کدخبر : 19755 تاریخ انتشار :
A

گلایه عارف از دولت قبل: «تک‌نرخی کردن ارز» یعنی سلامت اقتصاد

گلایه عارف از دولت قبل: «تک‌نرخی کردن ارز» یعنی سلامت اقتصاد

معاون اول رییس‌جمهور گفت: امروز در دولتی بحث می‌کنیم که وفاق ملی برآمده از تفکر نامزد این جریان و ریشه در باورها، صداقت و اعتقادات ایشان دارد و اتفاقا جواب هم گرفتیم. امروز وفاق را در نهادهای مختلف حس می‌کنیم

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ محمدرضا عارف در نخستین همایش شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی کشور گفت: رئیس‌جمهور محترم بیشترین راهبرد را روی ناترازی‌ها و آموزش و پرورش گذاشته است. انتظار داشتم بنده را در این جلسه به چالش بکشانید. ناترازی گاز و برق را داریم و اکنون نوبت آب است. کل کشور در حوزه آب با بحران روبروست. ما و شما در این حوزه‌ها باید چه کنیم یا در حوزه ارز باید به مردم توضیح می‌دادید که چرا ناترازی و نوسانات در این بخش اتفاق افتاده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست ارزی دولت گفت: باید به جامعه جواب می‌دادید که نوسانات اخیر نرخ ارز به چه عللی اتفاق افتاد. تجربه موفقی را در دولت اصلاحات در تک‌نرخی کردن ارز داشتیم. «تک‌نرخی کردن ارز» یعنی سلامت اقتصاد و حذف رانت و همه مسائل حاشیه‌های آن.

عارف با تاکید بر اینکه نرخ ارز باید تک نرخی شود، متذکر شد: متاسفانه ارزی که معمولا به حساب مردم گذاشته می‌شود  به جز ارز کالاهای اساسی، ارز آزاد است. حالا اگر تولید و وارد کننده ارز دیگری گرفته باشند، مابه‌التفاوت آن به مردم پرداخت نمی‌شود. باید تجربه دولت اصلاحات که دو تا سه سال بعد از این دولت، در دولت بعد هم ادامه یافت بار دیگر به اجرا درآید. این سیاست باید به طور جد در دولت وفاق ملی دنبال می‌کند.

وی با وارد دانستن برخی اشکالات به این سیاست، گفت: شاید اشکالاتی از جمله مناسب نبودن زمان اجرا وارد باشد که قبول می‌کنیم اما راهبردمان درست بود. زمان و شرایط اجرای تک‌نرخی به دلیل در پیش بودن روزهای پایانی سال میلادی و افزایش سفرها موجب افزایش نرخ در بازار نیمایی و تاثیر آن بر بازار غیر رسمی ارز شد. این‌ها باید بحث شود. به جامعه اعتماد داریم. این مسائل باید بین نخبگان مطرح شود و از نخبگان خواهش می‌کنم به دولت کمک کنند. این دولت بارها و بارها گفته مبنای کارم «کارشناسی» است.

وی بیان کرد: دولت بارها و بارها گفته که کارشناسان و نخبگان باید نظرات‌شان را اعلام کنند، البته مبتنی بر پیش‌فرض‌ها و ورودی‌ها و فرضیه‌های اولیه. تحلیل‌ها مطرح می‌شود اما بدون توجه به شرایط و زمینه‌ها مطرح می‌شود.

عارف خواستار راهنمایی کارشناسان و نخبگان در حوزه آب شد و گفت: منابع زیرزمینی و سفره‌های زیرزمینی مشکل دارند و حتما مشکلات را حل می‌کنیم و مشکل آب به همراه آلودگی هوا و شرایط محیط زیست هم حل می‌شود. گام هایی برای رفع ناترازی گاز و برق برداشته شده است و قطعا برای رفع ناترازی آب هم گام‌های خوبی بر خواهیم داشت، شک نکنید.

معاون اول رئیس‌جمهور  تاکید کرد: به شما گفته شده مسائل را نباید رسانه‌ای کرد تا به نتیجه رسید اما شورای اطلاع‌رسانی باید روابطش را با وزرا، معاونان و مدیران کل بهبود دهند.

عارف توسعه مکران و جایابی برای پایتخت را مورد اشاره قرار داد و گفت: نگاه‌های متفاوتی به این دو مسئله است. یک نگاه می‌گوید هیچ راهی جز انتقال تهران نیست و نگاه دیگری هم می‌گوید همین شهر، جای مناسبی برای پایتخت است اما روزی باید برای این مسئله تصمیم‌گیری شود اما این اقدام با رضایت مردم باید انجام شود نه با یک بخشنامه دولتی.

معاون اول رئیس‌جمهور بر توجه عملیاتی به راهبردهای دولت تاکید کرد و گفت: هر تصمیم اقتصادی می‌گیرید یک پیوست برای عدالت اجتماعی و معیشت جامعه هم باید داشته باشد. هر تصمیمی می‌گیرید تاثیر اقتصادی دارد. تصمیمات‌تان نباید تورم‌زا باشد.

وی از کاهش تورم طی چند ماه گذشته خبر داد و گفت: رشد تورم به صورت تدریجی طی چند ماه گذشته کاهش یافته است. ما به هیچ وجه با تصمیمات تورم‌زا موافق نیستیم و اجازه انجام این تصمیمات را نمی‌دهیم.

منبع ايسنا
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین