مقایسه پوکو X7 پرو و گلکسی A55؛ دوئل بهترین میانردههای بازار موبایل
آیا گلکسی A55، میانردهی جنجالی و نهچندان ارزان کرهایها، توان رقابت با موبایلی را که مدل قبلیاش اقتصادیترین گوشی گیمینگ بازار بود، دارد؟
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ شیائومی سال قبل در حالی پوکو X۶ پرو را روانهی بازار کرد که عرضهی بهترین گوشی میان رده با برچسب قیمت اقتصادی و بهرهمندی از تواناییهای همپایِ عناوین گیمینگ، کمی دور از انتظار بود، اما با ورود X۶ پرو به بازار، این انتظار رنگ واقعیت به خود گرفت.
حالا، پوکو X۷ پرو، تازهنفسترین مدل از سری X پوکو پا به میدان گذاشته است؛ میدانی که در آن رقبای شایستهای از سامسونگ مانند گلکسی A۵۵ حضور دارند و شاید جا گذاشتن آنها در بخشهای مختلف، چالشی بزرگ برای نمایندهی جدید پوکو محسوب شود.
طراحی و کیفیت ساخت
اقتصادیبودن میانردههای پوکو، دست شیائومی را برای طراحی بسیار مقاوم بدنهی گوشیهایش میبندد و این موضوع شامل حال میانردهی جدید این برند، پوکو X۷ پرو نیز میشود. گوشی مذکور مانند نسل قبل، با بدنهای که در بخش پشت با پوششی از چرم مصنوعی محافظت میشود و فریم پلاستیکی دارد، معرفی شد، اما روی نمایشگر آن بهجای گوریلا گلس ۵ نسل قبلی با محافظ جدیدتری به نام گوریلا گلس ۷i پوشیده شده است.
در مقابل، بخش پشت بدنهی گلکسی A۵۵ با لایهای از گوریلا گلس محافظت میشود که در کنار پوشش گوریلا گلس ویکتوس پلاس روی نمایشگر و فریم آلومینیومی، مقاومت بدنهی این گوشی را تا حد چشمگیری افزایش میدهند.
امضای خاص هر دو برند در طراحی گوشیهای میانرده، انتخاب را در نهایت به مخاطب واگذار میکند، اما اگر مقاومت بدنه و رنگبندی خاص برای شما ملاک باشد، اینجا است که گلکسی A55 میتواند به گزینهی شایستهتری برای خرید تبدیل شود.
نمایشگر
پوکو X۷ پرو و گلکسی A۵۵ هر دو به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی با اندازهی تقریباً یکسان ۶٫۶ اینچی و از نوع OLED مجهز هستند، اما تفاوت میان روشنایی حداکثری پنل در این دو گوشی، کمی فاحش است. همانطور که در بررسی گلکسی A۵۵ گفتیم، رسیدن به عدد ۲۰۰۰ نیت، آن هم برای میانردهای نسبتاً اقتصادی، عجیب و البته جذاب بود، اما شیائومی ادعا میکند که پوکو X۷ را با روشنایی حداکثری ۳۲۰۰ نیت روانهی بازار میکند که اگر ادعایی واقعی و نه فقط روی کاغذ باشد، کار را برای نمایندهی سامسونگ سخت خواهد کرد.
دوربین
پوکو X۷ پرو و گلکسی A۵۵، هر دو از حسگرهایی با وضوح ۵۰ مگاپیکسل در دوربین اصلی استفاده میکنند. اگر نگاهی به بررسی پوکو X۶ پرو بیندازید، متوجه عملکرد تقریباً بهتر دوربین اصلی نمایندهی سامسونگ نسبت به پوکو X۶ پرو خواهید شد؛ روندی که احتمالاً در نسل جدید نیز تکرار میشود و دوربین اصلی A۵۵، عکسهای دلپذیرتری را نسبت به دوربین پوکو X۷ پرو ثبت خواهد کرد.
اگر از احتمال بازنده بودن گلکسی A55 در بخش دوربین اولتراواید و توانایی مشابه هر دو دستگاه در فیلمبرداری با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه چشمپوشی کنیم، بخشهایی مانند برتری احتمالی دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی A55 نسبت به دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی پوکو X7 پرو و همچنین، نبود دوربین ماکرو در پوکو X7 پرو، از مواردی هستند که ارزش خرید این گوشی را برای علاقهمندان به عکاسی برای اینستاگرام یا موقعیتهای دیگر، در مقایسه با نمایندهی پوکو افزایش میدهند.
سختافزار و پردازنده
تجربهی کار با پوکو X۶ پرو که به پردازندهی Dimensity ۸۳۰۰ Ultra مجهز بود، نشان داد که پوکو قادر است محصولی با برچسب قیمتی اقتصادی، اما توانایی نزدیک به بهترین گوشی های گیمینگ و اقتصادی در بازار را ارائه دهد؛ روندی که انتظار داریم با پوکو X۷ پرو و پردازندهی قدرتمندتر Dimensity ۸۴۰۰ Ultra نیز تکرار شود.
بنچکمارکها مدعی هستند که عملکرد پردازشی پوکو X7 پرو بسیار قویتر از A55 است.
تراشهی ۴ نانومتری Dimensity ۸۴۰۰ Ultra از ۸ هسته با چینش ۱+۳+۴ و توان پردازشی پردازندهی گرافیکی Mali-G۷۲۰ MC۷ استفاده میکند و در عملکرد CPU و GPU بهترتیب، ۳۴ و ۲۴ درصد بهینهتر از نسل گذشتهی خود که در پوکو X۶ پرو به کار رفته بود، عمل میکند.
اگرچه هنوز برای قضاوت زود است، اما اگر مقایسهای میان عملکرد پوکو X۷ پرو و گلکسی A۵۵ بر اساس بنچمارکهایی مانند AnTuTu داشته باشیم، میبینیم که اختلاف میان امتیاز ۷۱۳٬۳۹۳ نمایندهی سامسونگ و امتیاز ۱٬۷۰۴٬۰۰۰ برای پوکو X۷ پرو، خبر از عملکرد ضعیفتر نمایندهی سامسونگ در مقابل این گوشی میدهد.
فارغ از نتایج بنچمارکها، شیائومی مدعی است که پوکو X۷ پرو میتواند بازی پابجی را با نرخ پایدار حدود ۸۸ فریمبرثانیه و گرافیک حداکثری اجرا کند؛ در حالی که بدنهی دستگاه صرفاً کمی گرم میشود.
در مقابل، داغشدن بدنه یکی از مشکلات قابل توجه دستگاههای مجهز به پردازندههای اگزینوس مانند گلکسی A۵۵ است و این گوشی در زمینهی اجرای بازیهای چالشی با فریم بالا و گرافیک حداکثری نیز، عملکرد چندان دلچسبی نداشت. از این رو، انتظار داریم که در بخش عملکرد پردازنده چه در زمان اجرای بازی و چه برنامههای سنگین و چالشبرانگیز، A۵۵ مغلوب پوکو X۷ پرو شود.
نرمافزار و رابط کاربری
گلکسی A۵۵ با اندروید ۱۴ و پوستهی One UI ۶.۱ عرضه شد؛ اما وعدهی چهار سال آپدیت برای سیستمعامل و پنج سال آپدیت امنیتی، چیزی نیست که بتوانید بهراحتی از کنارش عبور کنید، آن هم در این اوضاع بازار و گرانیهای عجیب و دومینویی گوشیهای هوشمند.
در آن سوی میدان، اگرچه هنوز شیائومی شرایط پشتیبانی خود از پوکو X۷ پرو را اعلام نکرده است، اگر به همان شرایط پشتیبانی از نسل قبل شامل سه سال بهروزرسانی اندروید و چهار سال بهروزرسانی امنیتی پایبند باشد، آن وقت رقابت میان گلکسی A۵۵ و پوکو X۷ پرو کمی متفاوت خواهد بود.
پوکو X۷ پرو با سیستمعامل اندروید ۱۵ و پوستهی HyperOS ۲ عرضه میشود. این رابط کاربری احتمالاً مانند نسخهی قبلی، ظاهر جذابی خواهد داشت، اما فارغ از زیبایی بصری، بهرهمندی این پوسته از قابلیتهای متنوع هوش مصنوعی، برگ برندهای برای پوکو X۷ پرو در مقایسه با نمایندهی سامسونگ خواهد بود که بهرهی خاصی از هوش مصنوعی نبرده است.
باتری
اغلب گوشیهای میانرده و البته، بهترین گوشی های اقتصادی در بازار، با باتریهایی با ظرفیت بین ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ میلیآمپرساعت عرضه میشوند و انتظار یک مدل در کلاسهای میانرده با ظرفیت بالاتر از این میزان، حتی برای برندهایی مثل شیائومی نیز، دور از انتظار است.
گوشی شیائومی مدل پوکو X۷ پرو بهعنوان یکی از سنتشکنان این روند، با باتری ۶۰۰۰ میلیآمپرساعت برای بازار جهانی عرضه شد که البته در بازار هند، به باتری قدرتمندتری با ظرفیت ۶۵۵۰ میلیآمپرساعت مجهز خواهد بود. این باتری به ادعای شیائومی، با استفاده از آداپتور سیمی ۹۰ واتی در مدت ۴۲ دقیقه بهطور کامل شارژ میشود.
در مقابل، گلکسی A۵۵ با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی و توانایی پشتیبانی از آدپتور ۲۵ واتی روانهی بازار شد. فارغ از ظرفیت پایینتر باتری و احتمالاً شارژدهی کمتر این گوشی نسبت به نمایندهی پوکو، نبود آداپتور شارژ در جعبه در کنار ظرفیت پایین آداپتور A۵۵، مواردی هستند که کفهی ترازوی رقابت را بهطور کامل به سمت پوکو X۷ پرو پایین میبرند و A۵۵ را مغلوب میکنند.