی سنجید لذا تصویب قانون ۳۰ ساعته شدن تدریس معلمین مدارس غیردولتی با بیمه کامل حرکت در همین مسیر بود.
احمد محمودزاده با تاکید بر این که اگر قرار است تحول مثبتی در آموزش و پرورش انجام دهیم، گفت: توانمندسازی نیروی انسانی مهمترین محور در نظام تعلیم و تربیت کشور است.
وی با اشاره به اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اسناد بالادستی و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اظهار کرد: اهمیت توجه به منزلت و معیشت معلم به اندازهای است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بارها در فرمایشات خود آن را مورد تاکید جدی قرار دادهاند چرا که هر تلاشی برای معلم انجام دهیم نتیجه آن را بر کیفیت آموزش خواهیم دید.
محمودزاده با تاکید بر اینکه هیچ ابزاری به اندازه معلم توانمند در کلاس درس موثر نیست، گفت: باید در مسیر دانش افزایی و ایجاد منزلت و آرامش معلمان حرکت کنیم تا بدون دغدغه در کلاس درس حاضر شوند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی، با اشاره به اینکه معلم باید بخشی از فضاهای آموزشی و پرورشی خود را در خارج از مدرسه به مطالعه و پژوهش بپردازد تا در کلاس درس حرف برای گفتن داشته باشد، تصریح کرد: به همین دلیل ساعات تدریس معلمان را نمیتوان با معیارهای قانون کار و کارمندی سنجید لذا تصویب قانون ۳۰ ساعته شدن تدریس معلمین مدارس غیر دولتی با بیمه کامل حرکت در همین مسیر بود.
محمودزاده با تاکید بر اینکه معلمین ما علاوه بر مسائل آموزشی، باید توانایی پاسخگویی به سوالات و شبهات نسل جدید را داشته باشند، گفت: در دورههای توانمند سازی علاوه بر دانش افزایی باید نسبت به مسائل تربیتی و فرهنگی نیز محتواهای لازم ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه کارت صلاحیت معلمی در راستای حمایت از معلمین مدارس غیر دولتی است، اظهار کرد: وقتی معلمی پس از طی مراحل گزینش ، آموزش های لازم را می بیند و موفق به دریافت کارت صلاحیت معلمی میشود میتوان روی آن سرمایه گذاری و از حقوق قانونی او دفاع کرد.
ایجاد انگیزه برای معلمان
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت برگزاری دورههای ضمن خدمت با کیفییت بالا و مطلوب، گفت: باید با آسیب شناسی، ضعفها و ایرادات برگزاری دورهها را شناسایی و در مسیر کیفیت بخشی به آن حرکت کنیم، چرا که معتقدیم آموزشها باید برای معلم در کلاس درس مفید و کاربردی باشد در غیر اینصورت برگزاری دورههای سطحی و کم محتوا هیچ کمکی به دانش آفزایی معلمین ما نخواهد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمودزاده با تاکید بر اینکه ایجاد انگیزه برای معلمان جهت شرکت در دورههای ضمن خدمت بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: کیفیت آموزشها باید از سطح بالایی برخوردار باشد تا معلمان به حضور در آن ترغیب شوند و لذا باید در انتخاب اساتید با دانش و آگاه به مسائل و علوم روز دقت کرد.