از مزدا گدا تا بنز تانک؛ لقب خودروها در ایران را بشناسید

برخی از خودروها با لقبهای عجیبی در میان مردم معروف شده است
به گزارش قیمت ۳۶۰؛ یکی از خصلت های مردم عزیز ایران لقب دادن به هر چیزی است که قابلیت برچسب زدن بر روی آن وجود داد. تقریبا می توان گفت بیشتر خودرو ها در ایران با توجه به نظر هر شخصی دارای لقبی خوب یا بد است. در بین این الفازی که به خودرو های مختلف نسبت داده می شود، چندن لقب بیشتر از همه شناخته شده است که ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
مزدا ۳۲۳ لقب: گدا
خودرو سازان ژاپنی همیشه به استهلاک پایین و بازدهی بالا معروف بوده اند. مزدا نیز یکی از خودرو سازان ژاپنی است که در این زمینه سابقه طولانی و خوبی دارد. مزدا ۳۲۳ از معروف ترین سدان های کمپانی مزدا بوده که در ایران نیز مونتاژ شد. این خودرو به واسته مهندسی ژاپنی خود توانست لقب مزدا گدا را دریافت کند. به دلیل خراب نشدن و قیمت قطعات پایین این خودرو لقب گدا به طور فراگیری به این خودرو نسبت داده شد.
لندکروزر سری ۶۰ لقب: فرمانده
در ده ۶۰ و در بحبوحه جنگ ایران و عراق سازمان رزم ایران با مشکل خودروی لجستیک مواجه شد. پس از کش قوس های فراوان و نظر خواهی از مهندسان پیشنهاد خرید از کمپانی تویوتا را به فرماندهان داده شد. در این بین سری ۶۰ به عنوان خودرو حمل نفر و آمبولانس انتخاب شد. این خودرو در طول جنگ خدمات بسیاری را برای سازمان رزم ایران انجام داد.
لندکروزر سری ۷۰ لقب: سردار/ میگ
از محبوب ترین و پرافتخار ترین خودرو ها در خاورمیانه لندکروزر سری ۷۰ است. سری ۷۰ در ایران به دو اسم شناخته می شود. سردار به معنای فرمانده رده بالا بوده که بزرگ بودن جایگاه این خودرو در دل مخاطب را نشان می دهد. البته نام میگ نیز برای این خودرو بکار می رود که به دلیل شباهت این خودرو و میگ ۲۵ شوروی، این لقب به تویوتا سری ۷۰ رسیده است.
لندکروزر سری ۸۰ لقب: لیلا علوی
لندکروزر سری ۸۰ اولین سری از لندکروزر که طعم بوی از یک شاسی بلند خانوادگی را در بین سری لندکروزر پیدا کرد. این سری لندکروزر نسبت به سری های قبلی تغییراتی در بحث ظاهری، فنی و آپشنی داشت که آن را بیشتر تبدیل به خودرو خانوادگی یا تشریفات کرد. در کشور های عربی به سری ۸۰ لقب لیلا علوی خواننده مصری داده شد. در ذهن افرادی که این لقب را به سری ۸۰ دادند این خودرو، لیلا علوی را در ذهن آنان تداعی می کرد. در ایران نیز به تبع اسم لیلا علوی کم کم بر سر زبان ها افتاد.
لندکروزر سری ۱۰۰ لقب: مونیکا
کمتر ماشین بازی است که از تویوتا لندکروزر اتاق ۱۰۰ خوشش نیاید و این خودرو را به عنوان یک اسطوره در تاریخچه تویوتا نشناسد. اتاق ۱۰۰ به دلیل طراحی زیبا، هماهنگ و پخته اش به مونیکا شناخته می شود. بسیاری براین باور اند اسم مونیکا تداعی کننده بازیگر و مدل مونیکا بلوچی است.
بنز W۱۱۴/۱۱۵ لقب: بنز معماری
معماران را می توان یکی از خوش سلیقه ترین افراد جامعه خواند که با علم و دانشی که دارند حساسیت هایی در خرید یا انتخاب محصولات بکار می برند. حساسیت این افراد در باعث می شود که انتخاب های دقیقی صورت گیرد. در سال های ده ۴۰ شمسی معماران ایرانی که جزئی از قشر مرفه جامعه نیز بودند خرید خودروی بنز W114/115 را در ایران ترند کردند. همین موضوع باعث شد بنز های W114 و W115 لقب بنز معماری را دنبال خود بکشند.
بنز E کلاس W۱۲۳ لقب: دانشجویی
یک نسل بعد تر از بنز معماری بنز W123 به بازار معرفی شد. در آن دوران ایران به برخی از دانشجویان کوپن واردات خودرو داده می شد. انتخاب تعداد زیادی از دانشجویان آن زمان مرسدس بنز E کلاس W123 بود و تعداد بالایی از دانشجویان این خودرو را به ایران وارد کردند. اسم بنز دانشجویی از همین موضوع نشات گرفته است.
بنز W۱۴۰ لقب: تانک
اوج هنر مرسدس بنز در خودرو های اس کلاس آن به کار می رود. اس کلاس ها در طول تاریخ خود همیشه انقلاب هایی را در صنعت خودرو به راه انداخته اند که انقلابی ترین آن ها را می توان W140 خواند. W140 در زمان معرفی توانست نظر بسیاری از افراد را به دلیل زبان طراحی بسیار پخته و آپشن های خاص برای ده ها تبدیل به استوره ای به یاد ماندنی شود. در ایران از پایه ترین تا فول ترین نسخه های این خودرو وارد شد که در نهایت لقب تانک برای آن برگزیده شد.
رایج ترین القاب خودرو ها در خارج از ایران
Audi RS۶ Avant لقب: هیولای خانوادگی
Audi RS6 Avant استیشن خانوادگی که در ظاهر خیلی معقول و کاربردی است، ولی موتور V8 توربوشارژ آن می تواند صفر تا صد را زیر ۴ ثانیه طی کند. به همین دلیل لقب “هیولای خانوادگی” برای آن جای افتاده است.
BMW M۵ لقب: قاتل آرام
BMW M5 در نگاه اول مثل یک سدان لوکس و آرام به نظر می رسد؛ ولی زیر کاپوت آن موتور قدرتمند خوابیده است که می تواند با سوپراسپرت ها رقابت کند. به خاطر همین تضاد بین ظاهر شیک و قدرت پنهان، لقب “قاتل آرام” برای این خودرو جا افتاده است.
Mazda MX-۵ Miata لقب: استاد پیچ ها
Miata با وزن سبک، هندلینگ فوق العاده دقیق، و تعادل بی نظیر، در بین علاقه مندان به رانندگی لذت بخش به عنوان “استاد پیچ ها” شناخته می شود. این خودرو قدرت خیلی بالایی ندارد، اما سبک طراحی آن باعث شده در مسیرهای پرپیچ وخم مثل یک خودروی مسابقه ای عمل کند. از نظر فلسفه طراحی، Miata نماد سادگی و خلوص رانندگی اسپرت است.