کدخبر : 20853 تاریخ انتشار :
A

10 خودرو معرفو که آبروی برندشان را بردند‌

10 خودرو معرفو که آبروی برندشان را بردند‌

در این مطلب به معرفی 10 خودرو 2024 می‌پردازیم که آمار فروش خوبی به جا نگذاشته‌اند

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ با مقایسه مجموع خودروهای آماده فروش با نمونه‌های به فروش رسیده در ۴۵ روزه منتهی به دوم ژانویه ۲۰۲۵، این لیست میزان توقف هر خودرو در نمایندگی برای یافتن یک خریدار جدید را نشان می‌دهد.

۱۰ خودرویی که در ادامه خواهید دید با بی‌مهری خریداران مواجه شده‌اند و مدت زیادی را در انبار نمایندگی‌ها منتظر یافتن یک خریدار جدید مانده‌اند.

مینی کوپر هاردتاپ

مدت انتظار برای فروش: ۲۲۴ روز

نسل جدید کوپر به تازگی معرفی شده و از استایل مدرن‌تر و پیشرانه ۴ سیلندر ۲۰۱ اسب بخار استاندارد سود می‌برد؛ اما به نظر نمی‌رسد که این نسل تازه‌نفس خیلی باب میل خریداران باشد چراکه ۲۲۴ روز طول کشیده تا این خودرو از نمایندگی به یک خانه جدید نقل‌مکان کند. البته بدفروش بودن کوپر جای تعجبی ندارد زیرا آمریکایی‌ها هرگز طرفدار خودروهای کوچک نبوده‌اند. مینی هم هرگز به آمار فروش بالایی دست نیافته است. از طرف دیگر خریداران می‌توانند با ۳۲ هزار دلار پرداختی به این خودرو گزینه‌های بزرگ‌تر و جادارتری همچون تویوتا راو ۴ یا کیا اسپرتیج بخرند.

آئودی A۷

مدت انتظار برای فروش: ۲۲۵ روز

نسل فعلی آئودی A۷ از مدل ۲۰۱۹ تاکنون در بازار حضور دارد و بنابراین یکی از قدیمی‌ترین خودروهای کلاس خود محسوب می‌شود. نسل جدید این خودرو امسال رونمایی خواهد شد و قبلاً پروتوتایپ های آن رویت شده‌اند. ترکیب سن بالا و رونمایی قریب‌الوقوع از نسل جدید باعث شده‌اند خریداران منتظر بمانند و به همین خاطر ۲۲۵ روز طول کشیده تا A۷ به فروش برسد. البته با معرفی نسل جدید، در نام‌گذاری A۷ هم تغییراتی رخ خواهد داد به گونه‌ای که این خودرو جانشین A۶ سدان خواهد بود. اعداد زوج برای مدل‌های برقی و اعداد فرد هم برای خودروهای درون‌سوز بکار خواهند رفت.

لندرور دیسکاوری

مدت انتظار برای فروش: ۲۳۲ روز

با اینکه لندرور دیفندر و رنجرور تقاضای بالایی دارند اما دیسکاوری از این ویژگی بی‌بهره بوده است. همیشه تفاوت‌های کلیدی بین دیفندر و دیسکاوری وجود داشته به گونه‌ای اولی روی توانایی‌های آفرود سنتی تمرکز کرده اما دیسکاوری سواری راحت‌تر و خانوادگی را ارائه نموده است؛ اما عرضه نسل جدید دیفندر باعث شد این مرزبندی تا حدی محو شود و حالا دو خودرو از پلتفرمی مشترک استفاده می‌کنند. سواری دیفندر جدید نسبت به نسل‌های قبل بسیار بهتر شده و به همین خاطر محبوبیت دیسکاوری افت کرده است. به‌طور متوسط ۲۳۲ روز طول می‌کشد تا دیسکاوری نمایندگی را ترک کند. البته نیمه پر لیوان هم توانایی خریداران در چانه زدن برای گرفتن تخفیف‌های قابل‌توجه است.

نیسان Z

مدت انتظار برای فروش: ۲۳۳ روز

برای اولین بار از زمان عرضه تاکنون، نیسان Z پرفروش‌تر از تویوتا سوپرا ظاهر شده است. در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳ هزار دستگاه Z به فروش رسیده هرچند موجودی انبارهای نیسان همچنان بالاست. در ابتدای عرضه نسل جدید Z، برخی نمایندگی‌ها قیمت پیشنهادی نیسان را بسیار بالاتر بردند و حتی یک نمایندگی در سال ۲۰۲۲ این خودرو را ۷۳ هزار دلار گران‌تر از قیمت نیسان عرضه کرد. طمع‌کاری نمایندگی‌ها در درازمدت کار دستشان داد و حالا که هیجان اولیه معرفی Z جدید فروکش کرده است شاهد دپوی این خودرو در نمایندگی‌های نیسان هستیم. حتی عرضه Z نیسمو نیز برای تشویق خریداران کافی نبوده و نیسان Z جزو بدفروش ترین خودروهای سال ۲۰۲۴ بوده است.

جگوار اف پیس

مدت انتظار برای فروش: ۲۴۱ روز

جگوار در چند ماه اخیر سخت مشغول احیای خود بوده است. البته با رونمایی از کانسپت جنجال‌برانگیز تایپ ۰۰، این شرکت کاملاً در معرض توجه قرار گرفت. شاید ری برندینگ جگوار در بین عموم مردم کاملاً مؤثر واقع شده باشد اما کمکی به فروش محصولات فعلی نمی‌کند. اف پیس یکی از چندین خودروی قدیمی جگوار است که مشتری چندانی ندارد و برای فروش آن ۲۴۱ روز زمان لازم است. آنچه خریداران را از این خودرو دور می‌کند شهرت بد جگوار در زمینه قابلیت اطمینان، ساختار قدیمی و همچنین تغییر و تحولات آتی این شرکت است. همچنین بسیاری از خریداران اصلاً فراموش کرده‌اند که اف پیس وجود دارد. نمایندگی‌های جگوار هم‌اکنون وظیفه خالی کردن انبارها را بر عهده دارند تا فرایند احیای این شرکت پیش برود.

جگوار XF

مدت انتظار برای فروش: ۲۸۰ روز

فروش اف پیس کار دشواری است اما نمایندگی‌ها مأموریت دشوارتری در فروش XF دارند. آخرین نمونه این خودرو اواسط سال ۲۰۲۴ از خط تولید خارج شد اما با وجود اینکه بیش از ۶ ماه از عدم عرضه این خودرو می‌گذرد اما همچنان برای فروش مدل‌های باقی مانده باید ۲۸۰ روز زمان صرف کرد. در سال‌های اخیر طرفداران شاسی بلندها بیشتر از سدان بوده و XF هم در برابر رقبای مطرح خود حرفی برای گفتن ندارد. به جرات می‌توان گفت این خودرو نیز همانند اف پیس فراموش شده است.

آلفارومئو جیولیا

مدت انتظار برای فروش: ۲۸۵ روز

استلانتیس سال خوبی را پشت سر نگذاشته است. تمرکز روی سوددهی کوتاه‌مدت در سال‌های قبل جواب داد اما از آنجایی که صنعت خودرو توانست خود را با مشکلات زنجیره تأمین وفق دهد بنابراین خریداران از برندهای زیرمجموعه استلانتیس دور شدند. کارلوس تاوارس مدیرعامل این خودروساز در دسامبر ۲۰۲۴ صندلی خود را ترک کرد هرچند قبل از این کار موجودی انبارهای استلانتیس در آمریکا به رکورد جدیدی رسید. یکی از مشکل‌سازترین خودروهای این غول خودروسازی آلفارومئو جیولیا است که فروش هر مدل از آن ۲۸۵ روز طول می‌کشد. جیولیا در سال ۲۰۱۷ عرضه شده و از نظر فروش هرگز عملکرد خوبی نداشته است. یکی از دلایل افت فروش جیولیا را می‌توان عدم استقبال کلی از سدان ها دانست. همچنین مشکلات قابلیت اطمینان جیولیا و وجود رقبای مطرح نیز باعث شده‌اند خریدار چندانی برای این سدان ایتالیایی وجود نداشته باشد.

کرایسلر وویاجر

مدت انتظار برای فروش: ۳۰۰ روز

یکی دیگر از بدفروش ترین خودروهای ۲۰۲۴ به استلانتیس تعلق دارد. کرایسلر وویاجر در سال جدید بازگشته تا جانشین ارزان‌تر پاسیفیکا باشد. قیمت این خودرو از حدود ۴۰ هزار دلار شروع می‌شود و پیشرانه ۶ سیلندر ۳.۶ لیتری پنتاستار استاندارد در آن وجود دارد. وویاجر علیرغم شایستگی‌های نسبی خود طرفدار چندانی ندارد و ۳۰۰ روز در نمایندگی باقی مانده است. با اینکه کلاس خودروهای مینی ون دیگر به اندازه قبل محبوب نیست اما پاسیفیکا فروش خوبی را تجربه می‌کند و در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه از آن فروخته شده است. فروش وویاجر در سال قبل ۱۲,۰۳۳ دستگاه بوده هرچند باید دانست این خودرو فقط در بخش محدودی از سال ۲۰۲۴ در دسترس قرار داشته و برای مقایسه منصفانه بهتر است آمار فروش سه‌ماهه آخر پارسال دو خودرو را مقایسه کنیم. در این بازه زمانی پاسیفیکا فروش بیش از ۲۵ هزار دستگاهی داشته اما وویاجر فقط به خانه ۱۲۶۶ نفر راه یافته است.

آئودی A۳

مدت انتظار برای فروش: ۴۶۸ روز

A۳ در اروپا یکی از موفق‌ترین محصولات آئودی است اما در آمریکا طرفداری ندارد. نمایندگی‌ها تا انتهای سال ۲۰۲۴ شاهد حضور حدود ۴۷۰ روزه این خودرو در انبارهای خود بوده‌اند. جدیدترین نسل A۳ به عنوان مدل ۲۰۲۲ راهی بازار آمریکا شده تا به عنوان یکی از دو محصول پایه ارباب حلقه‌ها انجام‌وظیفه کند. فروش Q۳ کراس اور در سال قبل بیش از ۲۰ هزار دستگاه بوده اما فروش ترکیبی A۳ و S۳ به ۸۵۰۰ دستگاه هم نرسیده است. ماندن ۴۶۸ روز یک خودرو در انبار وضعیت بسیار وخیمی را نشان می‌دهد اما بی‌سابقه نیست. در سال ۲۰۲۳ بود که دوج هورنت رکورد ۵۱۷ روز ماندن در انبار را ثبت کرد هرچند از آن زمان تاکنون وضعیت این خودرو بهتر شده و دیگر در لیست بدفروش ترین خودروها دیده نمی‌شود. البته حالا محصول دیگری از دوج جای هورنت را گرفته است.

دوج چارجر

مدت انتظار برای فروش: ۱۷۵۵ روز

نهایتاً به خودرویی می‌رسیم که بر اساس داده‌های فروش ۴۵ روزه بیشترین موجودی انبار فروخته نشده را به خود اختصاص داده است. دوج چارجر برقی با ۱۷۵۵ روز اتراق در انبار این رکورد را به نام خود ثبت کرده هرچند باید به این نکته مهم اشاره کنیم که تحویل چارجر بدون آلایندگی به مشتریان به تازگی آغاز شده و بنابراین اگرچه به‌صورت رسمی از ۴۵ روز گذشته در دسترس بوده اما ضرورتا نشان دهنده تقاضای کلی برای این خودرو نبوده است. البته بدون این آمار هم اوضاع دوج خوب به نظر نمی‌رسد زیرا خودروهای زیادی در نمایندگی‌ها خاک می‌خورند و ظاهراً عدم توازن جدی بین پیش‌بینی‌های فروش و تقاضای واقعی وجود دارد. همچنین گزارش موردبحث به خوبی نشان می‌دهد که چرا دوج برای بازگرداندن چارجر ۶ سیلندر به بازار عجله دارد. نکته دیگر اینکه چارجر دیتونا تنها خودروی لیست بدفروش ترین خودروهای ۲۰۲۴ است و اگر خریداران به آن روی خوش نشان ندهند دوج مشکلات قابل‌توجهی خواهد داشت.

منبع پدال
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین