کدخبر : 5415 تاریخ انتشار :
A

بهترین تلویزیون‌های گیمینگ بازار کدامند؟

بهترین تلویزیون‌های گیمینگ بازار کدامند؟

در مقاله‌ی پیش‌رو، بهترین تلویزیون‌های مناسب گیمینگ و کنسول‌های نسل نهمی را از برندهای معتبری همچون ال‌جی، سونی و سامسونگ معرفی می‌کنیم

خاطرتان باشد، زمانی بین تلویزیون و مانیتور گیمینگ اختلاف بزرگی وجود داشت؛ طوری‌که پیشنهاد خرید تلویزیون مناسب بازی به‌جای مانیتور واقعا دشوار بود؛ اما در چند سال اخیر، این فاصله کم‌رنگ‌تر شده است تا اینکه امروز به‌جایی رسیدیم که جدیدترین پنل‌های ساخت ال‌جی، سامسونگ و سونی در عین ارائه‌ی کیفیت تصویر فوق‌العاده، از نرخ نوسازی بالا، زمان پاسخ‌گویی سریع، تأخیر ورودی بسیار کم و انبوهی از قابلیت‌های گیمینگ بهره می‌برند.

اگر از تلویزیون‌های اقتصادی فاکتور بگیریم، این‌روزها اکثر تلویزیون‌های مدرن برای بازی مناسب هستند و رنگ‌های درخشان، کنتراست عالی، روشنایی مناسب و وضوح‌تصویر بالا ارائه می‌دهند؛ اما برای تجربه‌ی ایده‌آل بازی، صرفا چنین مواردی کافی نیستند؛ به‌ویژه اگر قصد دارید تلویزیون را برای کنسول‌‌های جدید نظیر ایکس باکس سری ایکس یا پلی‌ استیشن ۵ تهیه کنید. با ظهور HDMI ۲.۱، برخی از تلویزیون‌ها از قابلیت‌های گیمینگ بیشتری پشتیبانی می‌کنند؛ ازجمله وضوح ۴K همراه‌با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، نرخ نوسازی متغیر، حالت بازی و کاهش خودکار تأخیر ورودی.

از آنجایی‌که این‌روزها بازار کنسول‌ بازی نسل نهمی بسیار داغ است، از معرفی تلویزیون‌های ۶۰ هرتزی خودداری کردیم و فقط به معرفی تلویزیون‌هایی با وضوح ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پرداختیم. حتی‌ اگر کماکان از کنسول‌های قدیمی مثل پلی استیشن ۴ استفاده می‌کنید، پیشنهاد ما صرف هزینه برای تلویزیونی است که از پس کنسول‌های جدید برآید؛ مگراینکه تا چند سال دیگر قصد ارتقای کنسول خود را نداشته باشید.

در نظر داشته باشید که بهترین تلویزیون گیمینگ معمولا بهترین تلویزیونی است که می‌توان خرید؛ به‌همین‌خاطر، فقط سراغ برندهایی در بازار ایران رفتیم که در مقایسه با برندهای دیگر، کیفیت تصویر بهتری را ارائه می‌دهند. از‌آنجایی‌که تلویزیون‌های معرفی‌شده از برندهای خارجی؛ مانند ال‌جی، سامسونگ و سونی هستند، گارانتی رسمی در ایران ندارند؛ پس در زمان خرید تلویزیون، حتما به این موضوع توجه داشته باشید.

نکات مهم خرید تلویزیون گیمینگ

وقتی صحبت از خرید بهترین تلویزیون گیمینگ می‌شود، باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. پیش‌تر در مقاله‌ی راهنمای جامع خرید تلویزیون و بهترین تلویزیون‌های بازار ایران درباره‌ی تمام نکاتی که باید هنگام انتخاب تلویزیون مدنظر داشته باشید، صحبت کردیم؛ اما اینجا فقط روی فاکتورهایی تمرکز می‌کنیم که بیشترین اهمیت را برای انتخاب بهترین تلویزیون مناسب بازی دارند.

ابعاد و وضوح

تلویزیون‌های با وضوح ۴K یا UHD چهار برابر تلویزیون‌های ۱۰۸۰p، پیکسل دارند؛ اگرچه در عمل، تشخیص این تفاوت دشوار است، مزیت اصلی تلویزیون‌های ۴K را باید در پشتیبانی آن‌ها از محتوای HDR برای نمایش کنتراست بیشتر و رنگ‌های شفاف‌تر جستجو کرد. توجه کنید که بهترین تلویزیون مناسب بازی درواقع بهترین تلویزیونی است که می‌توان خرید و این‌روزها، بهترین‌ تلویزیون‌ها وضوح ۴K با پشتیبانی از HDR ارائه می‌دهند.

