کدخبر : 2414 تاریخ انتشار :
A

مقایسه گلکسی A55 با گلکسی S23 FE؛ رقابت برابر؟

مقایسه گلکسی A55 با گلکسی S23 FE؛ رقابت برابر؟

آیا گلکسی A55 در برابر گلکسی S23 FE، قاتل پرچمدار سامسونگ، شانسی برای عرض اندام دارد؟

قیمت ۳۶۰- گلکسی A۵۵، بهترین گوشی میان رده ۲۰۲۴ سامسونگ، در حالی پا به میدان گذاشت که سخت‌افزاری جدید را در کالبدی آشنا یدک می‌کشد؛ ویژگی‌هایی که این گوشی را وارد رقابت با هم‌رده‌های قدرتمندی در سایر برندها می‌کنند.

گلکسی A۵۵ برای فروش مناسب نه‌تنها باید با نمایندگان شیائومی و سایر شرکت‌های چینی رقابت کند، بلکه گلکسی S۲۳ FE را نیز دربرابر خود می‌بیند؛ فن ادیشن جذاب سامسونگ که نمی‌شود بی‌خیال رقابت دیدنی‌اش با گلکسی A۵۵ شویم.

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی A۵۵، طراحی نسل قبل را با یک‌سری تغییرات تکرار می‌کند. بخش جلو و پشت بدنه در A۵۵ به ترتیب با پوششی از گوریلا گلس ویکتوس و گوریلا گلس (نسخه‌ی نامشخص) محافظت می‌شوند و این گوشی در مقایسه با A۵۴، به پوششی مقاوم‌تر در این بخش‌ها مجهز شد. گلکسی A۵۵ برخلاف نسل قبل فریم فلزی دارد.

گوشی گلکسی A55 5G سامسونگ پنل پشتی رنگ مشکی، آبی، صورتی و زرد

سامسونگ در گلکسی A۵۵ از طراحی جدیدی با نام تجاری Key Island استفاده کرده است؛ سبکی خاص که در سه گوشی گلکسی A۱۵ و گلکسی A۲۵ و گلکسی A۳۵ نیز به کار رفته و به لطف آن، فریم میان‌رده‌های جدید طراحی تخت دارد و در بخش نزدیک دکمه‌های تنظیم صدا و پاور، برجسته است.

گلکسی A۵۵ نسبت به نسل گذشته‌ی خود کمی کشیده‌تر، عریض‌تر و البته حدود ۱۱ گرم سنگین‌تر است؛ اما همچنان مانند گلکسی A۵۴ از گواهی IP۶۷ پشتیبانی می‌کند و علاوه بر مقاومت در برابر گردوغبار و خاک، تا ۳۰ دقیقه در عمق یک متری آب دوام می‌آورد.

در آن‌سوی میدان، گلکسی S۲۳ FE به‌عنوان قاتل پرچمدار سامسونگ قرار دارد؛ گوشی جذابی که شبیه به پرچمداران ۲۰۲۳ کره‌ای‌ها یعنی گلکسی S۲۳ و گلکسی S۲۳ پلاس به نظر می‌رسد.

بخش جلو و پشت بدنه در گلکسی S۲۳ FE همانند گلکسی A۵۵ با پوشش شیشه‌ای محافظت می‌شود؛ اما به‌جای گوریلا گلس ویکتوس، گلکسی S۲۳ FE از گوریلا گلس ۵ بهره می‌برد که در مقایسه با پوشش A۵۵، قدیمی‌تر است و مقاومت کمتری در برابر ضربه و خط‌وخش دارد.

گلکسی S۲۳ FE، کمی کوتاه‌تر و البته، کم‌عرض‌تر از نماینده‌ی جدید میان‌رده‌های سامسونگ است و با اختلاف بسیار جزئی در وزن، برچسب گوشی سبک‌تر را در این مقایسه دریافت می‌کند.

شبه‌پرچمدار جذاب سامسونگ از گواهی محافظتی بهتری نسبت به گلکسی A۵۵ بهره می‌برد و علاوه بر مقاومت در مقابل خاک و گردوغبار، قادر به حفظ کارایی خود در عمق ۱٫۵ متری آب به مدت ۳۰ دقیقه است.

گلکسی A۵۵ در رنگ‌های یاسی، آبی روشن، لیمویی و سرمه‌ای تیره عرضه می‌شود؛ در مقابل، رنگ‌بندی‌های گلکسی S۲۳ FE شامل گزینه‌های سبز نعنایی، کرم، بنفش، خاکستری تیره، آبی و نارنجی می‌شود که از نظر من، تنوع بهتر و رنگ‌های جذاب‌تری در مقایسه با A۵۵ دارد.

نمایشگر

گلکسی A۵۵ مجهز به نمایشگر ۶٫۶ اینچی از نوع اولد (با نام تجاری Super AMOLED) است که مانند نسل قبلی، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد و می‌تواند تصاویر را با وضوح ۲٬۳۴۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل نمایش دهد. این نمایشگر، با اختلاف ۰٫۲ اینچ بزرگ‌تر از نسل قبلی است؛ اما در سایر خصوصیات از جمله حداکثر روشنایی ۱٬۰۰۰ نیتی، تفاوتی با A۵۴ ندارد.

عدد مورد ادعای سامسونگ برای روشنایی خودکار این نمایشگر در بررسی گلکسی A۵۴ توسط زومیت آزمایش گذاشته شد و تست‌های ما عدد ۱٬۳۰۰ نیت را ثبت کردند؛ نتیجه‌ای که احتمالاً گلکسی A۵۵ نیز به سطحی مشابه آن می‌رسد و عملکردی بهتر از ادعای سامسونگ دارد.

 

رقیب گلکسی A۵۵، از نمایشگری با شرایطی کمی متفاوت استفاده می‌کند. صفحه‌نمایش ۶٫۴ اینچی گلکسی اس ۲۳ اف ای، از نوع اولد (با نام تجاری Dynamic AMOLED ۲X) با وضوح ۲٬۳۴۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل است. این نمایشگر، از دو نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند و به حداکثر روشنایی خودکار ۱٬۳۱۵ نیت دست می‌یابد.

باتوجه‌به اینکه هنوز به گلکسی A۵۵ دسترسی نداریم، اگر نمایشگر نسل گذشته‌ی این میان‌رده را به‌عنوان معیار سنجش عملکرد این گوشی در نظر بگیریم، به نتیجه‌ی تقریباً مشابه با کارایی نمایشگر S۲۳ FE می‌رسیم.

این نتیجه‌ بیانگر عملکرد بسیار خوب هر دو نمایشگر در دقت رنگ و پوشش‌دهی تقریباً عالی هر دو فضای رنگی sRGB و DCI-P۳ با پروفایل‌های Vivid و Natural است و امیدواریم که گلسی A۵۵ نیز به نتیجه‌ای مشابه یا بهتر از نسل قبلی دست یابد.

دوربین

سامسونگ در گلکسی A۵۵ از همان پیکربندی دوربین‌های نسل گذشته استفاده کرد. ترکیب سه دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی، فوق‌ عریض ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی در کنار یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی که حتی در مشخصاتی مانند اندازه‌ی سنسور، قابلیت‌های عکاسی مانند فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزش‌گیر اپیتکال تصویر، گشودگی دیافراگم و سایز پیسکل نیز با چشم‌پوشی از دو اختلاف جزئی، با گلکسی A۵۴ مو نمی‌زنند.

سمت چپ پنل پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A55

گلکسی S۲۳ FE از حضور دوربین ماکرو در پیکربندی خود محروم است؛ اما در عوض از دوربین کارآمدتر تله‌فوتو استفاده می‌کند. مجموعه‌دوربین‌های پشتی این گوشی، شامل سه دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی، فوق‌ عریض ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی است که در کنار دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی، یاری‌دهنده‌ی کاربر برای عکاسی و فیلم‌برداری هستند.

