معرفی محصولات عجیب کاوازاکی؛ از کولهپشتی تا زیردریایی!
در ایران کاوازاکی به خاطر موتورسیکلتهای جذاب خود شناخته میشود اما این شرکت ژاپنی محصولات جالب و عجیبی نیز تولید میکند که شهرت کمتری دارند
زمانی که به موتورسیکلتها فکر میکنید احتمالاً چند نام سریعاً به ذهنتان خطور میکنند که از جمله آنها میتوان به هارلی دیویدسون و کاوازاکی اشاره کرد. کاوازاکی از دهه ۶۰ میلادی تاکنون مشغول تولید موتورسیکلت است و بنابراین جای تعجبی ندارد که هرکجا نامی از کاوازاکی آورده شود سریعاً با محصولات دو چرخ خود شناخته شود. البته باید دانست کاوازاکی شرکت بسیار بزرگی است و وسایل نقلیه، تجهیزات و محصولات متنوعی تولید میکند که برخی از آنها هیچ ارتباطی به موتورسیکلت ندارند.
بیشتر بخوانید: ماجرای «گلآقا» و فرزندانش سریال میشود
کاوازاکی علاوه بر موتورسیکلت تجهیزات ویژهای برای حملونقل هوایی، دریایی و ریلی میسازد. برای مثال، با اینکه بوئینگ جت مسافربری ۷۸۷ دریم لاینر را میسازد اما کاوازاکی مسئول تولید ارابه فرود و همچنین بخشهایی از بال آن است. علاوه بر این، کاوازاکی همه نوع تجهیزات صنعتی از جمله تجهیزات صنایع انرژی و راهحلهای دوستدار محیطزیست را تولید میکند. به این لیست باید تجهیزات ذخیره هیدروژن را نیز افزود. در کنار این محصولات، ژاپنیها وسایل کوچکتری نیز تولید میکنند که شامل مواردی همچون وسایل جانبی موتورسیکلتها از جمله آتشخاموشکن، کلاه و تیشرت و… هستند. در ادامه میخواهیم ۶ محصول جالب و عجیب کاوازاکی را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.
وسایل نقلیه ریلی
سابقه تولید وسایل نقلیه ریلی کاوازاکی به مدتها قبل از معرفی موتورسیکلتهای این شرکت بازمیگردد. در حقیقت اولین وسایل نقلیه ریلی کاوازاکی بیش از ۱۰۰ سال قبل و در سال ۱۹۰۶ خط تولید را ترک نمودهاند. چند سال پس از آن نیز کاوازاکی اولین لوکوموتیو بخار خود را ساخت و در دهه ۵۰ میلادی نیز قطارهای برقی خود را معرفی نمود. با اینکه اکثر قطارهای کاوازاکی را میتوان در ژاپن یافت اما برخی در کشورهای دیگر از جمله سیستم متروی نیویورک نیز بکار رفتهاند. کاوازاکی همچنین در سال ۱۹۸۲ تولید خودروهای سیستم حملونقل را شروع کرده است.
با افزایش جمعیت شهرها، حملونقل عمومی اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده و نیویورک نیز به دنبال یافتن راههایی برای افزایش استفاده از حملونقل عمومی بدون نیاز به ساخت تونلها یا مسیرهای جدید است. در سال ۲۰۲۳ بود که مقامات این شهر وسایل نقلیه زیرزمینی R211 جدید ساخت کاوازاکی را به نمایش گذاشتند. این قطارها به مسافران اجازه تردد بین واگنها را میدهند و درهای پهنتری نسبت به قطارهای فعلی نیویورک دارند. از جمله ویژگیهای مدرن قطارهای کاوازاکی میتوان به دوربینهای امنیتی، صندلیهای بیشتر و نورپردازی بهتر و نمایشگرهای دیجیتال اشاره کرد.
کولهپشتی
بسیاری از مشتریان کاوازاکی از جمله طرفداران آفرود که سابقه راندن موتورسیکلتها و ATV های این شرکت را دارند از دیگر محصولات کاوازاکی نیز استفاده میکنند. از جمله این محصولات کاوازاکی میتوان به کولهپشتی اشاره کرد که برای افراد علاقهمند به آفرود وسیلهای بسیار مفید است. کولهپشتی رول تاپ درای پک این شرکت ظرفیت ۴۵ لیتری دارد. همچنین در تولید این کولهپشتی از مواد ضد آب استفاده شده است.
کولهپشتی کاوازاکی دارای راهحلهای هوشمندانه زیادی برای قرار دادن وسایل است. بهطور مثال دو جیب جانبی به همراه جیب بیرونی ضد آب و… جزو این بخشها هستند. همچنین به لطف تسمههای شانه قابل تنظیم و مواد نرم بکار رفته در باقی بخشها میتوان به راحتی وسایل نسبتاً سنگینتر را حمل کرد. اگر نیازمند کولهپشتی ارزانتر و کوچکتری باشید میتوانید محصول دیگری از کاوازاکی را انتخاب کنید که طراحی مدرنی داشته و فضای مناسبی را نیز ارائه میکند.
دوچرخه برقی
کاوازاکی بیشتر با موتورسیکلتهای خود شناخته میشود اما این برند اخیراً تصمیم گرفته فرم دیگری از حملونقل را با معرفی دوچرخه برقی نوسلیسو e-trike ارائه کند. این کانسپت اولین بار در سال ۲۰۲۰ پدیدار شد و هدف از تولید آن نیز ارائه گزینههای حملونقل شخصی بیشتر برای افرادی است که نمیتوانند از موتورسیکلت استفاده کنند. چرخ سوم این محصول توازن بیشتری نسبت به اسکوترها و دوچرخههای استاندارد فراهم میسازد و باعث سواری نرمتر میشود.
این محصول به دو صورت کاملاً برقی و دستیار برقی ارائه میشود و در نسخه دوم شما میتوانید از پدالهای سنتی دوچرخه استفاده کنید. نوسلیسو دارای فضای بار کوچکی است هرچند مدل دیگری نیز وجود دارد که برای تحویل وسایل گوناگون طراحی شده است. این مدل میتواند گزینهای ایده آل برای انجام خریدهای روزمره باشد. البته برای مدل تمام برقی نیازمند گواهینامه هستید. موتور برقی ۵۰۰ واتی این نسخه شعاع حرکتی حدود ۴۵ کیلومتری را فراهم میسازد. قیمت نوسلیسو در ژاپن از حدود ۳ هزار دلار شروع میشود.
تریلر حمل هیدروژن
کاوازاکی علاوه بر تولید موتورسیکلتها و دوچرخههای برقی روی منبع دیگری از انرژی یعنی هیدروژن نیز سرمایهگذاری کرده است. پیشرانههای پیشرفته امروزی میتوانند از سلولهای سوخت هیدروژن استفاده کنند و با اینکه خودروهای برقی مزیتهای زیادی در مقایسه با محصولات هیدروژنی فعلی دارند اما هیدروژن گزینه جذابی است زیرا سرعت سوختگیری بسیار بهتر و شعاع حرکتی بالاتری را ارائه میکند. احتمال دارد در آینده خودروهای هیدروژنی نیز همهگیر شوند و اگر چنین امری رخ دهد کاوازاکی آماده کمک به این شرایط خواهد بود.
هیدروژن نیازمند زیرساختهای مخصوص خود است و کاوازاکی قبلاً چندین راهحل برای حمل سوخت هیدروژن از جمله ساخت کشتیهای بزرگ و کامیونهای حمل هیدروژن مایع را در نظر گرفته است. این وسایل نقلیه میتوانند هیدروژن مایع را در دمای منفی ۲۵۳ درجه سلسیوس حمل کنند. بهطور مشابه، کاوازاکی تریلری نیز تولید کرده که امکان حمل هیدروژن گازی فشرده شده را دارد. این تریلر میتواند هیدروژن را به جایگاههای عرضه این گاز برساند و حتی خود نیز به عنوان یک جایگاه عرضه هیدروژن عمل کند.
ماسک صورت
در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ همه به دنبال تولید ماسکهای صورت بودند و البته به دلیل مهمی این کار انجام میشد. همهگیری کرونا باعث شده بود انواع و اقسام ماسکها تولید شود و حتی شاهد استفاده از ماسکهایی با لوگو و برند شرکتهای مشهور بودیم. کاوازاکی نیز سه مجموعه از ماسکهای صورت خود را با قیمت کمتر از ۱۳ دلار به فروش میرساند.
با اینکه ماسکهای پارچهای در مقایسه با ماسکهای پزشکی همچون N-95 اثربخشی کمتری دارند اما بیشک بهتر از گزینههای دیگر هستند و میتواند باعث کاهش همهگیری بیماریهای تنفسی شوند. البته نیازی نیست تا منتظر همهگیری مجدد بیماری کرونا باشیم تا از این ماسکها استفاده کنیم چراکه ماسک صورت گزینهای عالی برای جلوگیری از ورود گردوغبار به بینی و دهان محسوب میشود.
زیردریایی
شاید این موضوع را باور نکنید اما باید بگوییم کاوازاکی زیردریایی و کشتیهای تحقیقاتی اعماق دریا را نیز میسازد. این شرکت ژاپنی حتی وسیله نقلیه نجات زیر دریا را نیز تولید کرده است. تا به امروز کاوازاکی توانسته بیش از ۸۰ زیردریایی را تولید کند و در سال ۲۰۲۳ نیز دومین زیردریایی کلاس تایجی خود با نام هاکوجی را به وزارت دفاع ژاپن تحویل داد. ساخت این زیردریایی بیش از ۲ سال طول کشیده و طول ۸۴ متری و ارتفاع ۱۰.۴ متری دارد. پهنای زیردریایی هاکوجی نیز به ۹.۱ متر و وزن آن به ۳ هزار تن میرسد.
نیروبخش زیردریایی کاوازاکی دو پیشرانه دیزلی و موتور برقی بوده و در ساخت آن از فولاد با استحکام بالا استفاده شده است. باتری لیتیوم یونی هاکوجی نیز توان تحمل فشار بالای آب در اعماق را دارد. هاکوجی به عنوان یکی از جدیدترین زیردریاییهای جهان از تکنولوژیهای مدرنی همچون سیستمهای اتوماتیک متنوع، اقدامات ایمنی بیشتر، تواناییهای شناسایی بهینه و… سود میبرد.