به‌طورکلی، بهترین ابعاد برای تلویزیون گیمینگ بین ۴۳ اینچ تا ۷۵ اینچ است و اغلب گیمرها معمولا سراغ مدل‌های ۵۵ اینچی می‌روند؛ اما هنگام انتخاب ابعاد تلویزیون ۴K مناسب بازی باید در کنار ترجیح، فاصله‌ی محل نشستنتان تا تلویزیون را هم در نظر بگیرید. به‌طور کلی، فاصله‌‌ای را می‌توانیم مناسب بدانیم که از آن نقطه، نتوانید پیکسل‌های تلویزیون را به تفکیک مشاهده کنید.

به‌عنوان قاعده‌ی کلی و ساده، فاصله‌ی شما از تلویزیون ۴K، باید ۱٫۵ برابرِ ارتفاع تلویزیون باشد؛ پس، برای تماشای تلویزیون ۴۳ اینچی ۴K، باید در فاصله‌ی حدود ۱٫۸ متری تلویزیون بنشینید. به‌همین‌ترتیب، برای تجربه‌ی ایده‌آل از تلویزیون‌های ۵۰ اینچی ۴K باید در محدوده‌ی یک تا ۲ متری، تلویزیون‌های ۵۵ اینچی ۴K در فاصله‌ی یک متر تا حدود ۲٫۵ متری، تلویزیون ۶۵ اینچی ۴K در فاصله‌ی ۱٫۲ متر تا ۲٫۵ متری و تلویزیون ۷۵ اینچی ۴K، باید در فاصله‌ی ۱٫۵ تا ۳ متری تلویزیون قرار بگیرید.

نرخ نوسازی

نرخ نوسازی به‌مفهوم تعداد دفعاتی (با واحد هرتز) است که تصویر روی پنل نمایشگر در هر ثانیه به‌روز می‌شود و هرچه این عدد بالاتر باشد، نمایشگر تصویر نرم‌تری را به‌نمایش می‌گذارد. اکثر تلویزیون‌های کنونی نرخ نوسازی ۶۰ هرتز ارائه می‌دهند؛ یعنی تلویزیون در هر ثانیه تصویر را ۶۰ بار به‌روز می‌کند. از‌آنجایی‌که کنسول‌های نسل نهمی مثل پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس و بازی‌های رقابتی مثل Call of Duty به نرخ‌نوسازی بیشتری نیاز دارند، توصیه می‌کنیم برای تجربه‌ی نرم‌تر بازی‌ها، سراغ تلویزیون‌هایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بروید.

نرخ نوسازی متغیر

تعدادی از تلویزیون‌های رده‌بالا، علاوه‌بر نرخ نوسازی بالا، از فناوری نرخ نوسازی متغیر (VRR) نیز پشتیبانی می‌کنند؛ بدین‌مفهوم که تلویزیون می‌تواند بسته به نرخ فریم بازی، نرخ نوسازی خود را تغییر دهد و با نرخ فریم منطبق سازد تا مشکلاتی همچون پارگی تصویر به‌وجود نیاید؛ برای آنکه بتوان از نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی بهره برد، باید تلویزیون از AMD FreeSync پشتیبانی کند. فناوری G-Sync نیز صرفا کارت‌های گرافیک انویدیا تعلق دارد که در پی‌سی به‌کار برده می‌شود، نه کنسول؛ اما شاید برخی از تلویزیون‌ها از G-Sync هم پشتیبانی کنند. HDMI Forum VRR نیز نوع دیگری از فناوری نرخ نوسازی متغیر است که معمولا در تمام تلویزیون‌های دارای درگاه HDMI ۲.۱ ارائه می‌شود.

نوع پنل

تلویزیون‌های فعلی به دو دسته‌ی کلی LCD و OLED تقسیم می‌شوند. پنل‌های LCD هم معمولا دو نوع کلی IPS ( یا ADS در تلویزیون‌های سامسونگ) و VA را دربرمی‌گیرند. پنل‌های IPS زوایای دید وسیع و کنتراست پایینی دارند، بدین معنی که رنگ مشکی را متمایل به خاکستری نشان می‌دهند؛ اما پنل‌های VA زوایای دید محدود و کنتراست بالاتری دارند، بدین معنی که رنگ مشکی را عمیق‌تر نشان می‌دهند.

تلویزیون‌های OLED عمیق‌ترین رنگ مشکی و شفاف‌ترین و خیره‌کننده‌ترین رنگ‌ها را به‌نمایش می‌گذارند؛ اما سطح روشنایی آن‌ها معمولا به‌اندازه‌ی تعدادی از تلویزیون‌های LCD بالارده نیست و خطر وقوع پدیده‌ی Burn-in نیز وجود دارد.

در بازار تلویزیون به جز دو دسته‌ی LCD و OLED، اصطلاح QLED و miniLED نیز به‌گوش می‌رسد. QLED نام تجاری سامسونگ برای تلویزیون‌های LCD مجهز به فناوری Quantum Dot است که روشنایی بالاتر و پوشش گسترده‌تری از رنگ‌ها را به پنل می‌بخشد.

تلویزیون‌های miniLED نیز از همان پنل‌های LCD با تعداد زیادی چراغ کوچک LED بهره می‌برند تا کنتراست و سطح روشنایی تلویزیون‌های LCD را افزایش دهند. هرچقدر تعداد LED-ها بیشتر باشد، رفتار پنل به OLED نزدیک‌تر است. تلویزیون‌های miniLED سامسونگ و ال‌جی به‌ترتیب با نام Neo QLED و QNED به‌فروش می‌رسند؛ دقت کنید که لزوما تمام تلویزیون‌های QNED ال‌جی از نوع miniLED نیستند.

درگاه HDMI ۲.۱

اگر پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس سری ایکس دارید یا می‌خواهید از تلویزیون به‌عنوان مانیتور برای سیستم گیمینگ قدرتمندتان استفاده کنید، حتما تلویزیونی را انتخاب کنید که درگاه HDMI ۲.۱ داشته باشد؛ تلویزیون‌ها به‌لطف این درگاه می‌توانند بازی‌ها را با وضوح ۴K و نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه به‌نمایش بگذارند.

در نظر داشته باشید اگر تلویزیون‌ ۴K مدنظر شما که نرخ‌ نوسازی ۱۲۰ هرتز ارائه می‌دهد، درگاه HDMI ۲.۱ نداشته باشد، بدین معنی است که فقط می‌تواند محتوای FHD را با نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز یا محتوای ۴K را با نرخ ۶۰ هرتز نمایش دهد.

حالت بازی (Game Mode)

تلویزیون‌ها معمولا به‌دلیل پردازش‌هایی که روی تصویر انجام می‌دهند، Input Lag بالایی دارند؛ بدین مفهوم که بین لحظه‌ای که دکمه‌ای را فشار می‌دهید با چیزی که در تلویزیون تماشا می‌کنید، تأخیر محسوسی وجود دارد. شرکت‌ها برای رفع این مشکل، معمولا Game Mode را نیز به تلویزیونشان اضافه می‌کنند تا به‌موجب آن، تا جای ممکن، تأخیر و لگ را در بازی‌ها به حداقل برسانند. به‌طور کلی، تأخیر زیر ۱۵ میلی‌ثانیه برای اکثر گیمرها مناسب است، اما برای آن‌هایی که بهترین نتیجه را می‌خواهند، Input Lag باید زیر ۱۰ میلی‌ثانیه باشد.

کاهش خودکار تاخیر ورودی (ALLM) نیز قابلیت جدیدی است که به‌لطف آن، کنسول بازی به‌ تلویزیون می‌گوید به‌طور خودکار حالت گیمینگ را فعال کند تا خودتان مجبور به تغییر حالت با استفاده از ریموت نشوید.

بهترین تلویزیون گیمینگ ال‌ جی

تلویزیون‌های ال جی در بازار ایران طرفداران زیادی دارد، چراکه درقبال قیمت منطقی‌، طیف گسترده‌ای از امکانات و قابلیت‌ها را ارائه می‌دهد؛ در بین بهترین تلویزیون‌های گیمینگ ال جی، تلویزیون‌های اولد ازجمله C۳ نسبت‌کنتراست فوق‌العاده‌ای دارند و تلویزیون‌های QNED که از همان سیستم نوردهی پیشرفته‌ی miniLED استفاده می‌کنند، روشنایی بسیار بالا و مشکی عمیق را بدون خطر Burn-in در اختیار کاربر می‌گذارند.

ما در این فهرست مدل‌هایی را معرفی کردیم که درعین بهره‌مندی از ویژگی‌های بهترین تلویزیون‌های گیمینگ، درحال‌حاضر در بازار ایران موجود هستند. مدل‌ها به‌ترتیب ارزان‌ترین به گران‌ترین معرفی شده‌اند.

تلویزیون ال جی QNED۸۰ ۲۰۲۳

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۳۹ میلیون تا ۸۹ میلیون تومان

تلویزیون ال جی ۲۰۲۳ QNED۸۰ یکی از ارزان‌ترین تلویزیون‌های گیمینگ ال جی در سال ۲۰۲۳ است که جایگزین مدل QNED۸۰ ۲۰۲۲ شده و به‌جز طراحی پایه و برخی تکنولوژی‌ها، با مدل QNED۸۱ و QNED۸۲ مشابه است.

ال جی QNED۸۰ با ترکیب فناوری کوانتوم‌دات و نانوسل، طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها را نسبت‌به اکثر تلویزیون‌های هم‌رده ارائه می‌کند و برای اتاق‌های پرنور مناسب است، اما به‌خاطر نسبت‌ کنتراست پایین و نبود تکنولوژی Local Dimming، برای استفاده در اتاق‌های تاریک توصیه نمی‌شود.

تلویزیون ال جی QNED۸۰ از زاویه‌ی دید گسترده و بسیاری از قابلیت‌های گیمینگ بهره می‌برد؛ ازجمله پنل ۱۰ بیتی ۴K با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی و فناوری ALLM برای کاهش خودکار تأخیر ورودی همراه‌با دو پورت HDMI ۲.۱. تاخیر ورودی کم این تلویزیون به اجرای روان‌تر بازی‌ها کمک می‌کند، اما سیستم صوتی ۲۰ واتی آن از مدل QNED۸۵ کم می‌آورد.

مدل ۲۰۲۳ این تلویزیون به‌جز بهره‌مندی از پردازنده‌ی قوی‌تر، روشنایی اندکی بیشتر و پشتیبانی از فرمت‌های صوتی DTS تفاوت دیگری با نسل قبل ندارد؛ اما به‌خاطر اختلاف قیمت ناچیز در مدل‌های ۵۵ و ۶۵ اینچی، نسل جدیدتر پیشنهاد می‌شود.

تلویزیون ال جی QNED۸۵

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۶ میلیون تا ۱۱۰ میلیون تومان

تلویزیون QNED۸۵ که در سال ۲۰۲۲ روانه‌ی بازار شد، اقتصادی‌ترین مدل Mini LED ال‌جی به‌شمار می‌‌آید و از پنل ۱۲۰ هرتزی و ۱۰ بیتی IPS با تاخیر ورودی بسیار پایین استفاده می‌کند.

تلویزیون QNED۸۵ توانایی تولید حدود یک میلیارد رنگ مختلف برای نمایش محتوای HDR را دارد و و در پشت پنل از ۱۲۰ ناحیه‌ی نوردهی Mini LED برای کنترل نورپردازی تصویر و بهبود کنتراست استفاده می‌کند؛ این تلویزیون به‌لحاظ کیفیت تصویر بالاتر از Q۸۰B سامسونگ و در زمینه‌ی روشنایی تقریبا هم‌سطح آن است.

تلویزیون QNED۸۵ با ۲ پورت HDMI ۲.۱، پشتیبانی از ALLM برای کاهش خودکار تاخیر ورودی و تکنولوژی AMD FreeSync Premium و Nvidia G-Sync Compatible برای ارائه‌ی نرخ نوسازی متغیر، پشتیبانی از HGiG و قابلیت‌های Game Dashboard و Game Optimizer همراه با سیستم صوتی دالبی‌اتموس ۴۰ واتی گزینه‌ی مناسبی برای تجربه‌ی بازی با کنسول‌های نسل نهمی است.

تلویزیون ال جی C۱

  • ابعاد: ۴۸، ۵۵، ۶۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۷ میلیون تا ۶۸ میلیون تومان

تلویزیون ال جی C۱ در سال ۲۰۲۱ عرضه شد و به‌خاطر بهره‌مندی از پنل OLED، در ابعاد بزرگ قیمت هنگفتی دارد. این تلویزیون با چهار درگاه HDMI ۲.۱، سیستم صوتی دالبی‌اتموس ۴۰ واتی، تأخیر ورودی بسیار کم، پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی و فناوری ALLM برای کاهش خودکار تأخیر ورودی، تجربه‌ی گیمینگ فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد.

قابلیت Game Optimizer نیز دسترسی سریع به تنظیمات گیمینگ از‌جمله نمایش نرخ فریم، پروفایل‌های تصویر، روشن/خاموش کردن VRR و G-SYNC/ FreeSync را در اختیارتان می‌گذارد.

در نظر داشته باشید که تلویزیون ال جی C۱ با پنل ۱۲۰ هرتزی و ۱۰ بیتی OLED خود، رنگ‌های چشم‌نواز، کنتراست فوق‌العاده بالا و مشکی عمیقی ارائه می‌دهد و برای استفاده در اتاق‌های تاریک ایده‌آل است؛ اما روشنایی آن به پای تلویزیون‌های بالارده‌ی LCD نمی‌رسد و خطر وقوع Burn-in در آن وجود دارد.

تلویزیون ال جی C۳

  • ابعاد: ۵۵ و ۶۵
  • بازه‌ی قیمتی: از ۶۸ میلیون تا ۹۵ میلیون تومان

تلویزیون ال‌جی C۲، پس از گذشت دو سال از زمان معرفی‌اش هنوز هم انتخابی مطمئن برای طیف گسترده‌ای از خریداران ازجمله گیمرها به‌حساب می‌آید و به‌جز پردازنده‌ نسل پنجم آلفا ۹ و سطح روشنایی کمی پایین‌تر، تفاوتی با مدل ۲۰۲۳ این تلویزیون ندارد؛ بااین‌حال، به‌خاطر اختلاف قیمت اندک بین C۲ با C۳ تصمیم گرفتیم مدل جدیدتر را در فهرست بهترین تلویزیون های گیمینگ بازار ایران قرار دهیم.

تلویزیون ال جی C۳ به‌ویژه در سایزهای بزرگ‌تر، قیمت هنگفتی دارد و اگر دغدغه‌ی بودجه دارید، می‌توانید سراغ مدل C۱ بروید که به‌جز پردازنده‌ی ضعیف‌تر و روشنایی کمتر، تفاوت چندانی با دو نسل بعد خود ندارد؛ اما اگر محدودیت بودجه ندارید و عمدتا در محیط‌های کم‌نور به اجرای بازی می‌پردازید، این تلویزیون یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید خریداری کنید. مدل‌های ۵۵ اینچی به‌بالای تلویزیون C۳ همانند نسل قبل از پنل جدید OLED Evo ال‌جی بهره می‌برند و براساس تست‌های زومیت، حدود ۱۳ درصد روشنایی بیشتری از C۲ تولید می‌کنند.

بهره‌مندی از پنل ۱۰ بیتی با قابلیت نمایش بیش‌از یک میلیارد رنگ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، چهار درگاه HDMI ۲.۱، اسپیکرهای ۴۰ واتی دالبی‌اتموس، قابلیت ALLM و پشتیبانی از فناوری‌های FreeSync و G-Sync برای هم‌گام‌سازی نرخ فریم بازی‌ها با نرخ نوسازی پنل، تجربه‌ای بی‌نظیر از اجرای بازی‌ها ارائه می‌دهد.

زمان پاسخگویی کمتر از ۰٫۱ میلی‌ثانیه و حالت Game Optimizer برای انتخاب بهترین تنظیمات تصویری و صوتی مناسب با سبک بازی، تلویزیون ال جی C۳ را به انتخاب تقریبا بی‌عیب‌ونقصی برای خرید تبدیل می‌کند. فقط در نظر داشته باشید که پنل C۳ روشنایی مدل‌های گران‌قیمت LCD را ندارد و همچنان در برابر وقوع پدیده‌ی Burn-in به‌صورت کامل مصون نیست؛ بنابراین چنانچه موارد یادشده جزو دغدغه‌هایتان است، توصیه می‌کنیم که به‌سراغ تلویزیون‌های Mini LED سامسونگ بروید.

بهترین تلویزیون گیمینگ سامسونگ

سامسونگ در بازار تلویزیون جایگاه محکم و محبوبی دارد، اما اغلب به‌خاطر مدل‌های miniLED با ویژگی‌های گیمینگ فوق‌العاده‌ شناخته می‌شود. کره‌ای‌ها سری جدید تلویزیون‌های Neo QLED با نور پس‌زمینه‌ی miniLED را در سال ۲۰۲۱ معرفی کردند که در کیفیت تصویر، پیشرفت محسوسی را نسبت‌به مدل‌های سنتی‌تر QLED مبتنی‌بر فناوری کوانتوم دات نشان می‌داد.

سامسونگ برای رقابت با تلویزیون‌های OLED ال‌جی، مدل‌های QD-OLED با پنل‌های اولد پوشیده‌از لایه‌ کوانتوم دات را در سال ۲۰۲۲ روانه‌ی بازار کرد. باتوجه به قیمت هنگفت این مدل‌ها حتی درمقایسه با گران‌ترین تلویزیون ال جی، از آوردن نامشان در این فهرست خودداری کردیم.

تلویزیون سامسونگ Q۷۰C

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۳۶ میلیون تا ۸۲ میلیون تومان

تلویزیون Q۷۰C سامسونگ یکی از خوش‌قیمت‌ترین تلویزیون‌های ۴K بازار ایران برای سال ۲۰۲۳ به‌شمار می‌رود که تمام ویژگی‌های مناسب گیمینگ را در دل خود دارد؛ نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، چهار درگاه HDMI ۲.۱، بهره‌مندی از Free Sync و G-Sync برای پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی و فناوری ALLM برای کاهش خودکار تأخیر ورودی.

تلویزیون سامسونگ از حالت بازی و قابلیت Game Bar ۳.۰ بهره می‌برد که تمام اطلاعات لازم برای بهترین تجربه‌ی بازی مثل نرخ فریم، وضوح، تأخیر ورودی و HDR را نمایش می‌دهد و همچنین دسترسی سریع به گزینه‌های مربوط به بازی مثل Virtual Aim Point برای بازی‌های شوتر اول شخص و Mini Map Zoom برای زوم دلخواه روی نقشه را در اختیار گیمر می‌گذارد.

در نظر داشته باشید Q۷۰C به‌خاطر پنل VA، کنتراست و روشنایی بسیار خوبی دارد؛ اما زاویه‌ی دید آن به‌وسعت تلویزیون‌های IPS نیست. سیستم صوتی ۲۰ واتی این تلویزیون به پای اسپیکرهای ۴۰ واتی دالبی‌اتموس مدل‌های گران‌تر نمی‌رسد.

تلویزیون Q۷۰C نسخه‌ی جایگزین Q۷۰B است که به‌جز یکی، دو مورد قابلیت اضافی Game Bar، تفاوتی با نسل پیش ندارد. بااین‌حال، به‌دلیل اختلاف قیمت جزیی، خرید مدل جدیدتر توصیه می‌شود.

تلویزیون سامسونگ Q۸۰B

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۸ میلیون تا ۹۵ میلیون تومان

تلویزیون Q۸۰B در سال ۲۰۲۲ معرفی شد و با وضوح ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، هرآنچه را که برای تجربه‌ی ایده‌آل گیمینگ لازم است، ارائه می‌دهد؛ ازجمله چهار درگاه HDMI ۲.۱، فناوری کاهش تأخیر خودکار ALLM، بهره‌مندی از Free Sync و G-Sync برای پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی، حالت بازی و قابلیت Game Bar ۲.۰ (که در مدل‌های ۲۰۲۳ با دو ویژگی جدید همراه شده) و سیستم صوتی ۶۰ واتی ۲.۲.۲ کاناله.

در نظر داشته باشید که مدل ۵۵ اینچی Q۸۰B در مونتاژ اسلواکی با پنل VA و در مونتاژ مصر با دو پنل ADS (نسخه‌ی بهبودیافته IPS) یا VA عرضه می‌شود. پنل ADS زاویه‌ی دید بهتر و زمان پاسخگویی کمتری دارد؛ اما عمق رنگ مشکی آن به حد پنل‌ VA نمی‌رسد. از سوی دیگر، مدل ۷۵ اینچی با مونتاژ مصر و پنل VA وارد بازار ایران شده است.

با کمی هزینه‌ی بیشتر می‌توانید مدل ۲۰۲۳ این تلویزیون، Q۸۰C را در نظر بگیرید که از نظر امکانات و طراحی مشابه مدل Q۸۳C است و درمقایسه با نسل قبل، زاویه‌‌ی دید گسترده‌تر، کنتراست و روشنایی اندکی بهتر و زمان‌ پاسخ‌گویی سریع‌تری دارد، اما از نظر قابلیت‌های گیمینگ کاملا یکسان هستند.

تلویزیون سامسونگ QN۸۵B

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۸ میلیون تا ۱۲۴ میلیون تومان

سامسونگ QN۸۵B را سال ۲۰۲۲ عرضه کرد که به‌خاطر بهره‌مندی از پنل miniLED، در مقایسه با دو مدل پیش‌تر معرفی شده، قیمت بالاتری دارد؛ هرچند ارزان‌ترین تلویزیون miniLED در سال عرضه به‌شمار می‌رود. درواقع می‌توان گفت QN۸۵B از نظر بسیاری از قابلیت‌ها، ازجمله قابلیت‌های مخصوص گیمینگ، تفاوتی با Q۸۰B یا Q۷۰C ندارد و صرفا اگر دنبال کیفیت تصویر بهتری برای محتوای ۴K و روشنایی بیشتری هستید، تلویزیون miniLED سامسونگ را انتخاب کنید.

تلویزیون ۱۲۰ هرتزی سامسونگ به‌لطف بهره‌گیری از نرخ نوسازی متغیر و چهار درگاه HDMI ۲.۱، امکان لذت‌بردن از کنسول‌های نسل نهمی را فراهم می‌آورد. از سوی دیگر اسپیکرهای ۶۰ واتی دالبی اتموس تلویزیون، تجربه‌ی صوتی فراگیری را ارائه می‌دهند.

تلویزیون سامسونگ QN۹۰B
  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۶۴ میلیون تا ۱۶۲ میلیون تومان

تلویزیون QN۹۰B نیز مانند QN۸۵B از پنل کوانتوم‌دات miniLED بهره می‌برد و برای افرادی که در اتاق‌های پرنور از تلویزیون‌ استفاده می‌کنند یا از خطر وقوع Burn-in واهمه دارند، انتخاب بهتری از تلویزیون‌های مجهز به پنل LCD است. علاوه‌براین، مدل ۴۳ اینچی این تلویزیون در بازار ایران موجود است تا بتوانید با هزینه‌ی کمتر، از تلویزیونی ۱۲۰ هرتزی و ۱۰ بیتی مناسب گیمینگ استفاده کنید.

تلویزیون QN۹۰B سامسونگ با پشتیبانی از فناوری نرخ نوسازی متغیر AMD و NVIDIA، چهار درگاه HDMI ۲.۱ و اسپیکرهای ۶۰ واتی ۴.۲.۲ کاناله با فناوری دالبی اتموس، یکی از بهترین تلویزین‌های گیمینگ بازار ایران به‌شمار می‌رود و تاخیر ورودی‌ ناچیزی هم دارد.

در نظر داشته باشید که مدل ۴۳ و ۵۰ اینچی QN۹۰B هنگام اتصال به کامپیوترهای سازگار می‌توانند نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز نیز ارائه دهند، اما برای کنسول‌های نسل نهمی حداکثر کیفیت تصویر همان ۴K@۱۲۰Hz است.