کارشناسان زومیت در بررسی گلکسی S۲۳ FE عملکرد دوربین‌های این شبه‌پرچمدار سامسونگ را در عکاسی روز و شب و عکاسی پرتره و سلفی، بسیار بهتر از گلکسی S۲۱ FE ارزیابی کردند؛ عملکردی که با ثبت تصاویر پرجزئیات، گستره‌ی دینامیکی بالا، توانایی حفظ تعادل نور در تفکیک مناطق تیره و روشن و نوردهی تصاویر توسط دوربین‌های S۲۳ FE سنجیده شد و اگر از اشباع رنگ و سافت‌شدن بافت‌ها در برخی تصاویر چشم‌پوشی کنیم، می‌توانیم آن را با ارفاق در حد دوربین‌ پرچمدارها در نظر بگیریم.

عملکرد خوب دوربین‌های گلکسی A۵۴ و تشابه مشخصات آن با دوربین‌های گلکسی S۲۳ FE از جمله گشودگی دیافراگم و وضوح کاملاً برابر در دوربین‌های اصلی و فوق‌ عریض که در دوربین سلفی، صرفاً به گشودگی دیافراگم یکسان محدود می‌شود، ما را به عملکردی مشابه در دوربین‌های گلکسی A۵۵ امیدوار می‌کند.

 

البته این نکته که S۲۳ FE به‌جای دوربین ماکرو نه‌چندان کارآمد A۵۵، از یک لنز تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال سه برابری استفاده می‌کند و قابلیت فیلم‌برداری با حداکثر وضوح ۸K دارد، جایگاه بالاتر در بخش دوربین را حداقل تا حدی به قاتل پرچمدار سامسونگ می‌دهد نه میان‌رده‌ی جدید این برند؛ جایگاه پایین‌تری که احتمال می‌دهیم گلکسی A۵۵ پس از بررسی دقیق کارایی دوربین‌هایش در آنجا قرار نگیرد یا حداقل، اختلاف عملکردش با دوربین‌های گلکسی S۲۳ FE چندان زیاد نباشد.

سخت‌افزار و پردازنده

نماینده‌ی جدید میان‌رده‌های سامسونگ از پردازنده‌ی اگزینوس ۱۴۸۰ استفاده می‌کند. این پردازنده‌ی میان‌رده در واحد CPU از هسته‌های Cortex-A۷۸ و Cortex-A۵۵ با چینش ۴+۴ در دو کلاستر قدرتمند و کم‌مصرف بهره می‌برد و پردازش‌های گرافیکی آن بر عهده‌ی تراشه‌ی Xclipse ۵۳۰ است.

در سوی دیگر میدان، گلکسی S۲۳ FE مدل متفاوتی از پردازنده‌ی اگزینوس را دارد. واحد CPU در اگزینوس ۲۲۰۰ متشکل از هشت هسته شامل یک هسته‌ی پرقدرت Cortex-X۲ با فرکانس بیشینه‌ی ۲٫۸ گیگاهرتز، سه هسته‌ی میانی Cortex-A۷۰ با فرکانس ۲٫۵۰ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۸ گیگاهرتزی است که در کنار تراشه‌ی گرافیکی Xclipse ۹۲۰ وظایف پردازشی این قاتل پرچمدار سامسونگ را ایفا می‌کنند.

 

در بررسی زومیت، گلکسی S۲۳ FE توانست بازی سنگین Genshin Impact را با تنظیمات گرافیکی Medium و نرخ بین ۵۰ تا ۶۰ فریم‌برثانیه اجرا کند، اما دمای دستگاه کماکان و مانند نسل قبل به حدود ۴۰ درجه رسید.

تغییر لیتوگرافی پردازنده از ۵ نانومتری در اگزینوس ۱۳۸۰ به ۴ نانومتری در اگزینوس ۱۴۸۰، عملکرد تراشه‌ی جدید را در دو بخش کارایی تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به‌ترتیب ۱۷ و ۲۸ درصد افزایش داده است.

از طرفی، پردازنده‌ی گرافیکی Xclipse ۵۳۰ از همان معماری AMD RDNA۲ که Xclipse ۹۲۰ بر پایه‌ی آن طراحی شده است، بهره می‌برد؛ معماری خاصی که Xclipse ۹۲۰ را به رهگیری پرتو مجهز کرد و احتمالاً این مزیت را به Xclipse ۵۳۰ نیز ببخشد.

با پشتیبانی Xclipse ۵۳۰ از رهگیری پرتو، گلکسی A۵۵ نه فقط یک گوشی میان‌رده، بلکه شاید یک گوشی گیمینگ خوش‌قیمت باشد که به لطف همین قابلیت بتواند تبدیل به نسخه‌ای محبوب‌تر از نسل گذشته شود؛ البته، همچنان فاصله‌ی نسبتاً قابل‌ توجه میان گلکسی A۵۵ و گلکسی S۲۳ FE در توانایی پردازش‌های مختلف وجود دارد و به‌آسانی قابل‌ چشم‌پوشی نخواهد بود.

گلکسی S۲۳ FE در دو پیکربندی با رم ۸ گیگایابت و فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت عرضه می‌شود. در مقابل، میان‌رده‌ی جدید کره‌ای‌ها دارای سه پیکربندی شامل فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت با رم ۸ گیگابایت و نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی با رم ۱۲ گیگابایت است و برخلاف S۲۳ FE از کارت حافظه پشتیبانی می‌کند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی A۵۵ با سیستم‌عامل اندروید ۱۴ و رابط کاربری One UI ۶.۱ عرضه می‌شود و مانند تمام گوشی‌های جدید سامسونگ، چهار به‌روزرسانی اصلی اندروید (تا اندروید ۱۸) و پنج سال به‌روزرسانی امنیتی را دریافت خواهد کرد.

 

در طرف مقابل، گلکسی S۲۳ FE به‌طور پیش‌فرض با اندروید ۱۳ و پوسته‌ی One UI ۵.۱ به فروش می‌رسد و قابلیت دریافت جدیدترین به‌روزرسانی اندروید را دارد. سامسونگ، این گوشی را نیز مانند A۵۵ تا چهار سال برای به‌روزرسانی اندروید و تا پنج سال برای ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های امنیتی همراهی می‌کند.

تفاوت میانِ زمان عرضه‌ی گلکسی S۲۳ FE و A۵۵، موضوعی است که دومی را به دریافت اندروید ۱۸ می‌رساند؛ اما اولی را به اندروید ۱۷ به عنوان آخرین به‌روزرسانی نرم‌افزاری‌اش محدود خواهد کرد.

این موضوع باتوجه‌به پیشرفت‌های قابل‌توجه نسخه‌های اندروید و ارائه‌ی قابلیت‌های جالب مانند هوش مصنوعی در اندرویدهای جدیدتر، چیزی نیست که به‌راحتی از کنار آن بگذریم و حتی می‌توانستیم براین‌اساس، کفه‌ی ترازو را در سمت میان‌رده‌ی جدید سامسونگ سنگین‌تر حساب کنیم؛ البته اگر S۲۳ FE در این بخش واقعا از رقیب خود عقب می‌ماند.

سامسونگ تمام مدل‌های سری گلکسی S۲۳ از جمله S۲۳ FE را به قابلیت‌های هوش مصنوعی که در گلکسی S۲۴ اولترا دیدیم، مجهز می‌کند؛ ویژگی خاصی که عدم دریافت اندروید ۱۸ برای این شبه‌پرچمدار را تا حدی جبران خواهد کرد.

باتری

سامسونگ، گلکسی A۵۵ را به همان باتری ۵٬۰۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی نسل قبل مجهز کرده است. این باتری که با آداپتور ۲۵ واتی سیم‌دار شارژ می‌شود، در بررسی گلکسی A۵۴ تا ۱۲ ساعت و ۲۶ دقیقه با استفاده‌ی روزمره دوام آورد و برای شارژ کامل با همین آداپتور به حدود یک ساعت زمان نیاز داشت.

گلکسی S۲۳ FE از یک باتری با ظرفیت کمتر از گلکسی A۵۵ استفاده می‌کند. این باتری ۴٬۵۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی با آداپتور سیم‌دار ۲۵ واتی شارژ می‌شود و از فناوری‌های شارژ بی‌سیم با آداپتور ۱۵ واتی و شارژ معکوس پشتیبانی می‌کند.

باتری گلکسی S۲۳ FE نزدیک به ۹ ساعت در کاربری‌های روزمره دوام می‌آورد و به ادعای سامسونگ، با استفاده از آداپتور ۲۵ واتی در مدت نیم ساعت، حدود ۵۰ درصد شارژ خواهد شد.

اگر از دو قابلیت شارژدهی بی‌سیم و معکوس در S۲۳ FE چشم پوشی کنیم؛ اختلاف میانِ ظرفیت باتری‌ها و شارژدهی آن‌ها، شاید باز هم امتیاز را به گلکسی A۵۵ بدهد. البته این نتیجه‌گیری صرفاً بر اساس داده‌های روی کاغذ است نه عملکرد واقعی گلکسی A۵۵. از‌این‌رو، به نظرم چاره‌ای جز صبرکردن برای ورود گلکسی A۵۴ به بازار ایران و سنجش دقیق کارایی باتری این میان‌رده‌ی جدید کره‌ای‌ها نداریم.

نتیجه‌گیری

هر دو نماینده‌ی سامسونگ در کلاس‌های میان‌رده و شبه‌پرچمدار، ظاهر مشابهی دارند؛ اما گلکسی A۵۵ باتکیه‌بر پوشش مقاوم‌تر در بخش‌های جلو و پشت بدنه و S۲۳ FE نیز با در اختیار داشتن گواهی مقاومت بهتر، کشمکشی برابر در بخش طراحی دارند.

در بخش نمایشگر، رقابت یکسان پیش می‌رود؛ اما زمانی که کار به سنجش عملکرد دو گوشی در بخش دوربین می‌رسد، S۲۳ FE با فیلم‌برداری بهتر و مجهز بودن به دوربین تله‌فوتو، می‌تواند رقیب خود را کنار بزند.

اوضاع در بخش باتری کمی متفاوت است و اگر ملاک تصمیم‌گیری، صرفاً ظرفیت باتری‌ها و میزان شارژدهی آنها باشد، میان‌رده‌ی سامسونگ حرف بیشتری برای گفتن دارد. این نتیجه برای بخش نرم‌افزار نیز به لطف دریافت یک نسخه اندروید بالاتر در مقایسه با گلکسی S۲۳ FE، به نفع A۵۵ حفظ می‌شود.

در نهایت و در مهم‌ترین بخش یعنی عملکرد پردازشی، گلکسی A۵۵ شاید به لطف بهره‌گیری از قابلیت رهگیری پرتو (قطعی نیست) از نسل قبلی بهتر و گیمرپسند‌تر شود؛ اما این حقیقت که مجهز به پردازنده‌ای میان‌رده و نه پرچمدار یا حتی شبه‌پرچمدار است، این گوشی را در حد و اندازه‌ای برای شکست دادن گلکسی S۲۳ FE قرار نمی‌دهد.

قیمت گوشی جدید گلکسی A۵۵ در کانفیگ پایه حدود ۵۲۰ دلار است که تقریباً مشابه قیمت گلکسی S۲۳ FE (حدود ۵۴۰ دلار) اما ارزان‌تر از قیمت گوشی سامسونگ مدل گلکسی A۵۴ (حدود ۵۳۲ دلار) در نسخه‌های پایه است.

منبع زومیت
خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین