سیبزمینی در دام گرانی؛ عرضه به بازار قطرهچکانی شد!
رئیس سابق اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به کاهش توزیع سیبزمینی به 400 تن در روز گفت اگر برای سیبزمینی چارهای اندیشیده نشود ماه بعد نیز ۲۰ درصد دیگر قیمت آن بالا میرود
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ مصطفی دارایی نژاد فعال و کارشناس حوزه میوه و سبزیجات با تایید گرانیهای اخیر در بازار میوه و سبزی به موضوع گرانی سیبزمینی پرداخت و گفت: سرمازدگی محصول سیبزمینی در برخی مناطق تولیدکننده این محصول و همچنین صادرات آن موجب افزایش قیمت سیبزمینی شده است و اگر برای سیب زمینی چارهای اندیشیده نشود ماه بعد نیز۲۰ درصد دیگر قیمت آن بالا میرود این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و تنظیمکننده بازار برنامهای در این باره نداشته است درحالی که تنظیم بازار به معنای آن نیست که بار فراوان باشد و دولت ورود پیدا کند بلکه الان باید تنظیم بازار شود.
وی با تاکید بر اینکه برخی اقلام، برای مصرف خانوارها ضروری هستند، گفت: سیب زمینی، گوجه و پیاز قوت مردم هستند و مردم روی آن حساسند. مثلا موز گران شود می گویند نخرید اما این اقلام را که مردم نمیتوانند نخرند پس باید متولی بازار برنامه مدون و درستی برای این شرایط داشته باشد. تعاونی هایی که تشکیل شده اند الان باید به درد مردم و مصرف کننده بخورند.
رئیس سابق اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به اینکه برای توقف صادرات سیبزمینی بر اساس قانون مجلس حداقل باید از ۶ ماه قبل اقدام میشد، ادامه داد: ما تا فروردین سال بعد بعد این مشکل را در حوزه سیبزمینی داریم. البته ۱۰ تا ۱۵ نفر آن را در رقمهای بالا در انبارها دپو کرده اند و متاسفانه به صورت قطرهچکانی در بازار توزیع می کنند بنابراین یا باید انبارها باز و بار ارسال شود یا باید فکری برای واردات سیبزمینی از کشورهایی مانند ترکیه و پاکستان که محصول آنها رسیده است کرد.
به گفته دارایینژاد، قبلا ورود سیب زمینی به میدان به صورت روزانه بیش از ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تن بود که الان به ۴۰۰ تن در روز یعنی حدود یک سوم رسیده است.
وی ادامه داد: درحال حاضر میتوان سیب زمینی ترکیه یا پاکستان را با احتساب هزینه گمرک و سایر هزینهها با قیمت تمام شده حداثر ۱۸ هزار تومان به تهران رساند درحالی که حالا قیمت هر کیلو سیب زمینی در بازار ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان است؛ بنابراین دولت می تواند با نظارت خود از این دو کشور مقداری سیبزمینی وارد کند تا جو بازار آرام شود. اگر این اتفاق نیفتد به زودی قیمت سیبزمینی بالاتر میرود.