بهترین تلویزیون گیمینگ سونی

تلویزیون‌های سونی معمولا از رقیبان خود با شرایط یکسان یا حتی بهتر، گران‌تر هستند و درنتیجه، ارزش خرید پایین‌تری دارند؛ پس صرفا اگر می‌خواهید برند سونی بخرید یا سیستم‌عامل اندروید را به webOS ترجیح می‌دهید، سراغ این برند بروید.

 

تلویزیون سونی X۸۵L

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۵ میلیون تا ۹۵ میلیون تومان

تلویزیون X۸۵L یکی از بهترین و ارزان‌ترین تلویزیون‌های گیمینگ سونی با وضوح ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز است که در سال ۲۰۲۳ عرضه شد. این تلویزیون به‌لطف بهره‌مندی از پنل VA هشت بیتی، عمق رنگ مشکی خوبی ارائه می‌دهد و برخلاف نسل پیش (X۸۵K)، از تکنولوژی Local Dimming از نوع Full Array LED بهره می‌برد تا با کنترل نور پس‌زمینه‌، کنتراست بهتری ارائه دهد و برای استفاده در محیط‌های تاریک مناسب باشد.

تلویزیون سونی با پشتیبانی از تکنولوژی ALLM، دو درگاه HDMI ۲.۱ و زمان پاسخ‌گویی بسیار سریع و تاخیر ورودی بسیار کم، برای استفاده با پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس مناسب است. این تلویزیون از فناوری Nvidia G-Sync و HDMI Forum VRR برای ارائه‌ی نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی پشتیبانی می‌کند، اما نبود پشتیبانی از فناوری FreeSync برای افرادی که پی‌سی مجهز به کارت‌های گرافیک قدیمی AMD دارند، خبر ناامیدکننده‌ای خواهد بود.

سونی X۸۵L را با دو قابلیت مخصوص کنسول PS۵ همراه کرده است تا تجربه‌ی بازی را بهبود ببخشد؛ ازجمله قابلیت Auto HDR Tone Mapping با کاربردی مشابه HGiG برای انتخاب خودکار بهترین تنظیمات HDR هنگام اتصال به کنسول و قابلیت Auto Genre Picture Mode برای انتخاب خودکار حالت گیمینگ. سیستم صوتی ۲۰ واتی این تلویزیون نیز صدای فراگیر مجازی ارائه می‌دهد.

اگر برند سونی یا سیستم‌عامل اندروید برایتان اولویت ندارد، پیشنهاد می‌کنیم به‌جای این مدل سراغ تلویزیون Q۷۰C سامسونگ یا تلویزیون ال جی C۱ با نمایشگر OLED بروید.

تلویزیون سونی X۹۰K

  • ابعاد: ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۵۲ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان

تلویزیون X۹۰K سونی که در سال ۲۰۲۲ عرضه شد، مدل جدیدتر X۹۰J محسوب می‌شود که از وضوح ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد. پنل ۱۰ بیتی VA این تلویزیون رنگ مشکی عمیق و کنتراست بسیار خوبی را به‌نمایش می‌گذارد، اما زاویه‌ی دید محدودی دارد. مزیت مدل جدید نسبت به X۸۵K بهره‌مندی از تکنولوژی Local Dimming از نوع Full Array LED است که با کنترل نور پس‌زمینه‌، کنتراست بهتری ارائه می‌دهد و برای استفاده در محیط‌های تاریک مناسب خواهد بود.

تلویزیون X۹۰K دارای دو درگاه HDMI ۲.۱، سیستم صوتی ۳۰ واتی مجهز‌به صدای فراگیر مجازی، تکنولوژی ALLM، تأخیر ورودی کم، حالت بازی، قابلیت جایگزین HGiG برای انتخاب خودکار بهترین تنظیمات HDR برای بازی و فناوری Nvidia G-Sync و HDMI Forum VRR برای ارائه‌ی نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی است؛ هرچند از فناوری FreeSync مخصوص کارت‌های گرافیک AMD خبری نیست.

مدل ۲۰۲۳ این تلویزیون (X۹۰L) با اختلاف قیمت حدودا ۱۰ میلیون تومانی، قابلیت‌های گیمینگ یکسانی ارائه می‌دهد، اما پنل آن پیشرفت قابل‌توجهی داشته است؛ ازجمله حداکثر روشنایی به‌مراتب بیشتر به‌ویژه در پخش محتوای HDR و ارتقای Local Dimming برای بهبود پدیده‌ی بلومینگ در صحنه‌های تاریک و ارائه‌ی عمق رنگ مشکی بهتر و کنتراست تصویر بیشتر.

در نظر داشته باشید که برندهای رقیب ازجمله ال‌جی و سامسونگ قیمت کمتری درازای ویژگی‌های مشابه ارائه می‌دهند؛ اگر صرفا دنبال برند سونی یا سیستم‌عامل اندروید نیستید، می‌توانید به خرید تلویزیون‌های miniLED سامسونگ QN۸۵B یا ال‌جی QNED۸۵ فکر کنید.

بهترین تلویزیون گیمینگ های‌سنس

اکثر تلویزیون‌های Hisense موجود در بازار ایران به نرخ نوسازی ۶۰ هرتز محدود هستند و از درگاه HDMI ۲.۱ در آن‌ها خبری نیست؛ به‌همین‌خاطر، صرفا برای افرادی که همچنان از کنسول نسل هشتم پلی‌ استیشن ۴ یا ایکس باکس وان استفاده می‌کنند و قصد ارتقا ندارند، مناسب هستند.

 

تلویزیون Hisense U۸H

  • ابعاد: ۵۵ و ۶۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۴۸ میلیون تا ۶۸ میلیون تومان

درحال‌حاضر، بهترین تلویزیون گیمینگ Hisense با صفحه‌نمایش ۴K با پنل Mini LED و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی که در بازار ایران موجود است، مدل ۵۵ و ۶۵ اینچی Hisense U۸H است که در سال ۲۰۲۲ عرضه شد. به‌لطف کنتراست بالا و قابلیت Local Dimming، تلویزیون U۸H برای استفاده در محیط‌های تاریک ایده‌آل است و عملکرد خوبی هم در محیط‌های روشن دارد.

تلویزیون هایسنس با بهره‌مندی از دو دورگاه HDMI ۲.۱، تأخیر ورودی کم، پشتیبانی از فناوری ALLM و G-SYNC/ FreeSync برای ارائه‌ی نرخ نوسازی متغیر، گزینه‌ی جذابی برای کنسول‌های نسل نهمی به‌شمار می‌رود. بااین‌حال، در این بازه‌ی قیمتی می‌توانید به خرید ال جی C۱ با پنل اولد و سیستم صوتی دالبی‌اتموس ۴۰ واتی فکر کنید یا سراغ سامسونگ Q۸۰B با چهار درگاه HDMI ۲.۱ و سیستم صوتی دالبی‌اتموس ۶۰ واتی بروید.

بهترین تلویزیون گیمینگ بدون در نظر گرفتن قیمت

 

تلویزیون ال جی G۳

  • ابعاد: ۵۵ و ۶۵ اینچ
  • بازه‌ی قیمتی: از ۸۰ میلیون تا ۱۳۲ میلیون تومان

اگر دغدغه‌ی بودجه را کنار بگذاریم، بی‌شک بهترین تلویزیون گیمینگ در فهرست ما، تلویزیون بالارده‌ی ال جی G۳ محصول سال ۲۰۲۳ است که با پنل اولد ۱۰ بیتی و وضوح ۴K@۱۲۰Hz و ۱۴۴۰p@۱۲۰Hz در بین مدل‌های دیگر، بیشترین روشنایی، عمیق‌ترین رنگ مشکی، گسترده‌ترین زاویه‌ی دید و درخشان‌ترین رنگ‌ها را ارائه می‌دهد. اگر دنبال بهترین کیفیت تصویر ممکن برای بازی یا تماشای فیلم هستید، نیازی نیست به چیزی غیر از ال جی G۳ فکر کنید.

تلویزیون ال جی G۳ درست‌مانند C۳ از پنل پیشرفته‌ی OLED Evo استفاده می‌کند و در ابعاد ۵۵، ۶۵ و ۷۷ اینچی به فناوری جدید Micro Lens Array مجهز شده است تا تصویری ۷۰ درصد روشن‌تر از مدل‌های معمولی OLED ارائه دهد؛ به‌همین‌خاطر، می‌توانید در طول روز یا با چراغ‌های روشن در اتاق بدون هیچ مشکلی به بازی مشغول شوید.

ال جی G۳ از تمام قابلیت‌هایی که برای تجربه‌ی بازی ایده‌آل نیاز دارید، بهره‌مند است؛ ازجمله چهار درگاه HDMI ۲.۱ مجهز به eARC، تاخیر ورودی بسیار کم، تکنولوژی AMD FreeSync Premium و Nvidia G-Sync Compatible برای ارائه‌ی نرخ نوسازی متغیر در کنسول‌های نسل نهمی، فناوری ALLM برای کاهش خودکار تأخیر ورودی، سیستم صوتی قدرتمند ۶۰ واتی مجهز به صدای فراگیر و منوی اختصاصی Game Optimizer که تمام تنظیمات بازی را برای دسترسی سریع در اختیارتان قرار می‌دهد.

تلویزیون ال جی به‌خاطر قیمت هنگفتی که دارد، به‌اندازه‌ی مدل‌های دیگری که در این فهرست معرفی شد، محبوب نیست. این تلویزیون درواقع مدل جدیدتر ال‌جی G۲ است که سال گذشته با ۲۰ درصد روشنایی بیشتر از G۱ عرضه شد. می‌توانید با صرف هزینه‌ی کمتر مدل G۲ را انتخاب کنید یا حتی ال جی C۲ را در نظر بگیرید که از همان پنل به‌کاررفته در G۲ بهره می‌برد، اما به‌صرفه‌تر است.

منبع زومیت
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین