معرفی 18 پیکاپ بازار داخلی؛ از پراید 151 تا فوتون و موسو
یکی از پیکاپهای پرطرفدار بازار کیامسی T9 است که توسط مدیرانخودرو عرضه شده است؛ قیمت این پیکاپ دو میلیارد و 170 میلیون تومان است
اگر قصد خرید یک پیکاپ صفرکیلومتر را دارید، با ما همراه باشید تا با تمام وانت پیکاپهای حال حاضر بازار به ترتیب قیمت آشنا شویم.
پراید وانت ۱۵۱
قیمت کارخانه: ۳۱۵ میلیون تومان
ارزانترین وانت حال حاضر بازار کشورمان، سایپا ۱۵۱ یا همان وانت پراید است. این خودرو با وجود تمام مشکلات و کاستیهایی که دارد و همینطور کیفیت بسیار پایین، به لطف توانایی حمل بازار مناسب نسبت به اندازهاش، ابعاد جمعوجور و هزینههای نگهداری پایین، با استقبال مناسبی از سوی کسبوکارهای کوچک مواجه شده است. وانت ۱۵۱ که ظرفیت بار ۵۰۰ کیلوگرمی دارد، از همان پیشرانهٔ ۱.۳ لیتری آشنای پراید استفاده میکند که ۷۳ اسب بخار قدرت و ۱۱۰ نیوتن متر گشتاور دارد.
آریسان ۲
قیمت کارخانه: ۴۲۱ میلیون تومان
اگر خواهان وانتی کمی راحتتر و توانمندتر از پراید ۱۵۱ باشید میتوانید با حدود صد میلیون تومان بیشتر سراغ آریسان ۲ بروید. این وانت قبلاً با پیشرانهٔ ارتقاءیافتهٔ پیکان و بهصورت دیفرانسیل عقب تولید میشد اما ازآنجاییکه با مشکلاتی مواجه بود، بعداً ایرانخودرو نسخهٔ جدید آن را با پیشرانهٔ ۱.۸ لیتری XU7P و بهصورت دیفرانسیل جلو عرضه کرد که آریسان ۲ نام گرفت. این مدل که مثل قبل بهصورت دوگانهسوز تولید میشود، ۹۷ اسب بخار قدرت و ظرفیت بار ۷۵۰ کیلوگرمی دارد.
وانت نیسان زامیاد
قیمت کارخانه: ۵۶۰ میلیون تومان
بدون شک مشهورترین و پراستفادهترین وانت در تاریخ کشورمان، وانت نیسان است که به نیسان آبی شهرت دارد. این وانت فرتوت با وجود مشکلات فراوان، همچنان بسیار پرطرفدار است و هیچ جایگزین مناسبی برای آن پیدا نمیشود. زامیاد همچنین قصد ندارد به ین زودیها دست از سر وانت نیسان بردارد زیرا بهتازگی نسخهٔ جدیدی از آن را با نام اکستند تولید کرده که کابین کمی جادارتر و راحتتری دارد. نیسان آبی با پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری چهار سیلندر ۹۴ اسب بخاری در نسخههای بنزینی و دوگانهسوز تولید میشود و ظرفیت حمل بار مجاز آن ۲ تن اعلام شده است.
پادرا پلاس
قیمت کارخانه: ۶۱۷ میلیون تومان
زامیاد تاکنون چند بار دست به بهروزرسانی وانت نیسان با استفاده از اتاق پیکاپهای شرکت چینی فودی زده که هیچکدام در بازار موفق عمل نکردهاند. آخرین تلاش زامیاد در این زمینه، پادرا پلاس است که در نیمهٔ دوم سال ۱۳۹۹ به بازار آمد. این خودرو درواقع همان وانت نیسان است که اتاق وانت چینی فودی لایون F16 به آن پیوند زده شده است! بنابراین، پادرا پلاس از همان قوای محرکهٔ وانت نیسان استفاده میکند ولی کابین راحتتر و امکانات بیشتری دارد. زامیاد همچنین نسخهٔ لانگ این وانت را هم تولید کرده که طول قسمت بار آن بیشتر است.
هیوسو T۲۰۵
قیمت کارخانه: ۶۱۹ میلیون تومان
هیوسو وانت ناشناختهای در بازار کشورمان است که چند سالی است بیسروصدا توسط شرکت خودروسازی یزد تولید میشود. این وانت که محصول شرکت بایک است، ظرفیت بار ۹۵۵ کیلوگرمی دارد. هیوسو T205 به یک پیشرانهٔ ۱.۳ لیتری چهار سیلندر بنزینی مجهز است که زیر صندلیها قرار دارد و ۹۳ اسب بخار قدرت و ۱۱۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
کارون
قیمت کارخانه: ۷۱۰ میلیون تومان
کارون هم یکی دیگر از پیکاپهایی است که بر اساس وانت نیسان شکل گرفته است. این خودرو در اصل نسخهٔ دو کابین پادرا پلاس محسوب میشود که همچنان از همان پیشرانهٔ قدیمی ۲.۴ لیتری نیسان استفاده میکند. کارون ظرفیت بار ۱۳۲۰ کیلوگرمی دارد و با پایان تولید وانت کارا بهمن، ارزانترین پیکاپ دو کابین بازار کشورمان محسوب میشود. بااینحال، کارون عرضهٔ بسیار محدودی دارد و حتی در سال ۱۴۰۳ شاهد فروش آن از سوی زامیاد نبودهایم تا تمام تلاشهای این شرکت برای بهروزرسانی وانت نیسان شکست بخورد.
