کدخبر : 19734 تاریخ انتشار :
A

پشت‌پرده‌ تفاوت رنگ اسکناس‌ آمریکایی؛ دلار آبی بخریم یا سفید؟

 پشت‌پرده‌ تفاوت رنگ اسکناس‌ آمریکایی؛ دلار آبی بخریم یا سفید؟

بالا رفتن قیمت دلار زمینه برای خریدوفروش دلارهای تقلبی نیز بالا گرفته است

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ دلار آبی یا دلار سفید؟ شاید هم سبز! تقریبا سالی دو بار با طرح مسئله تفاوت رنگ دلار، تن و بدن سرمایه‌گذاران را می‌لرزانند. یکی می‌گوید دلار سفید تقلبی است و دیگری از خرید دلار آبی حذر می‌کند. بیشتر موقع خرید از دست مشتری رو ترش می‌کنند و اسکناس را طوری پس می‌زنند انگار جذام دارد.

به نقل از تریبون اقتصاد؛ قیمت دلار حوالی 80 هزار تومان پرسه می‌زند. یعنی هیجان بازار ارز تقریبا در اوج قرار دارد. با نزدیک شدن به سال جدی میلادی و سه ماه آخر سال شمسی، خیلی‌ها می‌خواهند ثمره سرمایه‌گذاری خود را بچشند. گروهی دیگر ترجیح می‌دهند دلارها در جای امن بمانند اما با شنیدن شایعه تفاوت رنگ دلار، دچار دلهره شده‌اند. واقعا رنگ دلار نشانه تقلبی بودن آن است؟

فرق دلار آبی و سفید از نظر فنی

فرق دلار آبی و سفید یا تفاوت دلار آبی و سبز، همه‌شان بازی دلال‌هاست. اگر سالی یکی دو بار آن را وسط نکشند و به بهانه‌اش سر مشتری کلاه نگذارند، آرام نمی‌گیرند. قیافه آدم فنی هم به خود می‌گیرند و می‌گویند چون احتمال تقلبی بودن دلار سفید نسبت به دلار آبی بیشتر است، دلار سفید را ارزان‌تر از دلار آبی می‌خرند و تمایل بیشتری به خرید دلار آبی دارند درحالی که این دو نوع دلار تفاوتی از نظر ارزشی ندارند.

دلار سفید چاپ قدیم است و از لحاظ ظاهری با دلار چاپ جدید به رنگ آبی، چند تفاوت‌ ظاهری دارد. فرق دلار آبی و سفید را می‌توان در رنگ آنها مشاهده است دلار سفید و دلار آبی، تفاوت‌های ظاهری دیگری غیر از رنگ دارند که این تفاوت‌ها شامل تغییر فونت عدد ۱۰۰ به صورت متفاوت در قسمت بالا، پشت و روی اسکناس‌ها، قرار دادن یک خط آبی پهن جهت افزایش امنیت در وسط اسکناس و تصویر بنجامین فرانکلین بدون دایره و حاشیه‌ می‌شود.

دلار آبی یا همان اسکناس‌های ۱۰۰ دلاری آبی رنگ نزد دلال‌ها نسبت به دلار معمولی با رنگ سفید یا سبز جایگاه بالاتری دارد. اگر تنها یکبار گذرتان به بازار ارز افتاده باشد و پای صحبت دلالان و فعالان غیررسمی ارز نشسته باشد، متوجه این موضوع شده‌اید.

دلار آبی، بیشتر خواهان دارد چون می‌گویند احتمال تقلبی بودن دلار سفید نسبت به دلار آبی بیشتر است. دلار آبی امنیت بیشتری دارد و جعل کردنش پیچیده است. پس دلار آبی را بهتر می‌خرند و برای دلار سفید رو ترش می‌کنند..

دلار آبی و دلار سفید در خارج از مرزهای ایران، هیچ فرقی با هم ندارند و ارزش آنها یکسان است. دلیل اصلی که بعضی صرافی‌ها و بانک‌ها در کشورهایی غیر از آمریکا از پذیرش اسکناس‌های دلار قدیمی (چاپ قبل از سال 2013) خودداری می‌کنند، وجود دلار تقلبی زیاد در آن کشورها است. بسیاری از کشورهای آفریقایی، تایلند، اندونزی، روسیه، اکراین، ترکیه و چین، جمهوری چک، فیلیپین، مکزیک و شیلی از جمله کشورهایی هستند که بین دلار آبی و دلار سفید فرق می‌گذارند.

دلار سفید در واقعیت سبز رنگ است و روی آن نواری قابل رویت وجود ندارد. دلار سفید یا دلار سبز قبل سال 2009 در قالب اسکناس 100 دلاری چاپ می‌شد و از آن سال به بعد چند مورد ویژگی امنیتی برایش درنظر گرفتند تا راحت‌تر با دلار تقلبی مبارزه کنند. نوار ضخیم آبی رنگ موجود در وسط اسکناس، مهمترین تفاوت دلار سفید و دلار آبی است.

فرق دلار آبی و سفید از دید دلال‌ها

دلار آبی در ایران، بین دلال‌ها محبوبیت بیشتری دارد و کار تا جایی پیش می‌رود که گاهی دلار سفید را  به قیمت پایین‌تری نسبت به دلار آبی می‌خرند. دلار آبی همان اسکناس ۱۰۰ دلاری طرح جدید است که از سال ۲۰۰۹ به بعد منتشر شده برای همین می‌گویند جعل کردن آن سخت است. روی این اسکناس تصویر بنجامین فرانکلین سیاستمدار، مخترع و دیپلمات اهل ایالات متحده آمریکا نقش بسته است. در پشت آن هم یک تصویر از سالن استقلال دیده می‌شود.

شناسایی دلار اصل از دلار تقلبی با کمک نوار آبی وسط اسکناس امکان‌پذیر است. اگر اسکناس را کمی کج کنید، می‌بینید زنگوله‌ها به سمت اعداد ۱۰۰ تغییر مکان می‌دهند. زمانی که اسکناس را عقب و جلو می‌کنید زنگوله‌ها و اعداد ۱۰۰ روی نوار آبی به طرفین حرکت می‌کنند. اگر اسکناس را پهلو به پهلو کنید آنها به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند. نوار آبی داخل کاغذ کار گذاشته شده است و روی آن چاپ نشده است.

دلار ارز اسکناس صرافی

دلار اصل طوری طراحی شده تا وقتی اسکناس را پهلو به پهلو حرکت می‌دهید، هم زنگوله‌ای که داخل مرکب‌دان قرار دارد و هم عدد ۱۰۰ در گوشه پایین سمت راست اسکناس، از مسی به سبز تغییر رنگ ‌دهند. اگر اسکناس را مقابل نور قرار دهید، تصویری کم‌رنگ از بنجامین فرانکلین در فضای خالی در قسمت سمت راست تصویر می‌بینید. تصویر از دو طرف اسکناس قابل رویت است.

دلار را وقتی در معرض نور قرار دهید، نخ عمودی ممتد واقع در سمت چپ تصویر قرار دارد نمایان می‌شود. نخ با حروف بزرگ USA و عدد ۱۰۰ با یک الگوی متناوب نشانه‌گذاری‌شده و از دو طرف اسکناس قابل رویت است. زمانی که اشعه فرابنفش به آن برخورد کند صورتی‌رنگ می‌شود. با جابه‌جای دلار زیر نور آفتاب رنگ عدد ۱۰۰ دلاری تغییر می‌کند. کاغذ اسکناس فدرال رزرو یک-چهارم کتان و سه-چهارم نخ و حاوی نخ امینتی آبی و قرمز است.

راهنمای تشخیص دلار تقلبی

قیمت دلار بالا رفته و هم‌زمان محدودیت‌های قانونی برای خرید و فروش ارز در نظر گرفته‌اند. الان رسما خرید دلار، نگهداری آن و سرمایه‌گذاری روی دلار غیرقانونی به حساب می‌آید. با خزیدن دلالان به پستو و شکل‌گیری بازار زیرزمینی ارز، معلوم است که شیطان توی جلد بعضی‌ها می‌رود و وسوسه‌شان می‌کند تا با فروش دلار تقلبی دست به کلاهبرداری بزنند.

غیرقانونی بودن معاملات ارز در بازار زیرزمینی، به اندازه کافی هشدارآمیز است. با زبان بی‌زبانی خواسته‌اند بگویند خودتان را از خطر دور نگه دارید ولی کار است دیگر و پیش می‌آید. اگر مجبور شدید تن به خطر بزنید، لااقل چند نکته را درباره تشخیص دلار اصل از تقلبی بدانید. رونق بازار دلالی اسکناس آمریکایی و رواج معاملات در کوچه پس کوچه‌های شهر، می‌تواند باب میل کلاهبرداران باشد.

دلار به صورت هفت اسکناس یک، دو، پنج، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری چاپ می‌شود که همه‌شان دارای هفت فاکتور امنیتی هستند. اولین راه شناسایی دلار اصلی جنس کاغذ آن است. سه چهارم اسکناس‌های آمریکایی از کتان و یک چهارم آن از پارچه تشکیل می‌شود. کاغذ دلار دارای خطوط قرمز، آبی است که فیبرمانند به نظر می‌رسد.

دلار اصل دارای مهر وزارت خزانه‌داری آمریکا است که به شکل سبزرنگ در سمت راست اسکناس دیده می‌شود. فاکتور سوم، سطح برجسته دلار است که به راحتی از طریق لمس کردن می‌توان آن را تشخیص داد. مهر بانک مرکزی آمریکا مورد چهارم است که به رنگ مشکی و در سمت چپ دلار قرار دارد.

دلار اصل با پرتره خاص طراحی می‌شود؛ تصاویر چند شخصیت مشهور آمریکایی در آن قابل تشخیص است. از شماره سریال باید به عنوان ششمین فاکتور امنیتی تشخیص دلار اصل اشاره کرد. شماره سریال دلار متشکل از اعداد و حروف است که در صورت گرفتن اسکناس زیر نور به اشکال متفاوت نشان داده می‌شود.

هفتمین فاکتور امنیتی دلار نوار امنیتی سه بعدی است که روی آن قرار دارد و به رنگ آبی یا بنفش در اسکناس‌های ۱۰۰ دلاری به طور خاص دیده می‌شود. دلار سفید این مورد را ندارد و راحت‌تر جعل می‌شود اما چون دلان‌ها حرفه‌ای هستند و با سایر مشخصات می‌توانند اصالت دلار را تشخیص دهند، خرید دلار سفید با قیمت کمتر رسما بهانه‌جوی و نوعی زدن توی سر مال است.

راهنمای تشخیص اسکناس ۵۰ دلاری

دلار در قالب دو اسکناس ۵۰ دلاری هم رایج‌ است. اگر اسکناس اسکناس ۵۰ دلاری را برابر نور نگه دارید یک نخ امنیتی که به صورت عمودی در راست پرتره قرار دارد، دیده می‌شود. این نخ منقش به متن مخصوص و یک پرچم کوچک با الگویی است و باید از هر دو طرف اسکناس قابل مشاهده باشد.

اسکناس 50 دلار هنگام وقتی در معرض نور ماوراء بنفش، نوار آن به رنگ زرد تغییر می‌کند. همچنین با نگه‌داشتن اسکناس ۵۰ دلاری مقابل نور، تصویر کم‌رنگ یولیسیز سایمن گرانت، رئیس جمهور اسبق آمریکا در فضای خالی راست اسکناس نمایان می‌شود. اگر کمی اسکناس را کج کنید، رنگ عدد ۵۰ در گوشه پایین سمت راست از مسی به سبز تغییر می‌کند.

خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین