رییس سازمان برنامه: نرخ ارز ترجیحی باید کم کم تک نرخی شود
رییس سازمان برنامه با بیان اینکه نرخ ارز ترجیحی با رشد ۷ برابری از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ رسیده است، اعلام کرد که این ارز باید کم کم تک نرخی شود.
رییس سازمان برنامه با بیان اینکه هر فعال اقتصادی باید میزان و جریان ارزی خود را به بانک مرکزی اعلام کند، گفت: نرخ ارز ترجیحی با رشد ۷ برابری از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ رسید و باید کم کم تک نرخی شود.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز در سی و یکمین همایش پولی و بانکی در بانک مرکزی با بیان اینکه در جریان امور کشور با وجود شهادت رئیس جمهور هستیم، اظهار کرد: در این مدت شاهد برگزاری دور جدید مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی بودیم که نشان میدهد با همه حوادث غمبار، برقراری امور کشور به صورت عادی ادامه دارد. در این حادثه ۷۰ هیأت خارجی برای عرض تسلیت آمدند که نشان از دیپلماسی عزت دارد.
وی به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: برنامه هفتم توسعه نظم قانونی مساعدی برای نظم و ثبات و کارآمدی فراهم کرد؛ این موارد در برنامه هفتم تصویب شد و در روزهای آینده قانون برنامه هفتم ابلاغ میشود.
به گفته منظور، هدفگذاری مهم در برنامه هفتم در نظر گرفته شده که نرخ تورم تک رقمی، رشد نقدینگی زیر ۱۴ درصد و نرخ کفایت سرمایه بانکها ۸ درصد شود. رسیدن به نرخ رشد ۸ درصد اقتصاد، در برنامه هفتم بانک توسعه جمهوری اسلامی توسط دولت ایجاد میشود. بانکهای توسعه بخشی هم ایجاد میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد سیاست ارزی هم گفت: در شرایطی که بانک مرکزی یک حساب ارزی خارجی در خارج ندارد، سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی است.
منظور، تصریح کرد: هر فعال اقتصادی باید میزان ارز و جریان ارزی خود را به بانک مرکزی اعلام کند. کسی نمیتواند بگوید ارز خودم هست، بله مال اوست ولی باید بانک مرکزی اطلاع داشته باشد. در همه جای دنیا یک دلار بدون اطلاع بانک مرکزی جا به جا نمیشود.
منظور گفت: نرخ ارز ترجیحی با افزایش ۷ برابری از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ رسید و باید کم کم تک نرخی شود. در این دولت از تنخواه بانک مرکزی استفاده نکردیم، نرخ تورم از ۴۳.۷ درصد به ۳۷ درصد رسیده است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: نرخ رشد اقتصادی بر اساس آمار مرکز آمار ایران در پایان سال قبل به ۵.۷ درصد رسید که به زودی اعلام میشود. همچنین تراز عملیاتی بودجه از ۴۲۰ همت منفی به ۲۰۰ همت کاهش یافت یعنی پول نفت را به هزینه جاری نبردیم.