فوتون واندر
قیمت کارخانه: نامشخص
واندر وانت جدیدی است که بهتازگی توسط زامیاد معرفی شده و قرار است جایگزینی شهری برای وانت نیسان باشد. واندر از یک پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری چهار سیلندر بنزینی استفاده میکند که ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۴۷ نیوتن متر گشتاور دارد. این خودرو که با عنوان مینی تراک معرفی شده، قرار است در نسخههای تک کابین و دو کابین تولید شود. ظرفیت بار واندر در نسخهٔ تک کابین ۱۳۵۰ کیلوگرم است. هنوز قیمت این مینی تراک اعلام نشده ولی زامیاد از قیمتی در حدود ۹۰۰ میلیون تومان برای نسخهٔ دو کابین آن خبر داده است.
کاپرا ۲
قیمت کارخانه: ۹۶۳ میلیون تومان
کاپرا یکی از وانتهای مونتاژی باسابقه در بازار کشورمان است که از سال ۱۳۸۹ توسط گروه بهمن تولید میشود. این پیکاپ که محصول شرکت چینی ZX Auto چین است، تاکنون دو فیسلیفت را در بازار کشورمان تجربه کرده که جدیدترین آن با نام کاپرا ۲ نیو در نمایشگاه مشهد ۱۴۰۲ رونمایی شد. این نسخه در بخش فنی تغییری را تجربه نکرده و همچنان با همان پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی تولید میشود که ۱۲۵ اسب بخار قدرت دارد و به یک گیربکس پنج سرعته دستی متصل میشود. گروه بهمن در سال جاری تاکنون اقدام به فروش کاپرا نکرده است.
زاگرس
قیمت کارخانه: ۱ میلیارد و ۱۹۵ میلیون تومان
زامیاد در سال ۱۴۰۱، مونتاژ یکی از پیکاپهای همکار قدیمی خود یعنی شرکت چینی فودی را با نام زاگرس آغاز کرد. فودی همان شرکتی است که زامیاد قبلاً از اتاق وانتهای آن برای پادرا و کارون استفاده کرده بود. زاگرس که در اصل فودی F22 نام دارد، از همان پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی کاپرا استفاده میکند که در اینجا ۱۳۱ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. زاگرس که ظرفیت بار ۷۵۰ کیلوگرمی دارد، عرضهٔ محدودی داشته و جایگاه چندانی در بازار پیکاپهای کشور پیدا نکرده است.
تیگارد L۷ پلاس
قیمت کارخانه: نامشخص
شرکت دیار خودرو که کار خود را با مونتاژ وانتهای گریت وال آغاز کرده بود، در نمایشگاه خودروی تهران ۱۴۰۲ با رونمایی از وانتی بنام L7 پلاس، از قصد خود برای حضور دوباره در بخش پیکاپهای بازار خبر داد. این پیکاپ که با برند تیگارد عرضه خواهد شد، درواقع محصول شرکت ZX Auto است و ترالورد نام دارد. L7 پلاس از یک پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی با ۱۵۰ اسب بخار قدرت در کنار گیربکس پنج سرعته دستی استفاده میکند. هنوز قیمت این پیکاپ اعلام نشده اما ازآنجاییکه تنفس طبیعی و گیربکس دستی است، انتظار میرود زیر ۱.۵ میلیارد تومان قیمت داشته باشد.
کیامسی T۸
قیمت کارخانه: ۱ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان
T8 که از سال ۱۳۹۹ در کشورمان حضور دارد، یکی از پرفروشترین پیکاپهای چینی بازار محسوب میشود. این پیکاپ ساخت جک است ولی به خاطر مسائل مربوط به تحریمها، در ایران با برند کیامسی عرضه میشود. T8 به یک موتور ۲ لیتری چهار سیلندر توربو مجهز است که ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی این موتور توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی به هر چهارچرخ منتقل میشود. ظرفیت بار این پیکاپ ۸۴۰ کیلوگرم اعلام شده است.
مکث کلوت اتوماتیک
قیمت کارخانه: ۱ میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان
مکث موتور که برندی متعلق به گروه ماموت است، در سال ۱۴۰۰ مونتاژ پیکاپ چینی دایون V5 را با نام کلوت آغاز کرد. این پیکاپ اساساً همان فودی F22 است که توسط شرکت دایون هم تولید میشود. مکث موتور ابتدا تولید کلوت را با گیربکس شش سرعتهٔ دستی آغاز کرد ولی از اواسط سال ۱۴۰۱ تولید نسخهٔ اتوماتیک هم آغاز شد و در حال حاضر فقط نسخهٔ اتوماتیک را عرضه میکند. هردو نسخهٔ کلوت از یک پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری چهار سیلندر توربو استفاده میکنند که ۲۱۵ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور دارد.
آمیکو آسنا توربو
قیمت کارخانه: ۱ میلیارد و ۸۴۴ میلیون تومان
شرکت ارس خودرو که با برند آمیکو شناخته میشود، در سال ۱۳۹۷ عرضهٔ پیکاپ N2 ساخت شرکت چینی هوانگای را با نام آسنا آغاز کرد. آمیکو ابتدا آسنا را با پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس پنج سرعتهٔ دستی به بازار فرستاد و سپس در سال ۱۴۰۰ تولید نسخهٔ اتوماتیک را با پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری توربو با ۲۱۸ اسب بخار قدرت آغاز کرد. در پاییز ۱۴۰۱ نیز آسنا با همین موتور توربو ولی با گیربکس شش سرعتهٔ دستی معرفی شد. در حال حاضر، پیکاپ آمیکو فقط در نسخهٔ توربوشارژ دستی عرضه میشود.
فوتون تونلند دیزلی
قیمت کارخانه: ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان
ایرانخودرو دیزل در سال ۱۳۹۳ مونتاژ پیکاپ فوتون تونلند را در نسخههای بنزینی و دیزلی آغاز کرد. در اواخر سال ۱۳۹۹ نیز این شرکت نسخهٔ فیسلیفت تونلند را روی خط تولید برد که در طراحی دستخوش تغییراتی شده است. در حال حاضر، این پیکاپ فقط با پیشرانهٔ دیزلی تولید میشود. زیر کاپوت فوتون تونلند یک پیشرانهٔ ۲.۸ لیتری چهار سیلندر توربودیزل ساخت کامینز قرار دارد که ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۳۶۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس شش سرعته دستی صورت میگیرد.
کیامسی T۹
قیمت کارخانه: ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان
پس از موفقیت پیکاپ T8 در بازار، کرمان موتور مدل جدید T9 را در نمایشگاه خودروی تهران ۱۴۰۲ رونمایی کرد. این پیکاپ اساساً یک فیسلیفت بزرگ روی T8 محسوب میشود و تغییرات زیادی را در طراحی جلو و داخل به همراه داشته است. T9 به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر توربو GDI مجهز است که ۲۲۱ اسب بخار قدرت و ۳۹۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این پیکاپ جدید علاوه بر قدرت بیشتر نسبت به T8، یک برتری مهم دیگر هم دارد که بهرهمندی از گیربکس هشت سرعته اتوماتیک است.
فوتون تونلند G۷
قیمت کارخانه: ۲ میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان
پس از گذشت هشت سال از مونتاژ پیکاپ فوتون تونلند، ایرانخودرو دیزل در پاییز ۱۴۰۱ از نسل دوم این پیکاپ چینی برای مونتاژ رونمایی کرد. این نسل که با نام G7 شناخته میشود، از قوای محرکهٔ کاملاً متفاوتی نسبت به نسل قبلی بهره میبرد که شامل یک پیشرانهٔ ۲ لیتری بنزینی توربو GDI با ۲۳۸ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نئون متر گشتاور به همراه یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک ZF میشود. این در حالی است که نسل قبلی تونلند در کشورمان فقط با گیربکس دستی عرضه شد.
بهمن G۹
قیمت کارخانه: ۲ میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان
این پیکاپ که مثل کاپرا محصول شرکت ZX Auto است، اولین پیکاپ فول سایز چینی محسوب میشود و ابعاد بزرگتری نسبت به دیگر پیکاپهای چینی بازار کشورمان دارد. G9 اولین بار در نمایشگاه خودروی اصفهان ۱۴۰۱ رونمایی شد و حدود یک سال بعد سرانجام به بازار آمد. G9 به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری بنزینی توربو GDI مجهز است که ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن متر گشتاور را به یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک ساخت ZF تحویل میدهد. ظرفیت بار این پیکاپ ۵۰۰ کیلوگرم اعلام شده است.
سانگیانگ موسو گرند خان
قیمت کارخانه: ۲ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان
موسو گرند خان گرانترین و جدیدترین پیکاپ بازار کشورمان محسوب میشود. این پیکاپ که ساخت شرکت کرهای سانگیانگ، یا آنطور که با نام جدیدش شناخته میشود، KGM است و توسط شرکت ایلیا در کشورمان عرضه میشود. موسو گرند خان از یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر بنزینی توربو GDI با ۲۲۵ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور همراه با یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک ساخته آیسین استفاده میکند. این پیکاپ کرهای در دو تیپ با نامهای صحرا و سیگنیچر عرضه میشود که تفاوت آنها در سطح امکانات است. تیپ سیگنیچر گرانتر و مجهزتر است و ۳ میلیارد ۱۹۰ میلیون تومان قیمت دارد.